Hiburan By: Ad Ops August 2, 2018 @ 3:10pm

Raja Afiq Bangkit Selepas Ditimpa Kontroversi

Pelakon Raja Afiq atau nama sebenarnya Raja Muhammad Afiq Raja Razali meluahkan rasa lega apabila kontroversi yang terpalit berikutan isu menghamilkan seorang gadis sehingga melahirkan bayi hasil hubungan sulit itu tidak lagi diperkatakan, sejak akhir tahun lalu.

Pelakon yang mencipta nama menerusi drama, Sayangku Kapten Mukhriz ini berkata, dia diberi kepercayaan untuk meneruskan minatnya menerusi drama 100 episod, Jodoh Jodoh Anisa dan juga Cinta Bukan Kristal di TV3 yang menjadi titik permulaan untuk dia kembali mengatur langkah dalam bidang lakonan.

“Saya anggap semua yang dilalui sebagai ujian untuk menguji kesabaran. Alhamdulillah, berkat sabar, Tuhan membukakan semula pintu rezeki saya dalam bidang ini.

“Berbanding dulu agak terumbang-ambing, kehidupan saya hari ini semakin stabil, malah lebih baik.

“Selama diuji, saya tidak pernah merajuk kerana percaya, setiap insan akan melalui dugaan dalam hidup. Mungkin Tuhan mahu melihat sejauh mana saya bersabar ketika berdepan detik sukar.” Katanya.

Walaubagaimanapun, kesan kontroversi itu menyebabkan Raja Afiq kehilangan tawaran berlakon selama enam bulan. Dan, bagi menampung kehidupannya, beliau bergiat aktif menjual serta menerima tempahan membuat roti jala dan brownies.

“Selesai penggambaran drama ini, saya akan berlakon pula untuk slot Lestary di TV3. Seronok rasanya apabila dapat kembali berlakon dan saya anggap tawaran itu menjadi titik permulaan untuk aktif semula.” Kata pelakon Cinta Koko Coklat

Jejaka tampan itu berkata, biarpun kontroversi yang terpalit amat pahit untuk diterima, namun dia tidak mahu terus menerus membebani diri dengan perkara tersebut.

“Selama ini, saya berdiam kerana tidak mahu melayan isu panas yang tiada kaitan dengan diri. Alhamdulillah, kebenaran akhirnya terbukti. Cuma, tidak adil rasanya apabila saya dihukum hingga periuk nasi saya ditabur pasir.” Luahnya

Bagi sesiapa yang tidak mengenali siapakah Raja Afiq, anda bolehlah menonton semula episod Sayangku Kapten Mukhriz hanya di tonton.com.my!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Thu, 6 Oct 2022
Hiburan Wed, 7 Feb 2024
Hiburan Wed, 8 Nov 2023
Hiburan Fri, 9 Mar 2018

Altimet Nafi Serang Malique?

Namun menurut Altimet atau nama sebenarnya, Ahmad Abdul Rahman beliau menafikan bahawa single terbarunya yang berjudul  Mambang ini ada kaitan dengan Malique

Featured Wed, 20 Mar 2024
Kes Mahkamah Mon, 10 Jul 2023