Featured By: Halimey Zamal January 27, 2023 @ 2:35pm

Rezeki Perlu Dikongsi, Suami Fatin Afeefa Nasihat Golongan Atasan Jangan Layan Orang Umpama Mereka Tiada Standard

Suami kepada pelakon cantik Fatin Afeefa, Aliff Awang menasihati netizen untuk sentiasa berkongsi rezeki tidak kira pangkat mahupun darjat.

@aliff_awangREZEKI KENA KONGSI. TAK KIRA PANGKAT 😊 Aku tengok orang kaya negara aku layan jockey / valet kat shopping mall seperti manusia takda standard. Itu yang aku nampak la. Pada aku, aku suka layan waiter, jockey, pak guard, tukang sapu macam kawan baik aku. Aku tak pernah berkira dengan mereka. Baki aku tak pernah ambil balik. “Making someone happy is the best form of success” dan aku percaya pada quote ini. Tolong ye jangan jadi melayu atau malaysian yang berlagak di negara sendiri mahupun di luar negara. Tingkah laku kita terhadap orang orang kerja kelas bawahan ini mencerminkan diri sebenar kita. Kau nak jadi macam aku? Dermawan ? Kau wajib kaya duluu. LINK KAT BIO. TEKAN JEEE ( aku sengaja cakap duit affiliate. Sebab confirm viral )♬ Habibi (Albanian Remix) – Ricky Rich & Dardan

Menerusi muat naik Aliff di TikTok, dia memberi sedikit duit dalam bentuk mata wang Emiriah Arab Bersatu (Dirham) yang berjumlah ribuan ringgit.

“Rezeki kena kongsi tak kira pangkat.

“Aku tengok orang kaya negara aku layan jockey atau valet kat shopping mall seperti manusia tiada standard, itu yang aku nampak lah.

“Pada aku, aku suka layan waiter, jockey, pak guard, tukang sapu macam kawan baik aku. Aku tak pernah berkira dengan mereka, baki aku tak pernah ambil balik.

“Making someone happy is the best form of succes dan aku percaya pada quote ini. Tingkah laku kita terhadap orang kerja kelas bawahan ini mencerminkan diri sebenar kita,” tulis Aliff.

Hasil tinjauan ke ruangan komen warganet bersetuju dengan apa yang disampaikan oleh Aliff dan ada juga yang mendoakan agar dia dimurahkan rezeki.

“Semoga dilimpah-ruahkan rezeki.

“Tak perlu kaya pun sebenarnya untuk jadi dermawan.

“Humble betul, trader je yang boleh buat macam ni. Terbaik, yang penting ada kamera,” komen netizen

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 28 Jul 2023
Trending Thu, 19 Nov 2020
Featured Tue, 23 Aug 2022

Maid Lari Tinggalkan Anak Sendirian, Ezzaty Abdullah Tertekan Sampai Susu Badan Kering

Kalau min dapat maid macam ni sampai lumat min kerjakan 😤🤣

Hiburan Sat, 8 Jun 2019

Sibuk Jual Kek, Nadiyah Shahab Tangguh Bulan Madu

Hebat penangan kek Absolut Chocolat pasangan selebriti ini!

Featured Tue, 12 Oct 2021

“Dia Tak Ada Dosa Mata, Saya Dah Nampak Allah Bagi Dia Jalan Ke Syurga”-  Kehilangan Anak Azmi Caliph Busker Sentuh Hati Ustaz Don & Rosyam Nor

Setiap ujian dan dugaan yang dihadapi oleh setiap manusia adalah berbeza berbeza. Ada yang diuji dengan kemiskinan, kematian dan sebagainya. Namun, setiap yang berlaku mempunyai hikmah tersendiri. Baru baru ini, anak kepada penyanyi, Azmi Caliph […]

Featured Fri, 27 Dec 2019
Kisah Viral Mon, 8 Aug 2022