Featured By: Salma Syahbuddin November 2, 2022 @ 1:20pm

“Saya Ada Keyakinan & Saya Tidak Takut!”- Yakin Tidak Bersalah, Amelia Henderson Mahu Terus Lawan A Aida

Selepas penerbit popular, Datuk A Aida dan pelakon Idris Khan mengambil keputusan untuk menyelesaikan kes saman secara baik di luar mahkamah pada Rabu, pelakon Amelia Henderson tetap dengan keputusannya untuk meneruskan perbicaraan.

Menurut Amelia, dia tidak memilih untuk menyelesaikan kes saman yang dikemukakan A Aida secara baik pada hari pertama perbicaraan di Mahkamah Sesyen kerana, dia yakin berada di pihak yang benar.

“Saya ada keyakinan. Saya rasa tidak bersalah, jadi saya tidak takut. Saya yakin dengan peguam saya dan yakin dengan kes saya,” katanya.

Memetik laporan Harian Metro, Amelia atau nama penuhnya, Amelia Thripura Henderson, 27, menyifatkan, keputusan Idris Khan untuk menyelesaikan kes tersebut di luar mahkamah harus dihormati kerana itu adalah  hak dan pilihan masing-masing.

“Saya ok. Saya selalu sokong keputusan kawan saya dan dia ada hak untuk membuat keputusan untuk dirinya,” jelasnya.

Pada prosiding hari pertama perbicaraan, Amelia kekal dengan keputusan untuk meneruskan perbicaraan.

Sebelum itu, media melaporkan kes saman membabitkan penerbit sensasi, A Aida bersama Idris berakhir dengan damai apabila kedua-dua pihak bersetuju menyelesaikannya di luar mahkamah.

Keputusan itu dibuat selepas A Aida selaku plaintif menarik balik saman terhadap Idris ketika perbicaraan di hadapan Hakim Mahkamah Sesyen, Zulqarnain Hassan.

ARTIKEL BERKAITAN:Isu Langgar Kontrak, A Aida & Idris Khan Setuju Selesai Kes Luar Mahkamah

 

Bagaimanpun, Idris diperintahkan untuk memulangkan semulawang pendahuluan membintangi drama tersebut yang diterimanya sebelum ini berjumlah RM3, 780 kepada A Aida selain tidak boleh membuat saman malu kepada penerbit itu.

Bahkan, mahkamah memerintahkan defendan membayar ganti rugi tersebut sebelum penghujung November 2022.

Terdahulu, Amelia dan Idris berdepan tindakan saman daripada A Aida kerana didakwa melanggar kontrak perjanjian sebuah drama seperti yang sudah ditandatangani sebelum ini.

ARTIKEL BERKAITAN:Idris Khan & Amelia Henderson Ke Mahkamah November Ini

ARTIKEL BERKAITAN:Bakal Disaman A.Aida Akibat Langgar Kontrak, Idris Khan Mohon Tunggu Kenyataan Rasmi

ARTIKEL BERKAITAN:“Melampau! Nama Mereka Mula Meletup Sebab Drama Saya!” – Tarik Diri Saat Akhir, A.Aida Saman Amelia Henderson & Idris Khan

 

Sumber: Harian Metro, Mstar

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 16 Oct 2023
Featured Tue, 20 Mar 2018

Ini 12 Cara Semulajadi Untuk Ucap Selamat Tinggal Kepada Keputihan. Mudah & Berkesan!

Perubahan hormon, faktor kebersihan, jangkitan kuman dan virus merupakan antara punca terjadinya masalah keputihan di kalangan wanita.

Trending Tue, 31 Dec 2019
Trending Mon, 11 Jan 2021

“Masing-Masing Ada Cara Sendiri” – Aina Abdul Komen Isu Dibandingkan Dengan Ernie Zakri

Siapa kat sini tak sabar nak tunggu performance Ernie dan Aina di AJL 35 nanti?