Featured By: Salma Syahbuddin November 2, 2022 @ 1:20pm

“Saya Ada Keyakinan & Saya Tidak Takut!”- Yakin Tidak Bersalah, Amelia Henderson Mahu Terus Lawan A Aida

Selepas penerbit popular, Datuk A Aida dan pelakon Idris Khan mengambil keputusan untuk menyelesaikan kes saman secara baik di luar mahkamah pada Rabu, pelakon Amelia Henderson tetap dengan keputusannya untuk meneruskan perbicaraan.

Menurut Amelia, dia tidak memilih untuk menyelesaikan kes saman yang dikemukakan A Aida secara baik pada hari pertama perbicaraan di Mahkamah Sesyen kerana, dia yakin berada di pihak yang benar.

“Saya ada keyakinan. Saya rasa tidak bersalah, jadi saya tidak takut. Saya yakin dengan peguam saya dan yakin dengan kes saya,” katanya.

Memetik laporan Harian Metro, Amelia atau nama penuhnya, Amelia Thripura Henderson, 27, menyifatkan, keputusan Idris Khan untuk menyelesaikan kes tersebut di luar mahkamah harus dihormati kerana itu adalah  hak dan pilihan masing-masing.

“Saya ok. Saya selalu sokong keputusan kawan saya dan dia ada hak untuk membuat keputusan untuk dirinya,” jelasnya.

Pada prosiding hari pertama perbicaraan, Amelia kekal dengan keputusan untuk meneruskan perbicaraan.

Sebelum itu, media melaporkan kes saman membabitkan penerbit sensasi, A Aida bersama Idris berakhir dengan damai apabila kedua-dua pihak bersetuju menyelesaikannya di luar mahkamah.

Keputusan itu dibuat selepas A Aida selaku plaintif menarik balik saman terhadap Idris ketika perbicaraan di hadapan Hakim Mahkamah Sesyen, Zulqarnain Hassan.

ARTIKEL BERKAITAN:Isu Langgar Kontrak, A Aida & Idris Khan Setuju Selesai Kes Luar Mahkamah

 

Bagaimanpun, Idris diperintahkan untuk memulangkan semulawang pendahuluan membintangi drama tersebut yang diterimanya sebelum ini berjumlah RM3, 780 kepada A Aida selain tidak boleh membuat saman malu kepada penerbit itu.

Bahkan, mahkamah memerintahkan defendan membayar ganti rugi tersebut sebelum penghujung November 2022.

Terdahulu, Amelia dan Idris berdepan tindakan saman daripada A Aida kerana didakwa melanggar kontrak perjanjian sebuah drama seperti yang sudah ditandatangani sebelum ini.

ARTIKEL BERKAITAN:Idris Khan & Amelia Henderson Ke Mahkamah November Ini

ARTIKEL BERKAITAN:Bakal Disaman A.Aida Akibat Langgar Kontrak, Idris Khan Mohon Tunggu Kenyataan Rasmi

ARTIKEL BERKAITAN:“Melampau! Nama Mereka Mula Meletup Sebab Drama Saya!” – Tarik Diri Saat Akhir, A.Aida Saman Amelia Henderson & Idris Khan

 

Sumber: Harian Metro, Mstar

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Selebriti Wed, 22 Apr 2020
Featured Thu, 9 May 2019
Featured Wed, 27 May 2020

Patuhi SOP khusus untuk proses sanitasi ditetapkan KKM

Dapatkan maklumat jika tidak jelas

Hiburan Tue, 5 Nov 2019

Perkahwinan Itu Penuh Pengorbanan -Kim Kardashian

 Selebriti Hollywood, Kim Kardashian menyifatkan perkahwinannya selama lima tahun bersama penyanyi rap, Kanye West sebagai penuh dengan pengorbanan terutama sekali kerana Kanye kini sudah berubah dan ingin lebih mendekatkan diri kepada tuhan.  Baca:Kanye West Nekad

Featured Tue, 1 Oct 2019

Sniker botol plastik, inisiatif Aldo selamatkan bumi

Dua penyelesaian masalah alam sekitar dalam satu kasut RPPL

Cahaya Mata Tue, 22 Mar 2022

“Susahnya Nak Dapat Awak Ni..” – Elizad Shariffudin Jalani Rawatan IVF Kali Kedua

Semoga segala urusan dipermudahkan olehNya serta buat wanita yang turut mencuba untuk hamil didoakan agar terus kuat semangat!❤️🌹😘

Featured Fri, 15 Oct 2021

‘Real Life’ Squid Game di Abu Dhabi… Biar Betul?

Siapa sahaja yang tidak tahu dengan drama bersiri popular Squid Game yang berasal dari Korea Selatan. Cerita yang menayangkan tentang cabaran-cabaran yang boleh membawa kepada kematian ini telah menarik lebih dari 100 juta penonton. Kini,

Trending Wed, 31 Jul 2019

| Live TV