Featured By: Atiqah Johari June 7, 2022 @ 3:42pm

“Saya Akan Ulang Lagu Berkali & Menangis Kerana…” – Diana Danielle Teruja Kolaborasi Dengan Calum Scott

Pelakon dan penyanyi, Diana Danielle muncul dengan buah tangan terbaharu kolaborasi bersama artis antarabangsa Calum Scott menerusi single berjudul Heaven.

Menurut Diana, single yang dilancarkan mempunyai persamaan dengan kisah hidupnya menerusi bait-bait lirik yang ditulis.

Isteri kepada pelakon Farid Kamil ini juga menyifatkan lagu ini mempunyai makna yang sangat mendalam sehingga dia mengalirkan air mata kerana teringatkan anak perempuannya, Nur Aurora.

“Saya akan dengar lagu ini berulang kali dan akhirnya menangis kerana teringatkan Aurora. Anak perempuan saya merupakan syurga bagi saya. Lirik Heaven juga membuatkan saya teringat memori dengan anak perempuan saya,” katanya.

Diana turut menjelaskan bahawa lagu Heaven ini menunjukkan setiap manusia itu adalah sama tidak kira apa jua yang dilakukan.

“Lagu ini juga menunjukkan bahawa kita semua berkongsi langit yang sama walau apa jua yang kita lakukan dalam hidup ini,” ujarnya.

Selain Diana, Calum turut berkolaborasi dengan beberapa artis lain dari Asia Tenggara seperti Lyodra (Indonesia), Darren Espanto (Filipina) dan Hoàng Duyên (Vietnam) menerusi lagu yang sama tetapi diberikan nafas yang berbeza.

Bagi versi kolaborasi bersama Diana, single ini akan dilancarkan pada Khamis ini.

Isteri kepada pelakon Farid Kamil ini berkata dia sangat beruntung diberi peluang untuk menjadi sebahagian daripada projek ini. Malah, dia turut menyatakan yang penyanyi Britain ini merupakan penyanyi yang diminatinya sejak dari dulu lagi.

“Peluang ini bagai bulan jatuh ke riba dan saya berasa sangat beruntung menjadi sebahagian daripada projek ini. Saya merupakan peminat Calum sejak dari dulu lagi dan tidak pernah menjangka perkara sebegini akan terjadi.

“Pihak Calum menghubungi saya dan memaklumkan untuk mengadakan kolaborasi ini atas permintaan peminat. Jadi saya tidak ragu-ragu untuk menerima peluang keemasan ini,” ujarnya lagi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 14 May 2024

Didakwa Sebar Kebencian Isu Boikot Selebriti Tanah Air, Awal Ashaari Persoal Motif Wardina Saffiyah – “Beliau Sendiri Pernah Jadi Duta Jenama ‘Isr*hell’..”

“Ada cara yang lebih baik untuk berdakwah atau mencipta gerakan, tapi bukan dengan cara mencipta kebencian” – Awal Ashaari

LIFESTYLE Mon, 23 Apr 2018

Are You Crazy About Travelling? It’s in Your Genes!

Science has proven that we’re wanderlusts because of our genetics.

Hiburan Thu, 13 Dec 2018
Hiburan Tue, 20 Sep 2022

Ainul Aishah Selamat Bergelar Isteri Kepada Ahli Perniagaan

Aww! Selamat pengantin baru Aishah dan pasangan! 😍

#tilljannah Sun, 11 Sep 2022

Erra Fazira Ucap Tahniah Kepada Shahir, Doa Perkahwinan Kekal Ke Syurga

Lurvee Erra Fazira! Kawan yang baik kan?! ❤️