Hiburan By: Del14 January 8, 2020 @ 10:14am

“Saya Bukan Selebriti” – Zul Ariffin Tak Kisah Pasal Imej?

Pelakon, Zul Ariffin atau nama penuhnya Zulkifli Ariffin (34) tidak terkesan dengan penyebaran video panas berdurasi 45 saat membabitkan individu mirip dirinya yang sedang berbaring sambil melakukan aksi tidak senonoh yang tular baru-baru ini dan mengatakan dia mangsa teknologi ‘deep fake’ yang sedang berleluasa sekarang  yang turut membabitkan tokoh politik, perniagaan dan selebriti seluruh dunia.

Baca: Video Lucah Zul Ariffin Tular?

Baca: Video Lucah Tular, Ini Jawapan Zul Arrifin!

Baca: AWAS! ‘Deepfake’ Ibarat Mimpi Ngeri Figura Terkenal

Lebih risau jika perkara buruk yang berbangkit membabitkan kerjaya, pelakon bertubuh sasa itu tidak hairan dengan kontroversi-kontroversi yang membabitkan dirinya kerana menyifatkan diri hanya sebagai pelakon dan bukan selebriti. 

“Kalau seseorang menganggap dirinya selebriti, ia mungkin memberi kesan kerana membabitkan imej.

“Saya lebih menjaga kualiti lakonan di lokasi penggambaran.  Sebagai seorang pelakon, hanya ini yang saya tahu, selebihnya adalah kehidupan peribadi. 

“Saya tidak boleh menghentikan orang nak buat macam-macam. Hanya merisaukan saya adalah perkara yang memberikan impak buruk kepada kerjaya,”katanya kepada BH Online.

Pelakon yang mula dikenali melalui drama rantaian Rindu Awak 200% itu bagaimana pun enggan mengulas lanjut mengenai insiden video panas itu walaupun mengambil tindakan untuk menyahaktifkan akaun Instagramnya sewaktu video itu tular. 

“Saya tiada komen untuk hal berkaitan dengan video.  Tiada sebab saya marah walaupun sering menjadi mangsa teknologi.  Mereka boleh melakukan apa saja yang dimahukan.  

“Untuk saya, ia tidak memberi kesan. Saya masih lagi bekerja seperti biasa.

“Setiap orang ada kisah masing-masing.  Disebabkan itulah saya tidak pernah memberi komen terhadap pelakon lain.  Ini kerana tidak tahu, masa saya akan tiba.

“Kalau bukan saya menjadi mangsa, pasti ada artis lain,” katanya lagi. 

Zul bukanlah asing dengan cerita-cerita kontroversi sehinggakan sudah lali dengan berita yang kurang menarik diperkatakan tentangnya sepanjang bergelar anak seni. 

Pada 2018, pelakon ini pernah terpalit dengan kontroversi apabila dikatakan telah secara tidak sengaja memuat naik gambar alat sulitnya di Instastory miliknya. 

Baca: Zul Ariffin Kongsi Gambar ‘Anu’ Di Instagram?

Kredit Foto: Instagram @zul_ariffin

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 5 Nov 2018

Penyanyi Ddu-Du-Ddu-Du Datang KL 23 Februari 2019

Wohooo…siapa kat sini excited macam we all? Tak sabarnya!

Hiburan Thu, 15 Aug 2019

Keluar Sangkar, Zul Ariffin Jadi Petani?

Penat bertumbuk, Zul Ariffin sibuk pula nak jadi petani. Dah sedia nak comot dan kotorkan tangan? Adakah ini kisah hidup atau sekadar drama terbaru?

Hiburan Sat, 1 Dec 2018

Usop Terkejut Muzik Video Aku Yang Bersalah Dapat Sambutan Hangat

Minggu pertama klip video Aku Yang Bersalah ditayangkan, ia mendapat sejuta tontonan seterusnya mencatatkan peningkatan setiap minggu.

Hiburan Fri, 10 Nov 2017

大马演员钟玉芳入围《亚洲电视大奖》戏剧类最佳女主角

2017年《第22届亚洲电视大奖》在日前宣布入围名单,本地艺人钟玉芳凭都市奇幻剧《美丽新世界》里的第一单元《乌鸦》中饰演的母亲一角,成功入围戏剧类最佳女主角奖项。

Hiburan Fri, 25 Oct 2019

Wow! Rihanna Tayang Gambar ‘Nakal’?

Lebih dari 5 tahun menunggu!

Hiburan Tue, 27 Mar 2018

Cabaran Anuar Zain Berdepan BCL Dan Yuka

Bagi penyanyi A-List ini, dia dan dua lagi penyanyi yang popular di negara Indonesia itu perlu memilih lagu mengikut kesesuaian vokal mereka memandangkan ini adalah kali pertama mereka bekerjasama

Hiburan Tue, 28 Jan 2020
Events Mon, 25 Nov 2019

Peminat Marah Mira Filzah?

Serius lah peminat marah artis?

Hiburan Sat, 29 Jun 2019

Mad August《Fighter》演唱会!830摇滚引爆

大马摇滚乐团Mad August今年迎来出道8周年,即将在来临的8月30日首办主题为《Fighter》售票演唱会!

Hiburan Thu, 4 Apr 2019

‘Jika Filem Itu Gagal, Saya Rasa Bersalah’- Wan Hanafi Su Mohon Penonton Malaysia Ubah Mentaliti

Pelakon Wan Hanafi Su adakala berasa ‘ralat’ apabila terlibat dengan sebuah filem yang jalan ceritanya baik namun gagal mendapat sambutan di pawagam. Namun begitu, pelakon berusia tahun tidak terkejut memandangkan rata-rata penonton filem tempatan hanya […]

| Live TV