Featured By: Khairil Khusyairi January 10, 2023 @ 2:19pm

“Saya Hanya Manusia Biasa” – Aliff Aziz Jawab Isu Bersentuhan Dengan Pelakon Wanita, Akui Lebih Tenang Hadapi Kecaman

Baru-baru ini heboh kontroversi yang mengaitkan nama pelakon Aliff Aziz yang dikecam selepas tular adegan lakonan yang memaparkan dia bersentuhan dengan seorang pelakon wanita.

Memetik laporan Melodi, Aliff tampil memberi penjelasan mengenai kontroversi tersebut dengan mengatakan dia cuma manusia biasa yang tak lari dari kesilapan.

“Aliff hanya manusia biasa yang cuba perbaiki diri hari demi hari semampu Aliff. Aliff mohon untuk doakan kebaikan Aliff dan semua yang terlibat dalam pengambaran.

“Sebenarnya netizen atau penonton ni mereka peduli. Aliff terima segala komen baik mahupun buruk dengan hati yang terbuka dengan berlapang dada kerana Aliff ambil yang positif.

“Kadangkala ada juga yang komen yang tak perlu tu semua tapi pada Aliff everyone is titled to their opinion. Sedikit sebanyak saya ambil yang positif untuk Aliff cuba memperbaiki diri, jaga apa yang patut dijaga, disamping kita nak berkarya, kita perlu reminder.

“Terima kasih pada yang mengingatkan, sometime is much needed reminder,” jelasnya.

Aliff mengakui berasa syukur apabila ramai peminat yang mendoakan perubahannya kini.

“Aliff ucap syukur Alhamdulillah kerana dapat sokongan dan doa-doa ini. Ini semua doa dari Umi Ayah Aliff, doa keluarga, orang ramai di luar sana, tak semua orang doakan kita keburukan. Cuma Aliff ni bukanlah baik, secara jujurnya saya rasa saya masih banyak yang peru diperbaiki.

“Kita ni kalau orang nampak kita baik, sebab Allah tutup aib. Kita ni kalau Allah nak buka aib kita, saya rasa anda pun tak mahu temu saya.

“Alhamdulillah ini semua kurniaan daripada Allah dan Aliff sangat berhajat kepada semua untuk terus mendoakan saya yang baik-baik untuk Aliff, keluarga dan juga semua orang.

“Saya hanya manusia biasa, masih banyak lagi yang perlu diperbaiki,” ujarnya.

Biarpun sering terpalit dengan kontroversi, Aliff berkata, dia kini berasa tenang dalam menghadapi apa jua cabaran yang mendatang

“Alhamdulillah, sekarang Aliff boleh katakan rasa ketenangan yang mungkin dulu saya tak dapat dekat tempat lain, setiap hari kita kena struggle dengan diri sendiri untuk be better, apa yang kita nak open orang punya nasihat. Pada masa sama kita kena nilai apa patut kita buat untuk masa depan nanti.

“Ada saja cabaran dalam kehidupan, biasalah kita manusia, bukan kata hijrah itu Allah akan mudah, sebenarnya bila kita cuba buat benda kebaikan ni, lagi banyak ujian yang datang.

“Saya hadapi dengan hati yang lapang. Ini semua sementara,” kongsi Aliff.

Kini mengambil pendekatan untuk lebih berdiam diri jika dihambat kontroversi, Aliff akui pengalaman terdahulu memtangkan dirinya.

“Usia dan masa ini beri kita pengalaman dan mematangkan. Dulu darah muda, padahal kita tahu kalau kita berdiam diri lebih baik. Tapi disebabkan darah muda, saya nak cakap pada waktu itu.

“Tetapi sekarang ini saya rasa, kita duduk dan take a pause, kita muhasabah diri dan kita akan jadi lebih rasional dan akan nampak masalah itu keseluruhan, apa yang kita boleh buat, apa yang lebih baik untuk saya cakap.

“Benda itu has work wonders untuk Aliff, Insya-Allah Aliff akan teruskan macam inilah,” tutupnya.

Sumber: Melodi TV3

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 4 Sep 2019

Dipilih Jadi Duta Jus Perawan, Apa Komen Diana Danielle?

Jadi jurucakap jus perawan…masih hebat Datin Diana!

Hiburan Wed, 20 Dec 2017

Azwan Ali ke SPRM bawa apa tu?

Saya berharap dengan penyerahan dokumen dan laporan ini ia dapat membantu SPRM menjalankan siasatan- apa yang di bawa tu oleh Azwan Ali

Hiburan Thu, 20 Jun 2019

Jenazah Ibu Mawi Selamat Dikebumikan

Jenazah ibu kepada Asmawi Ani, Ramlah Sarlan, 72, selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Felda Taib Andak Kulai, Johor pada jam 11 pagi tadi. Terdahulu, Mawi telah mengimamkan solat jenazah di rumahnya di Teratak Bonda

Hiburan Thu, 28 Nov 2019
Hiburan Tue, 3 Aug 2021

Selepas Berjaya Dengan Single Pertama, Madam Tampil Dengan Musnah

Selepas dikenali menerusi lagu Luka yang meraih lebih 5.1 juta tontonan di laman YouTube, kumpulan Madam kini tampil dengan single kedua yang berjudul Musnah. Dianggotai empat jejaka berbakat besar yang terdiri daripada Putera (vokalis), Azuan

Hiburan Tue, 29 Oct 2019
Featured Tue, 13 Dec 2022

Aaron Aziz Beri Teguran Orang Islam Minta Di Tilik Nasib

Min setuju dengan teguran Aaron tu..

Featured Thu, 26 Jan 2023
Hiburan Thu, 30 May 2019

‘Industri Seni Tak Adil’- Abon

Saya mungkin lepas tapi kawan-kawan lain macam mana?

| Live TV