Hiburan By: SGMS Enal December 3, 2018 @ 11:12am

“SAYA Sudah Cukup Sengsara. Apa Salah Saya?

“SAYA dah cukup sengsara. Apa salah saya? Kenapa buat saya macam ini?”

Demikian kata pelakon, Nonny Nadirah yang terlantar sakit seminggu akibat penyakit misteri.

Nonny, 29, atau nama sebenarnya Nonny Nadirah Zainuddin berkata, sepanjang sakit dia tidak boleh bangun, makan dan minum hingga dimasukkan ke hospital.

 

Katanya, dua tahun lalu dia mengalami perkara sama apabila secara tiba-tiba pengsan di lokasi penggambaran.

“Selepas lebih setahun, penyakit sama datang balik. Apa saya perasan, setiap kali mula bekerja ‘benda’ ini mengganggu saya. Cuma kali ini agak lama hingga menyusahkan banyak pihak.

“Hasil pemeriksaan doktor saya tak sakit apa-apa. Jadi, saya reda saja dan sentiasa berfikiran positif meskipun pelbagai dugaan menimpa.

“Mungkin orang itu nak buat saya hilang kerjaya atau nak saya mati,” katanya yang dibenar keluar hospital, semalam.

Nonny yang berkahwin pada Mac lalu berkata, disebabkan sakit misteri itu dia banyak menyendiri dan kurang bergaul dengan orang dalam industri.

“Saya tak tahu nak cakap macam mana. Allah lebih mengetahui dan menghendaki segalanya. Setiap kali sakit, mak selalu pesan supaya reda dan sentiasa tawakal. Paling penting jangan tinggal solat.

“Disebabkan penyakit ini, saya kurang bergaul dengan orang dalam industri dan lebih banyak buat hal sendiri. Sedangkan sebelum ini orang kenal saya seorang yang mesra.

“Apa pun, saya hanya mampu berdoa. Biarlah perbuatan orang itu dapat pembalasan setimpal daripada Allah,” katanya.

Nonny yang kini terbabit dalam penggambaran drama Cekelat Honey akan kembali ke lokasi penggambaran esok.

“Saya nak minta maaf kepada seluruh kru produksi dan pelakon yang terbabit dalam drama ini.

“Saya menyusahkan semua orang kerana tak dapat hadirkan diri untuk penggambaran,” katanya

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 23 Feb 2018

GERENTI ‘PECAH PERUT’, DRAMA SUAMIKU MAT PIUN BUKAN KOMEDI SYOK SENDIRI

Agak-agaknya bolehkah Pojie dan Nieza melepasi semua dugaan yang datang kepada mereka? Dapatkah Nieza menjalani kehidupan serba sederhana yang baru sahaja bermula?

Events Wed, 6 Mar 2019

Tahniah Borak Kopitiam! Rangkul Anugerah Program Bual Bicara Terbaik TV Di Anugerah Media 2018

Tahniah sekali lagi diucapkan buat semua yang terlibat dalam menjayakan Borak Kopitiam!

Hiburan Wed, 12 Sep 2018

山脚下男孩彩排6小时脸不红不气喘「915大叔要你好看的!」

山脚下男孩25周年《都有你在》演唱会只剩下不到3天时间即将要举办!团员彩排6小时脸不红不气喘,直呼「915大叔要你好看的!」

Hiburan Sat, 21 Apr 2018

DJ Avicii Meninggal Dunia

Saya melihat beliau sekali lagi keesokan harinya dan Avicii sangat peramah, rendah diri dan turut bergambar bersama…

Hiburan Wed, 10 Apr 2019

11 Tahun Tanpa Single Baharu, Raihan Tetap Laku!

Siapa cakap kumpulan Legend dah tak aktif, baca ni!

Hiburan Tue, 27 Mar 2018

Cabaran Anuar Zain Berdepan BCL Dan Yuka

Bagi penyanyi A-List ini, dia dan dua lagi penyanyi yang popular di negara Indonesia itu perlu memilih lagu mengikut kesesuaian vokal mereka memandangkan ini adalah kali pertama mereka bekerjasama

Hiburan Fri, 9 Nov 2018

Yeay! Priyanka Chopra & Nick Jonas Terima Lesen Perkahwinan

Priyanka Chopra dan Nick Jonas ‘memperoleh lesen perkahwinan’ selepas berhenti di mahkamah Beverly Hills ‘untuk mengisi kertas kerja’

Hiburan Fri, 18 Jan 2019
Events Wed, 10 Jul 2019

陈昇831来马首开个人演唱!大赞「马爷爷」好酷

陈昇出道30年,8月31日来马首开个人演唱;适逢国庆日及首相敦马哈迪生日,陈昇大赞「马爷爷」好酷!

| Live TV