Hiburan By: Salma Syahbuddin March 5, 2020 @ 12:42pm

” Saya Takut Dan Tidak Bersedia!” – Anim Ezati Akhirnya Kongsi Berita Gembira

Baru sahaja mendirikan rumahtangga pada 28 Disember tahun lalu, pengacara Malaysia Hari Ini akhirnya berkongsi berita gembira buat semua followers dan peminat beliau mengenai berita kehamilannya itu. 

Menurut Anim, pada mulanya beliau agak teragak-agak untuk berkongsi berita gembira tersebut kerana masih belum bersedia.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Anim Ezati Rizki (@anim.ezati) on

“Alhamdulillah! Alhamdulillah! Alhamdulillah! Banyak kali fikir nak upload dan kongsi ini kepada semua orang, sebab entah lah. 

“Saya takut dan tidak bersedia! Tapi saya perlu, sebab makin ramai dah tegur and tanya kenapa nampak lain, makin berisi dan sebagainya,” tulisnya.

Malah, Anim juga bersyukur kerana beliau tidak mengalami sebarang alahan yang teruk dalam tempoh usia kandungannya mencecah 10 minggu.

Awak memang baby yang baik!

Sumber : Instagram @animezati

Anim mengakui sebelum mendapat tahu beliau mengandung, berat badan beliau semakin naik dan ramai yang menegur keadaan badannya yang semakin berisi. Namun, Anim sedikit keliru kerana beliau tidak mengalami sebarang alahan terutamanya pada waktu pagi.

” Ya, memang berisi ya. Dah 10 minggu baby duk diam dalam perut I. Tidak ada alahan pada waktu pagi, tidak ada apa-apa, awak memang bayi yang baik lah! Alhamdulillah. Ada yang kata belum lagi, kalau boleh tak nak lah.

“Kepada suami tercinta saya, terima kasih kerana menjaga saya, bakal anak kita dan layan emosi yang tidak stabil dan sebagainya.

Anim bakal buat perubahan dalam hidup?

Sumber : Instagram @animezati

Anim juga memberitahu beliau bakal membuat beberapa perubahan dalam hidup beliau demi kandungannya. Apakah perubahan itu, beliau akan berkongsi kepada semua followers beliau tentang perkara tersebut bila tiba masanya nanti dan berharap semua mendoakan beliau dan keluarga. 

Ruangan komen dibanjiri ucapan tahniah rakan selebriti

Berita ini turut disambut dengan ucapan tahniah dari rakan artis seperti, Asraf Muslim, Mia Ahmad, Fizie, Dayah Bakar dan ramai lagi.

Apapun, xtra doakan semoga Anim dan Suami dikurniakan baby yang sihat dan comel!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 1 Jan 2019

Aizat Amdan Tukar Selera Sempena 2019

Doa yang baik-baik. Saya percaya semua orang ada impian untuk ke arah itu. Kalau jadi, jadilah…

Hiburan Mon, 6 May 2019

‘ Saya Mula Suka Dengan Dia Sejak Minggu Pertama’- Juara Lagu Cinta Kita Tidak Tolak Jodoh Bersama!

Kalau bertemu jodoh pun apa salahnya kan, dua-dua pun single lagi!

Hiburan Tue, 9 Jan 2018

Joy Revfa Jadi Bahan Kecaman?

hanya kerana sekeping gambar yang dimuat naik di Instagram terus kena kecam

Hiburan Wed, 25 Jul 2018

Bila Ke Panggung Wayang, Jangan PULANG Selagi…

Esok, filem Pulang bakal mula dipertontonkan kepada orang ramai. Karya hebat tulisan Mira Mustaffa ini pasti membuatkan anda tidak mahu berganjak daripada kerusi penonton. Kalau tak percaya, beli tiket esok! Team xtra.com berpeluang menghadiri majlis […]

LIFESTYLE Mon, 26 Feb 2018

PLAN NAK BELI RUMAH TU ADA, TAPI…

Jangan asyik nak negatif saja kalau mengimpikan sesuatu. Ini tak bermaksud urusan pembelian rumah adalah mudah tetapi jika dengan caranya, korang pasti boleh!

Hiburan Mon, 12 Nov 2018

Aliff Syukri Sumbang RM 1.5 Juta Untuk Golongan Kurang Berkemampuan

Alhamdulillah…Semoga terus dimurahkan rezeki Datuk Aliff!

LIFESTYLE Sat, 18 Aug 2018

Penyebab Uban Tumbuh Di Rambut

Rambut uban tidak tumbuh dengan sendirinya , Rambut hitam yang berada dikepala sebenarnya yang berubah menjadi lebih putih

Automobile Tue, 2 Apr 2019

Drive a SOCAR Today Even if You’re Only 19-Years-Old

The minimum membership age has been lowered to 19-years-old and that means you’re off to a life full of freedom!

Hiburan Sun, 10 Feb 2019

| Live TV