Hiburan By: Maya Basir August 15, 2022 @ 2:11pm

“Saya Tidak Akan Nyanyi Single Lama Yang…” – Zizi Kirana Kini Memilih Lagu Untuk Persembahan

Penyanyi Zizi Kirana memberitahu dia tidak akan menyanyikan lagu-lagu miliknya yang tidak selari dengan imejnya yang sudah bertudung.

Memetik laporan Gempak, ketika Zizi masih belum menutup aurat sepenuhnya lirik sedemikian mungkin sesuai namun tidak relevan untuk dinyanyikan sekarang.

“Ada beberapa lagu lama saya yang mungkin saya tidak akan nyanyikan secara terbuka. Contohnya lagu Siapa Yang Bap Bap dan NAKKETAKNAK.

“Bagi saya, apabila saya sudah seperti ini (bertudung dan menutup aurat), lebih baik saya memilih untuk menyanyikan lagu yang lebih bersesuaian. Jadi, saya tidak akan nyanyi lagu lama yang tidak seiring dengan imej saya kini,” katanya.

Pada masa sama, pihak penganjur seperti memahami keadaan dirinya dan tidak pernah meminta dia untuk menyanyikan lagu yang tidak bersesuaian dengan imej baharu ketika acara persembahan.

“Saya rasa peminat faham dengan situasi saya ini. Penganjur juga faham dan selama sudah berubah, saya tidak lagi pernah diminta untuk nyanyi lagu-lagu lama yang tidak bersesuaian.

“Jujur, saya berasa bersyukur kerana saya tidak perlu terangkan kepada mereka… seolah-olah mereka sudah memahami,” katanya lagi.

Menurut Zizi, lagu Eh… akan dinyanyikan pada masa akan datang dimana dia sudah tahu lagu tersebut bersesuaian dengan imejnya sekarang.

“Ketika proses rakaman lagu tersebut, saya sudah tahu lagu sebegitu yang akan saya nyanyikan pada masa akan datang,” ujarnya.

Sumber: Gempak

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 20 Jun 2019

Tiket ‘Licin’, 911 Gegarkan Quill Convention Center Sabtu Ini!

Kumpulan vokal popular dari United Kingdom, 911 mengakui teruja tiket konsert 911 The Reunion akan berlangsung pada 22 Jun ini di Quill Convention Center, Kuala Lumpur, habis terjual sejak tiga hari lalu.

Featured Tue, 25 Oct 2022

[VIDEO] Adira Suhaimi Kongsi Wajah Anak Ke-4, Pilih Nama Ayub

Comelnya Ayub ☺️ Hidung mancung sangat tuu hehe

Trending Mon, 7 Dec 2020
Featured Fri, 2 Sep 2022

Nas-T Mental ‘Koyak’, Berlubang Tangan Jadi Kenangan Manis

Kesiannya sampai berlubang tangan Nas-T 😩 Jangan lupa tengok filem Airforce The Movie: Selagi Bernyawa di pawagam!

Trending Thu, 27 Jun 2019

Pertama Di Malaysia, Hotel Ini Jamin Penginapan Penuh 26 Jam!

Nak bercuti tapi tak tahu nak check in kat mana? Jom tengok hotel apa sesuai untuk korang!

Featured Mon, 15 Jan 2024

Gara-Gara Skandal Rumah Tangga, Shuk Sahar Dedah Kereta Pernah Kena Ludah

Tapi ramai juga yang back up makcik tu kata padan muka shuk🤭

Featured Thu, 12 Jan 2023

Ustazah Asma Harun Dedah Puteri Sarah Pernah Minta Nasihat, Akui Masih Sayangkan Suami

Allahu.. Semoga Sarah tabah menghadapi ujian rumah tangga ini

Hiburan Sun, 29 Oct 2023

Kongsi Berita Gembira, Jasmin Hamid Kini Bebas Kanser Rahim

Alhamdulillah! Semoga rawatan seterusnya dipermudahkan, Amin🤲🏻