Featured By: Salma Syahbuddin February 28, 2023 @ 5:36pm

“Sekurangnya Dia Pernah Kurus Dan Cantik Gila!” – Pernah Dilabel Gemuk & Selekeh, Almy Nadia Dedah Rahsia Wajah Kekal ‘Glowing’

Pernah berhasrat untuk kurus dan mahu melakukan pembedahan bariatrik akibat dilabel gemuk dan selekeh, pelakon Datin Almy Nadia akhirnya tampil mendedahkan, dia sebenarnya pernah terkesan dengan gelaran yang diberikan netizen terhadapnya.

Malah, dia juga menyedari penampilannya yang simple dianggap tidak sesuai dengan statusnya sebagai seorang ‘Datin’.

Bagaimanapun, Almy berkata, sebagai seorang yang mempunyai misi dan kerjaya, dia kini sudah tidak kisah dengan pandangan orang lain terhadap bentuk fizikalnya.

“Kalau diikutkan dengan status, mungkin saya terlalu simple. Tapi saya dah ada misi dan kerjaya saya sendiri. 

“Kerjaya saya maksudnya, saya dah bekerja dari pukul 4.30 pagi sehingga 9 malam atau mungkin sehingga 12 malam (menguruskan anak-anak), itu kerjaya saya.

“Jadi sebab itulah, saya tidak kisah orang nak kata apa sahaja pun, mulut you all, pergi cari kat akhirat, masuk neraka,”katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FizzAlmy (@almynadiaofficial)

 

Menerusi perkongsian di TikTok, Almy menegaskan, pesanan suaminya yang juga pelakon, Datuk Fizz Fairuz sentiasa menjadi peringatan buat dirinya agar sentiasa ‘mengukur baju dibadan sendiri’.

Dan, ini sekaligus menjadi ‘rahsia’ kenapa wajahnya dilihat sentiasa berseri-seri dan kekal cantik.

“Saya sangat simple, saya akan terus jadi diri saya sendiri. Saya tak boleh jadi diri orang lain macam yang anda di luar sana inginkan. ini sekaligus menjadikan saya boleh berpijak di bumi yang nyata.

“Macam suami saya selalu pesan, ‘Kita ukur baju pada badan kita sendiri, jangan ukur baju pada orang lain’. 

“Perasaan masa orang memperkatakan tentang bentuk badan saya ketika saya lepas melahirkan anak yang pertama memang sedih, tetapi selepas tahun-tahun selepas itu,  saya tidak ada perasaan itu. Yang ada hanya happy sebab saya dikurniakan dengan suami yang happy. Suami yang membahagiakan isteri, keluarga dan saya memang cukup gembira sehingga saya lupa orang nak kata apa kat saya,” jelasnya.

 

Menjengah di ruangan komen, rata-rata netizen berpendapat sikap dan cara pemikiran yang positif menjadikan wajah Almy sentiasa ‘glowing’.

Malah, ramai yang bersetuju bentuk badan yang cantik dan langsing tidak menjanjikan kebahagiaan.

Terdahulu, Fizz pernah melabel isterinya itu sebagai wanita dan ibu yang cukup sempurna pada pandangan matanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FizzAlmy (@almynadiaofficial)

 

 

Sumber: Keluarga

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 18 Oct 2018

‘ Cari Pelakon Baru Yang Boleh Berlakon, Jangan Menyusahkan Semua’ Shukri Yahaya Sindir Siapa?

Uish…marah betul ni. Sabar jap! Tapi betul juga apa yang Shukri tulis, teknik lakonan harus padu, pandai cari kamera. Untuk individu dimaksudkan itu, lain kali jangan buat lagi yer?

Trending Hari Ini Mon, 3 Aug 2020

Pemakaian Pelitup Muka Hanya Wajib Di Tempat Sesak Sahaja

Pemakaian pelitup muka hanya diwajibkan di tempat awam yang sesak dan tidak diwajibkan di kawasan luas dan ada penjarakan fizikal, kata Menteri Kanan (Kluster Keselamatan) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob. Beliau berkata antara tempat awam yang sesak ialah pasar awam, […]

Featured Wed, 7 Jun 2023
Contest Mon, 27 May 2019

xtra好康头 | 送你「蝙蝠侠80年」粉丝见面会通行证

全球最受欢迎的披风战士迎来80岁生日,东南亚首个蝙蝠侠周年庆在云顶热烈展开! xtra好康头 送你粉丝见面会通行证,让你与「偶像」近距离接触。

Trending Fri, 23 Apr 2021

‘Dalam 12 Jam Itu Ada 1 Waktu Yang Doanya Pasti Dimakbulkan’- Ini Waktu Mustajab Berdoa Hari Jumaat

Hari Jumaat ni hari paling mulia, jom sama-sama kita banyakkan berdoa!

Trending Wed, 30 Jun 2021

Tiga Rakyat Malaysia Terima Anugerah Diana 2021

Perghhh… Tahniah diucapkan!

Hiburan Thu, 26 Dec 2019

Naim Daniel Accused Of Chasing Clout Using BLACKPINK Rosé’s Picture

Maybe he was just being a fanboy trying to show his support for his idol, but maybe BLINKS took it too far?

Trending Fri, 24 Apr 2020
Hiburan Sat, 23 Dec 2017

Dato Vida Pengumpul Tudung LV Terbanyak Di Dunia

Saya mengisytiharkan saya memiliki crumple shawl LV terbanyak didunia. Memang banyak tak terkira. Saya beli je. Tapi dah macam kain buruk.