Hiburan By: Padin February 10, 2023 @ 6:54pm

Selami Perjalanan & Kejayaan Datuk Jimmy Choo Dalam Money Matters

Bagaimanakah pereka fesyen Malaysia yang terkenal di dunia, Datuk Jimmy Choo menceburkan diri dalam dunia pembuatan kasut sejak kecil? Setelah terlibat dalam industri ini selama 63 tahun, adakah pemenang anugerah ikon global itu berpuas hati dengan pencapaiannya? Dapatkan jawapan beliau dalam rancangan bual bicara dan kewangan TV3, Money Matters, 11 Februari ini, Sabtu, jam 5.00 petang.

Berasal dari keluarga pembuat kasut, beliau terkenal sebagai seorang pereka yang tersendiri, dengan pencapaian pelbagai sijil anugerah dan penghormatan atas namanya. Bukan sahaja mendiang Puteri Diana yang pada umumnya memuji jenama Datuk Jimmy Choo, tetapi juga beberapa tokoh dan selebriti terkenal turut memberi pujian atas penghasilannya.

Menurut Penerbit Eksekutif program, Josephine Dass, episod ini akan menyaksikan pengacara program, Zahir Kelvin Ong Abdullah menyelami perjalanan dan kejayaan Datuk Jimmy Choo dalam program 30 minit terbitan Mimi Azeera Abdullah ini.

“Apabila saya bercakap dengan pereka fesyen legenda ini, beliau berkata bahawa setiap orang mesti mencintai apa yang mereka lakukan, mereka harus mempunyai cara pemikiran yang kreatif, mereka perlu ada cerita tersendiri dalam hasil kerja tersebut.

“Kemudian, mereka perlu mempunyai kemahiran juga. Jika mereka tidak mempunyai kemahiran yang bagus, mereka juga tidak mampu menghasilkan apa-apa,” kata Josephine apabila dia menjemput Datuk Jimmy Choo untuk berkongsi pandangan dan perjalanannya selama 63 tahun dalam industri itu.

Tambah Josephine, hasrat mereka untuk menjemput Datuk Jimmy Choo sebagai tetamu dalam program itu sebelum ini tidak kesampaian.

“Kami berhadapan dengan cabaran wabak Covid-19 yang mengakibatkan sekatan perjalanan mengikut prosedur operasi standard (SOP) yang ketat kerana Datuk Jimmy Choo perlu melakukan perjalanan dari London pulang ke Malaysia.

“Sehinggalah pada bulan yang lalu, beliau memberi maklum balas bahawa beliau bersedia untuk ditemu bual untuk program Money Matters selepas Tahun Baru Lunar. Selepas tiga tahun, ia akhirnya berlangsung Sabtu ini,” katanya.

Pastikan anda menonton episod istimewa ini yang menampilkan pereka fesyen terkenal Malaysia Datuk Jimmy Choo di Money Matters pada 11 Februari ini, Sabtu, jam 5.00 petang di TV3.

Penonton boleh juga strim langsung episod penuh program hanya di www.tonton.com.my dan anda boleh dapatkan lebih banyak maklumat berkaitan program ini di Twitter @MoneyMattersTV3.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Replicated Draft Fri, 8 Mar 2024

Sambil Shopping Raya Pun Boleh Jana Pendapatan Sampingan Dengan GM Klang. Bestnya!

Menjelang bulan Ramadhan mesti ramai yang dah merancang nak buat persiapan untuk raya betul tak? Takut nanti dah mula berpuasa tak larat nak beriya sangat shopping kan?. Buat korang yang dah mula tercari-cari tempat untuk […]

Trending Mon, 2 Apr 2018

Bengang Punya Pasal, Isteri Gantung Suami!

Wanita, 26, itu bertengkar dengan suaminya, Fendik Tri Oktasari, 27, di rumah mereka di Sawah Gede, Kedurus, Karangpilang, Surabaya pada malam Jumaat lalu selepas rahsia lelaki itu menjalinkan hubungan sulit terbongkar.

Hiburan Wed, 17 Jan 2018

Farid Kamil Pulang Ke Kampung, Kenapa?

Farid Kamil pulang ke kampung untuk menenangkan fikiran

Trending Wed, 20 Nov 2019

Limited G-Dragon X Nike Collab Sneakers Got Resold For RM35,000; That’s Almost RM34,000 More Than Its Normal Price!

G-Dragon, who doesn’t know him? Even if you’re not a fan of K-Pop or a fan of fashion, you must have at least heard of “wow, fantastic baby” once in your entire life. And who […]

Hiburan Wed, 4 Mar 2020
Trending Tue, 7 Nov 2023
Trending Thu, 6 Aug 2020