Hiburan By: SGMS Faida August 5, 2019 @ 10:00pm

Rindu Zaman Muda? Nah…Ini ‘Ubatnya’!

Artis antarabangsa pertama di bawah naungan Rocketfuel, Chaleeda Gilbert nampaknya tidak berputus asa dalam mengembangkan bakat seninya. Bintang berdarah Thai-Inggeris ini kembali dengan sebuah lagu baru yang lebih segar berjudul ‘Growing Up Sucks’.

‘Growing Up Sucks’ secara umum menceritakan tentang seseorang yang rindukan zaman mudanya namun masih bersyukur kerana biarpun waktu itu telah berlalu, dia masih mempunyai teman istimewanya bersama-sama.

Lagu yang berenak ‘easy listening’ ini merupakan hasil nukilan beberapa orang komposer berbakat iaitu Justin Seow, Kuizz Shah, dan Wee Zhen Yong manakala liriknya pula ditulis oleh artis tempatan, Bil Musa.

Chaleeda yang  mula dikenali dahulu lewat platform media sosial Youtube kerana sering menyanyikan semula lagu-lagu popular artis antarabangsa, berjaya menarik perhatian pihak Rocketfuel dan kini bergelar artis rakaman dan juga pelakon.

Pernah bekerjasama dengan bintang hip hop tersohor SonaOne, Chaleeda juga semakin dikenali di Malaysia.

Selepas mendapat maklum balas yang baik dari peminat dari Malaysia, kami yakin Chaleeda akan berjaya menempatkan diri di dalam muzik Industri tempatan. Lagu-lagu yang kami sajikan juga adalah mengikut citarasa tempatan walaupun ianya lagu berbahasa Inggeris,” katanya.

Lagu ‘Growing Up Sucks’ ini boleh dimuat turun di iTunes dan dijadikan sebagai panggilan nada dering menerusi semua syarikat telekomunikasi tempatan serta boleh didengari melalui penstriman di atas talian seperti Raku, Spotify, Joox dan Apple Music. Video lirik dan muzik lagu ‘Growing Up Sucks’ ini juga boleh di tonton di saluran Youtube Rocketfuel Network. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 8 Jan 2019

Asalkan Sihat, Izreen Azminda Idam Anak Perempuan

Tahniah Izreen dan Ude…semoga hajat miliki zuriat perempuan dimakbulkan segera!

Hiburan Mon, 5 Nov 2018

#Mentor7: ‘Kalau Boleh Tak Nak Singkir Sesiapa’ – Aizat

Jangan risau Faris. Aizat yakin awak ada masa depan cerah dalam industri hiburan. Yang penting, jangan berhenti usaha okay!

Hiburan Mon, 15 Apr 2019

E! News Bongkar Rahsia Disebalik Wardrobe Super Gah Ella Unplugged

Check it out untuk berita hiburan lagi gempak!

Hiburan Mon, 1 Jul 2019

Elak Kontroversi, Dayang Areeda Lebih ‘Play Safe’

Mahu jadi artis bersih dari kontroversi, Dayang jaga nama baik keluarga…terbaiklah!

Hiburan Sun, 18 Mar 2018

Ini Dia Peserta Realiti TV Tak Sedar Diri

Jurusolek ini memberitahu bahawa, tindakan wanita ini yang sengaja melambat-lambatkan proses mekap sepanjang perkahwinannya sehingga merugikan masa beliau dianggap sebagai sangat tidak bertanggungjawab

Hiburan Sun, 1 Apr 2018

Hafreez Adam Mengaku Cintakan Zara Zya

Dia sentiasa membuat saya tersenyum dengan telatah lucunya. Dia juga tidak mudah cemburu dan sangat memahami. Auwww, sweet habis Hafreez ni!

Hiburan Thu, 10 May 2018

Eyra Hazali Takut Popular?

Jujurnya, saya tidak mampu menyembunyikan rasa takut dengan populariti segera yang diraih kini. Saya juga bimbang jika ada pihak yang akan terus meletakkan harapan menggunung selepas ini…

Hiburan Sat, 25 Jan 2020

“Saya Ambil Masa 10 Tahun Buka Rantai, Jam Emas Rolex” – Caprice Backing MK K-Clique?

Hukum agama memang tak boleh bawak bincang sebenarnya…tapi doakan je lah yang baik-baik.

Hiburan Thu, 21 Nov 2019

“I Suka You Buncit” – Linda Rafar Larang Suami Diet

Korang suka yang buncit ke yang sado??

Fab Foodies! Fri, 8 Jun 2018

Apa Di Dapur Bersama Chef Imelda; Ayam Bakar Mozarella

Lumurkan campuran pada ayam dan bakar selama 12 minit pada suhu 180 darjah hingga separuh masak. Setelah separuh masak, taburkan keju mozzarella dan bakar lagi selama 5-8 minit sehingga ayam masak sepenuhnya. Siap!

| Live TV