Hiburan By: Syafiqa Irdina March 6, 2020 @ 1:26pm

Selepas Setahun Tangguh, Kisah Cinta Akim Dan Stacy Diabadikan Menerusi Single Duet “Aku Kau Dan Muzik”

Walaupun berbeza aliran dan fahaman muzik, siapa sangka pasangan cantik Stacy dan Akim berjaya menempatkan diri bukan sahaja sebagai pasangan duet serasi sekali gus mencipta magis tersendiri!

Terbaharu, single duet mereka, Aku Kau Dan Muzik Lagu hasil ciptaan Hang Nadim, Bunga Cantik iaitu Akim dan Stacy dan Freddy telah dilancarkan pada 14 Februari lalu,

Walaupun baru sahaja dua minggu dimuatnaik di saluran YouTube Rhythm & Rhyme Entertainment, muzik video lirik rasmi lagu tersebut telah mencatatkan lebih 500,000 tontonan! 

Berkisar Kisah Cinta Mereka

Aku Kau dan Muzik menceritakan kisah kedua mereka yang berjuang dalam aliran sama dan kemudian mendirikan rumah tangga atas nama cinta.

Jelas Stacy, lagu itu dianggap cukup istimewa kerana dihasilkan dari dalam hati selain proses yang teliti.

“Lagu ini sudah lama disiapkan iaitu sejak Ogos tahun lalu. Tapi, disebabkan kami terbabit dalam program Mentor 2019, jadi projek ini tertangguh. Awal tahun ini baru kami ada kelapangan untuk memulakan proses rakaman.

“Lagu ini dihasilkan ikhlas dari dalam diri kami yang mana ekspresi kami sebagai suami isteri. Disebabkan itu, kami cukup teliti dari semua sudut termasuk rentak, melodi dan muzik,” katanya.

 

 

Malah Akim, 29, mengakui, dia dan Stacy tidak menjangka penghasilan lagu itu lebih mendalam sekali gus memberikan warna baru dalam muzik mereka.

 

 

“Apabila lagu ini siap sepenuhnya, saya menganggap ia magis. Memang tidak menjangka sama sekali hasilnya boleh pergi sedalam ini.

“Mungkin ini berkat kerjasama kami dan Freddy yang bersama-sama ‘monitor’ proses penghasilan lagu ini dari awal sampai habis. Apa yang diinginkan dalam lagu dapat dipersembahkan.

“Sejujurnya, gabungan saya dan Stacy dalam bidang bidang penulisan lagu ini adalah saling melengkapi. Saya akan bertanya dan meminta pandangan daripadanya. Apa yang dirasakan kurang dia akan tambah,” katanya.

 

Selesa Kerjasama Dengan Isteri

Disebabkan itu, Akim yang juga vokalis kumpulan Akim & The Majistret mengakui semakin selesa bekerjasama dengan isterinya sebagai pasangan komposer.

“Sejujurnya, kami selesa bekerjasama. Apatah lagi, sekarang kami banyak luangkan masa bersama. Proses nak buat lagu bukan mudah. Perlukan masa untuk mendapatkan idea.

“Jadi, ada ketika kami akan bercuti dan berkaraoke bersama untuk mencari inspirasi. Apabila masing-masing dapat idea, kami akan gabungkan,” katanya.

 

 

Bakal Terbit Lagu Untuk Penyanyi Lain

Dalam pada itu, selain sibuk dengan projek lagu sendiri, Stacy dan Akim juga dalam proses menerbitkan lagu untuk beberapa penyanyi di bawah syarikat mereka.Antaranya, Rika Mentor 2019, Sharul Kamal, Seven Days dan Dr Hafiz Zainal.

Single Aku Kau Dan Muzik itu sudah boleh didengar dan dilanggan di semua platform digital muzik.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 2 Nov 2018

Ahmad Dhani, Once, Ari Lasso Terbang Ke Kuala Lumpur Untuk Konsert Reunion Dewa 19

Lebih menarik lagi tiket yang mula dijual mulai 7 November 2018  pukul 10 pagi ini akan diberi 10 peratus diskaun untuk jualan EARLY BIRD untuk tempoh 48 jam!

Hiburan Thu, 13 Sep 2018

Kerjaya Makin Lancar Lepas Bertudung, Fouziah Gous Mohon Netizen Doakan Sesuatu?

Ibu kepada Muhammad Zeeshan dan Zaheen Yusof ini meminta agar para peminat mendoakan agar dia terus istiqamah.

Hiburan Wed, 23 Jan 2019

Siapa 12 Artis Wanita Dalam Lagu Terbaru MarK Adam?

Wah tak sabar nak dengar lagu Amnesia Mark ni!

Hiburan Sun, 10 Jun 2018

Saya Betul-Betul Minta Maaf…

Episod berkenaan, yang ditayangkan pada 1 Jun lalu, mencetuskan kemarahan di India dengan ramai peminat menggunakan media sosial untuk memalukan pelakon berkenaan dan menggelar beliau ‘pengkhianat’.

Hiburan Tue, 27 Aug 2019

Nelissa Nezam langgar pantang?

Tapi kalau macam ni punya ‘hot’ lah, terus berkobar-kobar rasa nak ke gim. 

Hiburan Thu, 23 May 2019

Mira Filzah Trauma Penembak Sebut “Baby Sayang”

Kata pelakon drama Pujaan Hati Kanda ini, apa yang terjadi adalah di luar kawalan dirinya.

Hiburan Sat, 7 Jul 2018

Bukan Sakit Jantung Tapi Kanser…

Pelakon kanak-kanak terkenal itu memuat naik sekeping gambar di media sosial miliknya dengan tanda pagar #fightcancer.

Hiburan Wed, 28 Mar 2018

Ini Drama Hantu Popular Di Tonton?

Kalau korang rasa drama cinta selalu mendapat tempat dihati peminat dan penonton maka, tekaan anda ternyata salah. Kenapa? Kerana, untuk minggu ini drama seram menjadi pilihan penonton menerusi laman portal kami hanya di tonton. Nak tahu apakah antara drama seram tersebut, jom kita layan!

Hiburan Mon, 27 Nov 2017

Lan Kristal Umum Undur Diri,

Lan Kristal Umum Undur Diri, Harap Rakan Band Hormati Keputusannya

Hiburan Wed, 22 Nov 2017

Kristal Rehatkan Lan Dan Kini Sedang Mencari Vokalis Baru

Lan Kristal di rehatkan oleh kumpulannya sendiri dan mereka sedang mencari vokalis baru untuk di ganti

| Live TV