Featured By: Atiqah Johari August 4, 2022 @ 2:06pm

Selepas Tayang Beli Kereta ‘H’, Afieq Shazwan Sering Terima DM Ajak Kahwin – “Aku Nak Masuk Minang Kau Ni”

Pelakon dan penyanyi Afieq Shazwan akui menerima banyak kiriman mesej di media sosial daripada peminat wanita.

Afieq Shazwan atau nama sebenarnya Mohammad Shafieq Shazwan Zamros, 25 sering menerima mesej di mana peminat wanita menawarkan diri untuk menjadi isteri.

Memetik laporan mStar, pelantun Lelaki Di Telefon itu memaklumkan bahawa dia menerima kiriman sedemikian rupa selepas membuat hantaran di Instagramnya bergambar dengan sebuah kereta jenis Honda Civic RS yang baru dibelinya tiga bulan lepas.

“Ada, DM maki, DM maki yang macam… eh kau tak nak aku jadi isteri kau ke? Ada juga yang macam aku nak masuk minang kau ni simple je aku nak bagitahu kau aku suka kau.

“Saya hanya baca saja tapi ada beberapa DM tu saya like, ada juga yang DM untuk berkenalan ada DM yang kata ambil sayalah jadi isteri awak,” katanya.

Jelasnya, dia tidak memerlukan kereta mewah namun cukup sekadar kereta yang boleh membuatkan ibunya berasa selesa.

Bukan itu sahaja, Afieq juga menyatakan dia telah lama menyimpan hasrat untuk membeli kereta baharu hasil daripada titik peluhnya bekerja dan bersyukur impiannya itu telah tercapai.

Walaubagaimanapun, menerusi hantaran Instagram Story di akaunnya baru-baru ini, Afieq menjelaskan bahawa jenis atau jenama kereta tidak penting baginya. Apa yang menjadi keutamaanya ialah isi hati seseorang itu.

Untuk info, Afieq juga memiliki dua buah motosikal berkuasa tinggi dan sebuah kereta jenis Proton Saga.

Sumber: mStar

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sat, 16 Jun 2018

Gempar! Jatuh Bangunan Selepas Berhibur

Mayat lelaki berusia 29 tahun itu ditemui di tingkat dua premis perniagaan yang terletak berhampiran dengan hotel itu kira-kira 9 pagi tadi (waktu tempatan).

Hiburan Mon, 6 Jan 2020

Mira Filzah Denies Having To Do Anything With Remy Ishak’s Sudden Instagram Cleanse

Maybe not all things are interconnected to each other.

Hiburan Mon, 17 Dec 2018

#Mentor 7: Tiada Penyingkiran Minggu Ketujuh, Lima Protege Ke Separuh Akhir

Lima protege mempamerkan persembahan hebat malam tadi. Siapa agaknya yang layak ke pentas final? Jangan lupa saksikan konsert Mentor 7 separuh akhir pada 23 Disember pada jam 9 malam di TV3. Tak sabarnya!

Trending Sat, 9 Jun 2018

Epik! Lelaki Ini Bakal Berenang Dari Jepun ke Amerika Syarikat

Lecoeomte akan diiringi lapan anggota pasukan sokongan yang turut akan melakukan penyelidikan marin bagi meningkatkan kesedaran mengenai pencemaran laut dan plastik.

Featured Tue, 12 Jun 2018

Selebriti Antarabangsa Yang Khabarnya Komited Menjalani Ibadah Puasa

Status sebagai Muslim bukan sekadar pada nama, malah selebriti dari pelbagai arena ini turut berperanan menyampaikan teladan dan dakwah tentang puasa Ramadan kepada komuniti global.

Acara Thu, 5 Sep 2019

Berbakat dan serba boleh, siapakah Artis Versatil Popular ABPBH 32?

Adakah Alif Satar bakal mengulangi sejarah?

Trending Thu, 5 Mar 2020

[TERKINI] Sebenarnya Betul Ke Hand Sanitizer Boleh Bunuh Virus COVID-19?

Disebabkan wabak Covid-19, orang pertikaikan sama ada betulkah hand sanitizer pilihan terbaik untuk mencegah dan membunuh virus tersebut?

Trending Wed, 10 Aug 2022
Trending Tue, 19 Mar 2019

| Live TV