Hiburan By: Salma Syahbuddin September 14, 2018 @ 4:15pm

Semangat Farah Lee Perlu Dijadikan Contoh Remaja Zaman Sekarang, Kenapa?

Siapa sahaja pengguna instagram pastinya akan mengenali ibu tunggal ini yang selalu bersemangat menjalani kehidupannya bersama puteri sulung beliau, Maream Esabel, yang kini berusia 4 tahun.

Farah Lee bukanlah seorang yang famous seperti Fazura atau Scha Al Yahya tetapi,  dengan memiliki background pendidikan yang cemerlang beliau mempunyai pengikutnya tersendiri di laman sosial tersebut. Malah, kehidupan peribadi beliau juga mula mendapat perhatian netizen apabila Farah sah bercerai dengan bekas suaminya yang juga personaliti TV popular, Ally Iskandar. 

Patut dijadikan sumber inspirasi

Memiliki latar pendidikan yang pastinya mampu dibanggakan, Farah Lee sekali lagi turut mencabar diri  beliau apabila mengambil keputusan untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat Master di University of Leeds, United Kingdom dalam bidang Sarjana Pendidikan Kanak-Kanak. Malah, ibu tunggal ini juga turut berhijrah di Kota London bersama puteri sulungnya itu.

Dan, sebelum mengambil keputusan untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat Master ini, Farah juga turut memiliki ijazah dalam bidang Kejuteraan Mekanikal dari Inha University, Korea Selatan.

Perkongsian Farah mengenai penghijrahannya untuk menuntut ilmu dan menimba pengalaman di kota asing ini merupakan salah satu perkara terbaik buat dirinya dan Maream. Malah, rata-rata followers beliau mengucapkan tahniah dan ada juga yang menjadikan beliau sebagai sumber inspirasi untuk terus maju kehadapan. 

Semoga perkongsian Farah Lee ini sentiasa menjadi inspirasi buat remaja dekat luar sana. Mana taknya, rasanya masyarakat kita sekarang ni terutamanya golongan remaja semakin tenat dengan masalah sosial yang semakin berleluasa. Apapun, semoga berjaya buat Farah Lee dan Maream! 

Bukan senang untuk melanjutkan pelajaran di negara orang, lebih-lebih lagi terpaksa menjalankan tanggungjawab sebagai seorang ibu. 

Good Luck F.L!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 12 Jun 2023
Featured Wed, 21 Jul 2021

“Kalau Letak Orang Cakap, Tak Letak Pun Orang Cakap”- Tak Kongsi Foto Di Media Sosial, Siti Nurhaliza Dah Terima Vaksin

Isu selebriti dan suntikan vaksin semakin hari semakin mendapat perhatian ramai. Terbaru, penyanyi no 1 negara iaitu Datuk Seri Siti Nurhaliza memberitahu bahawa dirinya telah mendapatkan vaksin melalui Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan. Walaupun sudah menerima suntikan, […]

Hiburan Sun, 7 Aug 2022

Pukau Penonton DFP, Aishah Bersyukur Konsert Berjalan Lancar Biar Berdepan Banyak Dugaan

Meskipun mengharungi pelbagai dugaan, penyanyi Datuk Aishah, 57, tetap berjaya memukau penonton dengan vokal  padunya  menerusi konsert Aishah & MPO: A Symphonic Rendezvous di Dewan Filharmonik Petronas (DFP), malam tadi. Diiringi Orkestra Filharmonik Malaysia (MPO), […]

Featured Tue, 9 May 2023
Hiburan Wed, 18 Apr 2018

Sah! KRU Umum Bubar, Konsert Terakhir 6 Mei

Terima kasih kepada semua peminat yang telah memberi sokongan kepada kumpulan tersebut sepanjang 25 tahun. Alahai, nampaknya lepas 6 Mei ini kita tak dapat lagi melihat KRU beraksi di pentas lagi.

error: Content is protected !!