familuv By: Maya Basir June 30, 2022 @ 7:15pm

Beruntung Bilal… Suka Tambah Ilmu, Neelofa Ambil Kelas Untuk Upgrade Cara Jaga & Besarkan Anak

Pengacara dan usahawan terkenal, Neelofa bersyukur putera sulungnya, Muhammad Bilal dikurniakan kesihatan yang baik sepanjang lima bulan membesar.

Melalui perkongsiannya di Instagram Story, pemilik nama Noor Neelofa Mond Noor ini sangat bersyukur sepanjang menimba pengalaman sebagai ibu untuk pertama kalinya, dia banyak belajar perkara baru.

“Sepanjang lima bulan ni, Allah kurniakan Bilal afiah dan kesihatan yang baik, syukur. Banyak sangat yang saya belajar dalam tempoh ni dan banyak yang saya nak improve untuk anak seterusnya dengan izin Allah,” tulis Neelofa.

Menurut bekas pengacara Nona itu, dia sangat suka menimba ilmu lebih-lebih lagi tentang perkara yang diminatinya dan telah mengikuti beberapa kelas untuk memperbaiki cara membesarkan anak.

“Saya memang suka sangat dengan ilmu baru, lagi-lagi bila benda tu memang benda kita minat, dari Februari hingga Jun ni saya ambil beberapa class untuk upgrade cara menjaga dan besarkan anak.

“Mudah mudahan dengan ilmu yang Allah bagi saya faham, anak dapat membesar dengan lebih baik physically dan emotionally,” tulisnya.

Tambah isteri kepada Haris Ismail atau PU Riz ini, banyak perkara yang dipelajarinya daripada cara penyusuan bayi sehingga untuk ‘sleep training’ Bilal.

Selain itu, Neelofa turut memberitahu dia akan mengikuti kelas persendirian minggu hadapan untuk belajar cara terbaik pemakanan anak.

“Next week saya akan mula private class dengan Dr Amalina pulak insya-Allah. Nak belajar the best method untuk pemakanan anak, supaya anak dapat cukup keperluan nutrient, vitamin, zat segala bagai, dan anak senang makan bukan jadi picky eater, tak memilih, boleh makan sendiri dan adventurous bila bab makan,” tulisnya lagi.

Kemudian, terdapat seorang pengikut memberitahu Bilal sangat bertuah mempunyai seorang ibu seperti Neelofa kerana ingin terus belajar dan menjadi ibu yang terbaik buat anaknya.

“Masya-Allah, bertuah Bilal dapat Ummi macam Neelofa, tak pernah berhenti untuk terus belajar instead of all the challenges yang she go through masa awal-awal penyusuan dulu,” tulisnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 23 Aug 2022
Featured Tue, 23 Aug 2022

[VIDEO] Netizen Teruja Imran Aqil Dikatakan Sudah Bertunang Dengan Dahlia Rizal

Ohh, ini ke yang kata ‘best friend’ je tu? Hehehehe! Kalau betul congrats lovebirds! 🥰🥰🥰

Featured Mon, 7 Nov 2022
Events Wed, 7 Dec 2022

Nusa Fest Bakal Menggabungkan Tiga Negara Dalam Satu Lokasi!

Untuk suku pertama 2023, Shiraz projects Sdn Bhd bakal membawakan kepada khalayak ramai sebuah festival yang bakal menggabungkan tiga negara iaitu Malaysia, Indonesia dan Singapura dalam satu lokasi pada Sabtu dan Ahad, 4 & 5 […]

Featured Tue, 5 Jul 2022

[VIDEO] “Sengaja Nak ‘Menilai’ Apa Netizen Akan Kecam..” – YouTuber Akui Buat Konten Tarik Tudung Untuk Kajian Sosial

Macam mana ni gais? Acceptable tak alasan diorang? Saja nak uji netizen je katanya… 🤭🤭