Hiburan By: Khairil Khusyairi September 26, 2023 @ 1:06pm

Sikap Budiman Imran Aqil Buka Hati Dahlia Rizal – “He Just Understood The Assignment Tanpa Saya Perlu Beri Hint”

Pempengaruh popular, Dahlia Rizal mengakui keikhlasan hati suaminya yang juga seorang pelakon dan penyampai radio, Imran Aqil bagi memperisterikannya membuka hati wanita usia 22 tahun ini menikmati kemanisan rumah tangga.

Kongsi Dahlia atau nama lengkapnya, Nur Dahlia Ahmad Rizal, dia mula menyemai momen cinta bersama Imran pada pertengahan tahun lalu.

“Imran mula confess pada Januari 2022 dan saya mula ‘develop feelings’ sekitar Mei atau Jun pada tahun sama,

“Perasaan mula berputik apabila Imran menyambut ulang tahun saya sebaik-baiknya. Meriah! Tetapi masih mengikut caranya sendiri. Kata orang, antara cara untuk kita tahu kasih sayang sebenar seorang lelaki terletak pada cara dia menyambut hari lahir insan kesayangannya.

“Saya ringkas orangnya dan lebih gemar mengumpulkan kawan-kawan rapat sewaktu hari lahir.

“Imran just understood the assignment tanpa saya perlu memberikan hint langsung. That’s the kind of man he is.” kongsi Dahlia dalam temubual bersama sebuah majalah.

Dalam pada itu, Dahlia turut akui dahulunya tiada perancangan untuk berkahwin pada usia muda namun selepas melihat kesungguhan Imran, dia sedia mempersiapkan diri bergelar isteri.

“Saya selalu ada pemikiran negatif di mana I might as well tidak berkahwin jika selang beberapa tahun kemudian, saya juga akan bercerai seperti yang terjadi dalam keluarga saya.

“Namun apabila melihat usaha Imran yang bekerja keras dalam menghalalkan hubungan kami, saya serta-merta yakin untuk bergelar seorang isteri. Saya juga memperkuatkan Rohani dan mentaliti dengan mendirikan solat istikharah agar mendapat pentunjuk andai inilah masa yang sesuai untuk bernikah.

“Alhamdulillah, Tuhan permudahkan urusan kami. Soal hati, terus wujud perasaan tenang apabila bersama Imran,” jelasnya.

Rumah tangga mana yang tidak dibadai ombak, kata Dahlia, dia dan Imran mempunyai perbezaan sekiranya berdepan dengan konflik.

“Saya sejenis yang tidak gemar berkias dalam meluahkan perasaan. Andai kata hati saya terluka, saya inginkan si dia menyelesaikan apa-apa konflik secepat mungkin. Kalau ikutkan hati, saya seorang yang memilih untuk berbincang there and then.

“Berbeza dengan Imran yang tidak gemarkan konflik dan kadangkala lebih rela untuk lari daripada situasi tegang agar perasaannya tenang, menenangkan perasaannya. But I guess, opposites attract,” kongsinya.

Untuk info, Dahlia dan Imran disatukan pada 9 September lalu di Melaka selepas setahun mengikat tali pertunangan.

ARTIKEL BERKAITAN: [VIDEO] Selepas Setahun Bertunang, Imran Aqil & Influencer Jelita, Dahlia Rizal Sah Berkahwin

ARTIKEL BERKAITAN: [VIDEO] Persiapan Kahwin Dah 70 Peratus, Imran Aqil Kongsi Dugaan Bertunang – “Ada Orang Kenamaan Cuba Mendekati Tunang Saya”

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 24 Nov 2018

Tolonglah Henti Label Orang Gemuk ‘Power’ Ke Tak, Ini Pesan Abam Buat Netizen!

Orang ‘power’ pun jika Allah tak izinkan, buatlah cara macam mana sekalipun tak dapat juga.

Trending Sat, 26 Dec 2020
Hiburan Wed, 2 May 2018

“Pelawak Harus Punya Idea Sendiri” – Afdlin Shauki

Datuk Afdlin Shauki menegaskan bahawa pelawak-pelawak tempatan perlulah mempunyai identiti sendiri dan tidak menciplak mana-mana idea orang lain terutamanya apabila membuat persembahan

Trending Mon, 2 Nov 2020
Trending Fri, 24 Apr 2020
Fab Foodies! Tue, 22 Jan 2019

Learn to Make Your Own Special CNY Cookies to Serve Visitors This Year

It’ll be special, hand-made and absolutely delectable.

error: Content is protected !!