Featured By: Salma Syahbuddin February 24, 2023 @ 5:51pm

Syamsul Yusof Mohon Jadi Pencelah Dalam Petisyen Perintah Injunksi Antara Puteri Sarah & Ira Kazar

Pengarah Syamsul Yusof akhirnya tampil memfailkan permohonan untuk mencelah dalam petisyen perintah injunksi antara isteri pertamanya, Puteri Sarah Liyana, 38, dan isteri keduanya, Faghira Fatini atau Ira Kazar, 27, di Mahkamah pada Jumaat.

Memetik laporan Harian Metro, permohonan tersebut difailkan pada 21 Januari lalu oleh wakil pengarah Mat Kilau itu iaitu, peguam Azahir Nasir dari Tetuan Azahir Surianie & Azizan Ariff.

Syamsul atau nama sebenarnya Mohd Shamsul Md Yusof, 39, dalam afidavit sokongan tersebut mendakwa, dia dinasihatkan peguamnya supaya mencelah dan dijadikan defendan  dalam kes tuntutan yang dikemukakan oleh Puteri Sarah kepada Ira Kazar.

Ini kerana, tuntutan Puteri Sarah ke atas Ira adalah berkaitan dengan dirinya dan sekiranya  tuntutan tersebut dibenarkan, ia akan memberi kesan kepada perkahwinannya dan hubungan dengan keluarga isteri keduanya itu.

Tidak habis disitu,  Syamsul mendakwa perintah injunksi yang dikemukakan Puteri Sarah tidak boleh menghalang hubungan perkahwinannya dengan Ira Kazar.

Bahkan, Syamsul juga mendakwa permohonan itu perlu difailkan kerana keterangannya boleh memberi pencerahan kepada mahkamah bagi menghalang perintah injunksi itu daripada dikuatkuasakan berikutan dia dan Ira sudah berkahwin serta mahu menjaga keharmonian perkahwinannya dengan kedua-dua isterinya itu.

Sebelum ini, Ira Kazar bersama-sama bapa dan kakaknya diarahkan untuk menjawab kepada Mahkamah Sesyen berhubung tindakan mengingkari perintah injuksi yang dikeluarkan terhadap mereka pada Julai tahun lalu.

Ia susulan keputusan mahkamah yang membenarkan permohonan Puteri Sarah untuk memulakan prosiding menghina mahkamah pada 15 Februari lalu.

ARTIKEL BERKAITAN:Susulan Mahkamah Benarkan Prosiding Menghina Mahkamah Terhadap Ira Kazar, Ini Respons Puteri Sarah…

ARTIKEL BERKAITAN:Susulan Langgar Perintah Injuksi, Puteri Sarah Dibenarkan Mula Prosiding Hina Mahkamah Terhadap Ira Kazar & Keluarga

ARTIKEL BERKAITAN:[VIDEO] Bekas Peguam Ini Perjelas Legal Taktik Puteri Sarah – “Knowledge Is Power & She Has It”

 

Sumber: Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Fri, 7 Sep 2018

Jurnal Minggu Ke-8 : #daiTV3 Beriadah Sambil Terokai Pengalaman Jadi Buruh Binaan

Saksikan jurnal Da’i bagi mengetahui aktiviti Para Da’i kita sepanjang minggu sebelum ke pentas Pendakwah Nusantara Musim Ke-6

Featured Wed, 13 Oct 2021

Terjejas Akibat Pandemik, Forum Perniagaan PKS BH Bantu Usahawan

Kegiatan ekonomi di Malaysia jelas terkesan sejak wabak Covid-19 melanda terutama terhadap Perusahaan Kecil dan Sederhana (PKS). Ketika negara kita telah memasuki fasa endemik, sedikit sebanyak memberi sinar baru kepada para usahawan PKS. Terdapat hampir […]

Events Thu, 8 Nov 2018

SAH! Frozen 2 Ditayang 22 November 2019

Menurut Comicbook, mengikut rancangan awal, Frozen 2 sepatutnya ditayang pada 29 November namun diawalkan tujuh hari.

Hiburan Thu, 10 Oct 2019
Trending Mon, 26 Nov 2018

Duyung Pinggang Secekak Ditemui Di Pantai Remis. Cantik Sungguh!

Sudah beranak empat, tapi body mantap macam anak dara. Paling mengejutkan ukuran pinggangnya 23 inci saja!

LIFESTYLE Wed, 28 Mar 2018

Hanya Guna Vending Machine, Korang Dah Boleh Beli Kereta…

Menerusi aplikasi berkenaan, pembeli harus menyatakan waktu penghantaran kereta. Bagi tujuan keselamatan, pembeli harus selfie terlebih dahulu bagi memastikan penghantaran dibuat kepada individu yang tepat.

Featured Wed, 9 Mar 2022

Aisar Khaled Teruja Bergandingan Dengan Syafie Naswip & Elizabeth Tan

Fuh, bukan biasa-biasa barisan pelakon filem ini!