Hiburan By: SGMS Faida August 7, 2018 @ 3:05pm

Tak Mahu Lagi Kejar Dunia, Awi Rafael Tukar Selera?

Pernah menghasilkan beberapa lagu hits seperti Pulanglah dan Bila Aku Jatuh Cinta, penyanyi Awi Rafael mengaku mahu mengubah ‘selera’ dalam menghasilkan lagu seterusnya.

Kalau sebelum ini, komposer berusia 32 tahun ini sering mencipta lagu berkisar cinta tetapi untuk projek seterusnya, dia mahukan kelainan.

“ Mungkin dulu, lagu cinta menjadi fokus tetapi kini saya lebih selesa mencipta lagu berkonsep ketuhanan dan keislaman.

“ Ramai yang mahu berhijrah dan mencari reda Ilahi. Saya percaya, lagu berkonsepkan ketuhanan dan keislaman akan menjadi pilihan ramai,” katanya.

Akuinya, dia mula ‘tersedar’ selepas sembuh daripada penyakit ekzema teruk beberapa bulan lalu sekaligus berhasrat menghasilkan lagu yang penuh nilai moral.

Terbaru, Awi yang baru tampil dengan karya bertajuk Ini Semua Dunia di mana dia mahu berkongsi dengan pendengar tentang perspektifnya dalam kehidupan.

“ Harus tahu apa yang kita patut utamakan kerana tiada apa yang kekal selamanya di dunia ini.

“ Namun begitu saya tidak menyimpan apa-apa harapan lagu baharu ini bakal mendapat kejayaan yang sama seperti lagu yang pernah dihasilkan sebelum ini. Bukan pencapaian yang saya kejar,” katanya. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 19 Jan 2018

Dunia Saya Terasa Gelap – Aidil Aziz

Aidil Aziz menyifatkan dunianya terasa gelap ketika dalam penjara sehingga menjadi tertekan kerana tidak tahu apa perlu dilakukan!

Hiburan Mon, 12 Nov 2018

#Mentor7: Ada Sebab Hafiz Pilih Amal, Azmirul Jadi Protege

Kenapa agaknya Hafiz memilih protege lelaki untuk program Mentor 7?

Hiburan Fri, 26 Jan 2018

CNBLUE’S YONGHWA ENLISTS INTO ARMY AND CANCELS ALL SCHEDULES

CNBLUE’S Jung Yong Hwa has decided to enlist into the army and has cancelled everything on his schedule all of sudden. What is happening?

Contest Fri, 16 Nov 2018

#xtra好康头 | 让你跟「爱冒险的朵拉」一起去探险

送你VIP入门票,让你跟「爱冒险的朵拉」一起去探险!

Events Tue, 27 Feb 2018

Anda Rasa Diri Cool? Ini Mungkin 5 Rancangan Hot Wajib Tonton Anda

Wow! tonton bukan sahaja mengumpulkan pelbagai koleksi drama local malah, turut mengumpulkan pelbagai drama antarabangsa seperti Korea (annyeonghaseyo!), Thailand (Sawadekap), China dan juga India. Bukan itu sahaja, rancangan-rancangan ini boleh di tonton menerusi siaran HD! Mesti korang cair tengok muka pelakon favourite Korea korang kan? 

Hiburan Fri, 11 Jan 2019
LIFESTYLE Wed, 19 Dec 2018

Malaysia Duduki Tempat Ketiga Kunjungan Paling Ramai Di Asia

Bagaimana pula dengan destinasi pilihan korang?

LIFESTYLE Wed, 10 Jan 2018

DISCOVER THE BEST OF SOUTHEAST ASIA WITH GOASEAN!

The perfect travel, lifestyle and food channel for all ages is here – GOASEAN! The one stop channel that will bring convenience and help for travelers before they depart, so let’s check out the top 5 reasons on why we should watch GOASEAN!

Hiburan Mon, 20 Nov 2017

恭喜!玛格罗比怀孕了

玛格罗比(Margot Robbie)在《Suicide Squad》中饰演「小丑女」爆红,随即在2016年底宣布和汤姆艾克力(Tom Ackerley)结婚,原本以为她可能打算就此隐归家庭生活,但她不想错失多个争相邀约演出的好机会,因此生育计画也因此延后,为了未来宝宝也特地冻卵,没想到就在20日时爆出她已经怀孕3个月了!

Hiburan Sat, 5 May 2018

Redza Rosli Dipuji Pelakon Senior? Ini Sebabnya…

Pelakon baru yang mula mencipta nama dalam industri seni lakonan tanah air ini bukan sahaja popular dengan gosipnya bercinta dengan penyanyi dan juga pelakon kecil molek, Ayda Jebat. Tetapi, beliau turut dipuji oleh pelakon senior […]

| Live TV