Drama By: Salma Syahbuddin August 25, 2022 @ 7:39pm

“Tak Perlu Ajak Jadi Skandal Untuk…” – Pengalaman Bantu Nadia Brian Jayakan Watak Dalam Drama Suri Hati TV3

Pelakon Nadia Brian mengakui berdepan cabaran dalam menjayakan wataknya menerusi drama Suri Hati yang bakal disiarkan di slot Samarinda TV3.

Menurutnya, watak yang diberikan kali ini agak ‘berat’ kerana dia perlu membawakan pelbagai jenis emosi dalam tempoh satu hari penggambaran sahaja.

Malah, dia juga memerlukan waktu bersendirian untuk kekal fokus ketika penggambaran berlangsung.

“Cabaran sepanjang penggambaran drama ni bila… satu hari shooting tu, kita kena bawa pelbagai jenis emosi. Dan saya memang perlukan waktu untuk bersendirian dan nasib baik juga lah kawan-kawan saya masing-masing mainkan peranan.

“So, bila saya perlukan concentration lebih mereka  akan bagi peluang itu untuk saya. Jadi masing-masing tidak berebutataupun bagi masa untuk rakan lakon kita mendalami watak. So, yah… kawan-kawan dan pengarah juga sangat memabntu,” katanya kepada XTRA.

Sementara itu, Nadia atau nama sebenarnya, Nadia Najwa Mohamed Rashidi, 31, berkata, walaupun beliau membawakan watak yang agak berat dalam drama kali ini, namun dia langsung tidak terbawa-bawa karakter tersebut di luar lokasi penggambaran.

Baginya, kelebihan ini adalah disebabkan pengalamannya ketika terlibat dalam kelas lakonan sejak berusia 17 tahun lagi.

“Alhamdulillah, sama sekali tidak. Memang akan ada orang yang terbawa-bawa tapi tidak saya. Saya tidak macam itu sebab saya tahu bondries tu.

“Kita kan budak acting school since 17 years old. So, kita dah block benda tu siap-siap,” jelasnya.

Ketika ditanya mengenai cara untuk mewujudkan ‘chemistry’ di antara rakan pelakon yang lain, Nadia memaklumkan, dia sama sekali tidak memerlukan waktu yang lama untuk mewujudkan chemistry tersebut malah, tiada istilah perlukan masa berdua atau ‘hangouts’ semata-mata mahu wujudkan keserasian.

“Sama juga, kalau orang tanya macam mana nak build chemistry dengan partner kena skandal atau tak? Jawapan saya tidak. Itu saya. Sebab bila you action you can like literally bagi je semua (lakonan dan watak yang dibawakan) itu bezanya lah.. Dan, Alhamdulillah, ia berkat kelas lakonan yang di dedahkan kepada saya sejak saya masih kecil,” kongsinya.

Selain Nadia, Drama 20 episod terbitan Million Pictures ini juga turut dibintangi pelakon hebat tanah air seperti, Puteri Sarah Liyana, Melanie Tan, Adriana Adnan, Shakilla Khoriri, Fahrin Ahmad dan ramai lagi pelakon hebat.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 22 Sep 2021
Featured Thu, 26 Mar 2020
Featured Fri, 28 Apr 2023

Mael XPDC Meninggal Dunia Di Usia 55 Tahun

Inalillahi wainailaihi rajiun.. Salam takziah buat keluarga Allahyarham. Semoga roh arwah tenang di alam baqa

Hiburan Fri, 28 Sep 2018

Black Hat Cat Diteraju Rapper Terkenal Bakal Martabat Muzik Urban, Cayalah!

Penggunaan nama BHC sebagai jenama label muzik urban ini ternyata ada maksud disebaliknya. Menurut Alif ia bukan hanya sekadar nama, ‘Black Hat Cat’ adalah watak atau persona yang melambangkan kebolehsesuaian rumah muzik ini dalam menongkah evolusi muzik tanpa henti. Terbaiklah!

Trending Sat, 12 Jan 2019

Harga Minyak Turun Lagi

Menurut Lim, ​​​​​​​kaedah mingguan itu yang menurunkan harga runcit produk petroleum apabila harga minyak dunia turun dan mengehadkan pada RM2.20 bagi RON95 dan RM2.18 untuk diesel apabila harga minyak dunia naik,

Hiburan Mon, 20 Nov 2017

DATO’ALIFF SYUKRI MAKIN KAYA!

Mana tak nya, selepas kejayaan mengeluarkan produk-produk kosmetik D’Herbs, kali ini Dato Aliff Syukri terlajak laris muncul dengan koleksi tudungnya sendiri.

Trending Sat, 9 Mar 2024