Drama By: Salma Syahbuddin August 25, 2022 @ 7:39pm

“Tak Perlu Ajak Jadi Skandal Untuk…” – Pengalaman Bantu Nadia Brian Jayakan Watak Dalam Drama Suri Hati TV3

Pelakon Nadia Brian mengakui berdepan cabaran dalam menjayakan wataknya menerusi drama Suri Hati yang bakal disiarkan di slot Samarinda TV3.

Menurutnya, watak yang diberikan kali ini agak ‘berat’ kerana dia perlu membawakan pelbagai jenis emosi dalam tempoh satu hari penggambaran sahaja.

Malah, dia juga memerlukan waktu bersendirian untuk kekal fokus ketika penggambaran berlangsung.

“Cabaran sepanjang penggambaran drama ni bila… satu hari shooting tu, kita kena bawa pelbagai jenis emosi. Dan saya memang perlukan waktu untuk bersendirian dan nasib baik juga lah kawan-kawan saya masing-masing mainkan peranan.

“So, bila saya perlukan concentration lebih mereka  akan bagi peluang itu untuk saya. Jadi masing-masing tidak berebutataupun bagi masa untuk rakan lakon kita mendalami watak. So, yah… kawan-kawan dan pengarah juga sangat memabntu,” katanya kepada XTRA.

Sementara itu, Nadia atau nama sebenarnya, Nadia Najwa Mohamed Rashidi, 31, berkata, walaupun beliau membawakan watak yang agak berat dalam drama kali ini, namun dia langsung tidak terbawa-bawa karakter tersebut di luar lokasi penggambaran.

Baginya, kelebihan ini adalah disebabkan pengalamannya ketika terlibat dalam kelas lakonan sejak berusia 17 tahun lagi.

“Alhamdulillah, sama sekali tidak. Memang akan ada orang yang terbawa-bawa tapi tidak saya. Saya tidak macam itu sebab saya tahu bondries tu.

“Kita kan budak acting school since 17 years old. So, kita dah block benda tu siap-siap,” jelasnya.

Ketika ditanya mengenai cara untuk mewujudkan ‘chemistry’ di antara rakan pelakon yang lain, Nadia memaklumkan, dia sama sekali tidak memerlukan waktu yang lama untuk mewujudkan chemistry tersebut malah, tiada istilah perlukan masa berdua atau ‘hangouts’ semata-mata mahu wujudkan keserasian.

“Sama juga, kalau orang tanya macam mana nak build chemistry dengan partner kena skandal atau tak? Jawapan saya tidak. Itu saya. Sebab bila you action you can like literally bagi je semua (lakonan dan watak yang dibawakan) itu bezanya lah.. Dan, Alhamdulillah, ia berkat kelas lakonan yang di dedahkan kepada saya sejak saya masih kecil,” kongsinya.

Selain Nadia, Drama 20 episod terbitan Million Pictures ini juga turut dibintangi pelakon hebat tanah air seperti, Puteri Sarah Liyana, Melanie Tan, Adriana Adnan, Shakilla Khoriri, Fahrin Ahmad dan ramai lagi pelakon hebat.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 4 Nov 2019

Makan waktu malam punca berat badan naik sekadar mitos?

Jumlah kalori yang diambil adalah penyebabnya, bukan waktu makan

Trending Thu, 22 Feb 2018

KENAPA WANITA SUKAR DIFAHAMI?

Kaum lelaki harus faham, wanita tidak berterus terang dan selalunya menggunakan pendekatan ‘berkias’. Seringkali, lelaki perlu berusaha memahami segala kehendak wanita.

Hiburan Thu, 1 Aug 2019
Hiburan Sun, 9 Sep 2018

Kasih Iris Leona Boleh Ganti Fazura

Anak Dara Azhar Sulaiman Jadi Perhatian, Boleh Ganti Fazura

Featured Mon, 19 Mar 2018

Kongsi Teaser Muzik Video Lagu Comel Pipi Merah. Alahai Sweet Sangat Tok Ti…

Pastinya pada saat ini seluruh peminat penyanyi kesayangan ramai ini teruja dan tidak sabar untuk menanti wajah puteri comel yang dilahirkan seberat 3.55 kilogram itu.

Hiburan Tue, 8 Jan 2019

Asalkan Sihat, Izreen Azminda Idam Anak Perempuan

Tahniah Izreen dan Ude…semoga hajat miliki zuriat perempuan dimakbulkan segera!

Hiburan Mon, 18 Mar 2019

Konsert Di London, Siti Nurhaliza Tunggu Keputusan Penganjur

Kalau bukan dengan pihak Shiraz Projects pun, saya dan pasukan iaitu Siti Nurhaliza Productions tetap akan ke sana. Sebab ini adalah perancangan asal kami.

Featured Thu, 2 Dec 2021

Gara-Gara Viral Di TikTok, Lagu Dinda Masdo Curi Perhatian Pendengar Muzik Indonesia

Dinda jangan marah-marah, takut nanti lekas tua ♫♪♫♪♫

Featured Wed, 18 Mar 2020

| Live TV