Featured By: Khairil Khusyairi March 3, 2023 @ 5:16pm

Tampil Imej Bertudung, Vanidah Imran Mahu Betul-Betul Bersedia Sebelum Berhijrah – “Doakan…Saya Tahu Ia Tuntutan & Wajib”

Pelakon Vanidah Imran, 50, tampil mengenakan hijab ketika menghadiri malam gala & sidang media filem Imam di Istana Budaya baru-baru ini mendapat perhatian.

Ketika ditemu bual XTRA, Vanidah menjelaskan penampilannya berhijab pada malam tersebut hanyalah untuk menghormati majlis.

Bagi Vanidah, dia mahu bersedia sepenuhnya jika membuat keputusan untuk berhijrah malah mengakui perkara tersebut adalah proses.

“Doakan…kita nak tutup mulut tempayan susah, di usia begini, saya tak ambil peduli sebab ia adalah proses.

“Untuk saya nak berhijrah, saya perlu betul-betul pasti, saya tahu itu tuntutan dan wajib. Saya tak mahu nanti kalau saya pakai tudung, tapi jiwa saya meronta, saya masih lagi nak fit (berbaju ketat).

“Jadi bagi saya belajar dulu, bila saya pakai tudung itu ada proses. Allah knows, saya selalu percaya pada itu,” jelasnya.

Tambahnya, dia juga bimbang sekiranya hatinya berbolak-balik jika sudah mengenakan hijab kelak sebaliknya dia mahu menguatkan jiwanya terlebih dahulu.

“Saya ada kawan yang dah berhijrah semua cakap, ‘nanti bila tiba masanya you sarung tak fikir’. Bila you pakai tu dah tak fikir. Tapi kalau you pakai masih rasa macam tak sure, rasa macam nak buka, satu hari nanti akan rasa rengsek

“Saya nampak ada kawan pakai dah 12 tahun dan tiba-tiba buka. Katanya ‘itu bukan diri dia’. Saya takut, sebelum jatuh fitnah bagi saya perlahan-lahan.

“Buat masa sekarang, apa yang saya lakukan adalah cuba untuk kuatkan jiwa saya dulu. Saya belajar apa perkara yang saya tak pasti,” tutupnya.

Filem Imam menampilkan barisan pelakon-pelakon hebat seperti Datuk M Nasir, Faizal Hussein, Vanidah Imran, Natasha Charmain dan ramai lagi.

Filem Imam mula menemui penonton mulai 2 Mac 2023 di pawagam seluruh negara.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Fri, 29 Dec 2017

8 THINGS YOU SHOULD NEVER MISS THE CHANCE OF DOING IF YOU GO TO IPOH

We think that’s a cue for you to get packin’! 

Hiburan Sun, 5 May 2019
Featured Thu, 18 May 2023
Featured Fri, 9 Sep 2022
Trending Wed, 6 Jan 2021
Hiburan Wed, 8 Mar 2023
LIFESTYLE Mon, 22 Oct 2018

Trend Kahwin Muda Masih Relevan? Tunggu Sampai Usia Korang Cecah 18 Tahun

Boleh diberi kelonggaran yang mahu berkahwin bawah 18 tahun dan perlu bersebab dan perlu ada kelulusan (sokongan) Menteri Besar atau Ketua Menteri.

Featured Fri, 10 Mar 2023

Cinta Lama Berputik Kembali, Aisha Retno & Aziz Harun Bersatu Dalam ‘Jarak’

Sweet sangat dua orang ni tau! Sedap sangat lagu duet mereka berdua dalam Jarak 😘 Jangan lupa dengarkan

error: Content is protected !!