Featured By: Aqilah Paharuzi February 2, 2023 @ 5:44pm

Tangan Bergetar, Remy Ishak Akui Gugup Jumpa Orang Ramai – “Keadaan Saya Masih Tak Baik, Susah Untuk Jadi Lebih Kreatif…”

Pelakon, Remy Ishak mengakui berdepan dengan masalah gementar dan gugup untuk berhadapan ramai orang akibat sekian lama tidak menjalankan penggambaran sejak negara ditimpa wabak pandemik COVID-19.

Malah, berdasarkan pemerhatian XTRA, tangan aktor Pujaan Hati Kanda itu dilihat sedikit terketar-ketar saat menjawab persoalan media di malam gala filem terbaru, Harum Malam.

Disoal mengenai keadaan dirinya, Remy berkata dia harus kuat dan lawan perasaan tersebut atas minatnya dalam bidang lakonan.

“Saya sedar terjadi perkara ini semasa pandemik COVID-19 dimana kita tiada event untuk keluar berjumpa dengan orang. Malah pergi shooting pun masih ada rasa itu.

“Keadaan saya sekarang pun masih tak baik, tapi kena hadap dan kuatkan diri juga sebab minat untuk berlakon. Saya tak nafikan memang susah untuk menjadi lebih kreatif, sangat susah dan payah.

“Tapi, saya tak boleh terus kalah kepada keadaan, jadi saya kena lawan. Kalau saya kalah, saya mungkin akan terus hilang,” katanya.

Remy memaklumkan perkara tersebut ketika ditemui di malam gala filem seram Harum Malam di GSC Starling Mall, Petaling Jaya pada Isnin.

Menceritakan pengalaman pertama kali bekerja dibawah arahan pengarah berkaliber Dain Said, Remy meluahkan rasa teruja atas peluang tersebut dan berbangga akhirnya dapat merealisasikan impiannya itu.

“Watak saya dalam filem ini sangat agresif dimana saya tak pernah buat lagi dalam mana-mana filem atau drama. Saya menerima tawaran ini juga kerana pengarah hebat Dain Syed, yang amat saya kagumi. Saya memang teringin untuk bekerja dengan dia.

“Imaginasi dia sangat another level, sangat ganas. Bila dia mengarah di set penggambaran, saya teruja tengok dia bercakap.. Untuk mengenali sisi Dain Syed itu amat payah sebab teliti dari segi rasa. Dia tidak mahu kelihatan terlalu lebih, tapi apapun saya bersyukur sebab akhirnya tercapai,” tambahnya.

Filem arahan Dain Syed ini akan mula ditayangkan di 90 buah pawagam seluruh Malaysia bermula pada 9 Februari 2023.

Selain Remy, Harum Malam turut dibintangi oleh Bront Palarae, Nadiya Nisaa, Nabila Huda, Amanda Ang, Joey Daud, dan Faizal Hussien.

Filem ini juga memperkenalkan bakat-bakat muda yang menyiar seperti Idan Aedan, Arnie Shasha dan Angelica Petra.

Kredit foto: Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 9 Apr 2019

Nur 2 Bukan Untuk Kanak-Kanak, Pengarah Respon Teguran Warganet

Jangan lupa saksikan jam 10 malam ini di TV3 dan www.tonton.com.my, agaknya apa lagi si Madi nak buat malam ni eh?

Hiburan Tue, 22 Oct 2019
Hiburan Tue, 17 Sep 2019

‘Asal Oesoel’ Naelofar…Terbaru Dari Lofa

Sentiasa memperkenalkan rekaan yang ‘out of the box’!

Featured Mon, 21 May 2018

Detoksifikasi Yang Berlaku Sepanjang Berpuasa Bawa 1001 Kebaikan Untuk Kesihatan Badan

Matlamat berpuasa bukan saja meningkatkan taqwa, malah kesihatan badan melalui proses detoksifikasi.

Featured Thu, 23 Sep 2021

BKC Fasa 2: Semakan Status, Tarikh Rasmi, Jumlah Bayaran & Senarai Bantuan Khas Kerajaan Yang Layak Diterima

Umum maklum Bantuan Khas Covid-19 fasa pertama telah dikreditkan pada 6 Semptember lalu. Namun begitu, masih terdapat segelintir yang gagal permohonan dalam BKC Fasa 1. Justeru, ramai yang berasa lega apabila kerajaan mengumumkan akan melanjutkan […]

Featured Wed, 5 Jul 2023

Kes Saman Babitkan Puteri Sarah & Ira Kazar Selesai Luar Mahkamah

Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan baik💖