Featured By: Fatin Nurain September 5, 2022 @ 5:44pm

Terpaling Juara: Terima Kritikan Pedas, Nyanyian Terkucil Dek Kerana Hampir Jatuh… Ifa Raziah Salahkan Baju

Penyanyi Ifa Raziah menerima kritikan pedas dari juri tetap Datuk Hattan pada minggu ketiga konsert Terpaling Juara dek kerana gagal menyampaikan lagu Sepi Sekuntum Mawar Merah, nyanyian asal Ella dengan baik.

Menurut Hattan, ia menjadi satu kerugian apabila lagu-lagu yang pernah dinyanyikan ketika Anugerah Juara Lagu (AJL) tidak disampaikan dengan baik dipentas keramat itu.

“Mula-mula tu masuk dah senget, chorus cover sikit, lepas tu dia slack balik. Adakah baju tu yang mengganggu ataupun dari mula rehearsal memang susah untuk menjiwai lagu ini?

“Ini adalah satu pertandingan yang agak baik. Kita ada lagu-lagu yang bagus, lagu-lagu AJL dan pernah sampai ke final. Kalau kita tak deliver sebaik mungkin macam final dahulu, adalah satu kerugian.

“This is a very good song. Ada Man Kidal kat sebelah, muzik yang bagus. So, kita tak deliver tak sama dengan kualiti muzik tu. Come on kapten, do something,” komen Hattan.

Dalam pada itu, Ifa juga sempat membalas kritikan yang diberi dan menganggap kesalahan yang dilakukannya itu berpunca daripada busana yang dikenakannya ketika itu.

“Masa rehearsal okay je. Mungkin masa rehearsal saya tak pakai baju ini. Saya dah jatuh terjerit kat belakang tadi.

“Saya dah buat yang terbaik, saya rehearsal, tapi saya dapat lakukan yang ini mungkin sebab, tak tahulah,” balas Ifa.

Susulan komen itu, Naim Daniel yang merupakan kapten kepada Ifa turut membela nasib anak didiknya dan menyatakan mereka sudah berbincang terlebih dahulu cara penyampaian lagu tersebut ketika sesi rehearsal.

“Naim rasa mungkin macam kita nampak tadi memang the baju itself. Saya memang sit down juga untuk nak tahu sama ada Kak Ifa selesa dengan this arrangement atau pun tidak. And orang kata pun dah practice and so on.

“Kita berdepan dengan human punya error bila on stage sebab Naim pun pernah berada dekat pentas sebegini and somehow benda tu akan jadi,” kata Naim.

Hattan juga turut menegaskan supaya Naim dapat memperbaiki kesalahan yang dilakukan oleh anak didiknya biarpun Ifa dianggap sebagai seorang penyanyi yang berpengalaman.

“Dia tak ada alasan sebab Ifa seorang penyanyi yang sangat berpengalaman. Kalau ikutkan saya tak boleh terima pun macam gini punya performance,” katanya.

Pada konsert ketiga Terpaling Juara semalam, Shaz yang merupakan anak didik Hael Husaini telah diumumkan sebagai Persembahan Terbaik, sekali gus membawa pulang RM5,000 untuk kali kedua.

ARTIKEL BERKAITAN: Terpaling Juara: RM5,000 Milik Shaz Sekali Lagi, Hattan Tidak Setuju Ada Penyingkiran… Ini Recap Konsert Ketiga!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 13 Mar 2018

Siti Sarah Berhijab Diejek Netizen?

Gambar yang menunjukkan Siti Sarah memakai hijab sambil memangku anaknya itu rata-rata mengundang pelbagai komen dari netizen dan followers Shuib yang menegur bahawa dahi Siti Sarah kelihatan agak luas apabila memakai hijab

Hiburan Sun, 22 Jul 2018

Shah Rukh Khan Kongsi Tips Kekal Sihat

Soalan tak masuk akal pun ada tau! Contohnya, baru-baru ini, pelakon popular Bollywood menerima soalan seperti berapa kali dia membuang air besar? Hurm, mengarut kot wak.

Hiburan Mon, 29 Oct 2018

Klon Allahyarham A. Ramlie Janji Teruskan Perjuangkan Pop Yeh Yeh

Sekitar tahun 2006 hingga 2009, A. Rozainie pernah menghasilkan album pertama di Singapura. Selepas itu saya pulang ke Malaysia dan menghasilkan album Fatimah Pujaanku.

Hiburan Tue, 19 Mar 2019

林文蓀被家暴?多番被打也不敢喊痛

《决战好声》冠军林文蓀被家暴?多番被打也不敢喊痛。

Featured Tue, 8 Jun 2021

“Tak Macam Drama Biasa, Macam Tengok Filem”- Netizen Puji Sinematografi Masih Ada Rindu

Drama Akasia Masih Ada Rindu yang baru sahaja ditayangkan pada 1 Jun lalu kini semakin mendapat perhatian ramai. Keserasian antara dua pelakon utama iaiitu Farid Kamil dan Mimi Lana membuatkan membuatkan para penonton ternanti nanti

Featured Sun, 29 Aug 2021

Varian Delta: Risiko Kemasukan Ke Hospital Dua Kali Ganda Berbanding Varian Lain

Penularan COVID-19 semakin berbahaya apabila varian Delta didakwa mempunyai dua kali ganda risiko jangkitan untuk dimasukkan ke hospital berbanding varian lain seperti Alpha. Menurut kajian yang diterbitkan The Lancet, pakar menyatakan betapa pentingnya untuk mendapatkan

Hiburan Wed, 7 Nov 2018

Penampilan Anak Black Curi Tumpuan

Wow! Mantap betul persembahan dua beranak ni kan?

LIFESTYLE Mon, 18 Jun 2018

Usahawan Tempatan Disaran Perbaiki Mutu Penggunaan Bahasa Inggeris

Vivy yang hadir di Menara Ilham bagi menghadiri mesyuarat Majlis Penasihat Kerajaan, sebentar tadi menyuarakan pendapat usaha ini bersesuaian bagi keperluan pasaran global.

| Live TV