Featured By: Fatin Nurain October 19, 2022 @ 1:01pm

Teruja Anak Warisi Bakat Ceburi Bidang Muzik, Marcell Sedia Turunkan Ilmu

Penyanyi Marcell Siahaan meluahkan rasa teruja apabila apabila anak sulungnya Keenan Avalokita Kirana mewarisi bakatnya dalam bidang muzik.

Menurut Marcell, dia sudah bersedia untuk menurunkan ilmu yang dimiliki demi membentuk anaknya menjadi seorang pemuzik yang berkualiti.

“Saya kata kepadanya, selagi masih ada fizikal, mental dan rohani yang kuat untuk bermain muzik, gali serta kuasainya. Bila sudah menguasainya, baru tenang menjalani niat yang lain.

“Selama lebih 20 tahun berkarya, misalnya daripada 10 aspek, cuma empat yang berguna. Selebihnya, suka bertangguh, pandang remeh, sombong, tegakkan diri dari kemalasan.

“Yang empat itu cuma ketahanan diri dan rasa bersyukur,” katanya.

Pendedahan itu telah dikongsinya ketika ditemui di sidang media pengumuman konsertnya Marcell Dua Dekade Live In Kuala Lumpur, Isnin lalu.

Dalam pada itu, Marcell juga meluahkan hasratnya untuk menjadi contoh yang baik buat anak-anaknya agar mereka tidak malu mempunyai bapa sepertinya.

Pelantun lagu Takkan Terganti itu juga berkata, dia ingin terus mengajar anak-anaknya berhubung perjalanan hidup serta cara menanganinya menerusi sebuah komunikasi yang berkesan.

“Banyak perkara selama saya hidup, saya tak banggakan. Saya harap anak-anak lelaki saya jadi seseorang yang mempunyai prinsip dan maruah.

“Saya cuma ingin bila saya sudah meninggal, dan anak-anak saya ditanya siapa bapanya, mereka tidak malu menjawab nama saya.

“Saya tidak mahu mereka tukar topik apabila ditanyakan tentang saya. Wah kalau begitu, saya boleh bangkit semula dari kubur,” katanya.

Terdahulu, Marcell telah mengumumkan bakal mengadakan konsert anjuran The Jay Events & Media itu yang akan berlangsung di Zepp Kuala Lumpur, jam 8.30 malam, pada 9 Disember.

ARTIKEL BERKAITAN: 2 Dekad Dalam Industri, Marcell Bakal Adakan Konsert Di Malaysia Disember Ini!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 24 Jan 2020
Hiburan Wed, 2 Jan 2019

Kenapa Agaknya Nadia Aqilah Terkejut?

Wow, Nadia Aqilah is back!

Hiburan Sat, 1 Sep 2018

Akui Sukar Tapi Kaer Azami Tak Pernah Menyesal

Cinta saya terhadap bidang muzik amat kuat dan atas sebab itu saya nekad meninggalkannya…

Trending Fri, 25 Oct 2019

SuperDeals’ Giving Away BTS Billboard Magazine Limited Edition Box Set Up to RM60 Off! Shocking!

SuperDeals x BTS Billboard Magazine Limited Edition Box Set promo is to die for!

Hiburan Sat, 22 Jul 2023
Trending Mon, 29 Oct 2018

12星座「鬼怪特质」扮什么最符合气质?

外表看似正常人,内心却深藏着小鬼怪,10月份的重头戏莫过于万圣节!

Trending Tue, 25 May 2021

Jom Semak! Ini Cara Semak Tarikh Akhir Bayaran i-Sinar KWSP Secara Online

Boleh semak hanya dihujung jari anda sahaja…