Featured By: Maya Basir January 9, 2023 @ 1:59pm

Teruja Berlakon Bawah Arahan Syafiq Yusof, Chacha Maembong & Fify Azmi Puas Buat Babak Aksi!

Pelakon Chacha Maembong dan Fify Azmi bakal beraksi bersama dalam drama Special Force Anarchy arahan terbaharu pengarah Syafiq Yusof.

Drama bersiri yang padat dengan aksi dan penyiasatan terbitan Skop Productions disiarkan secara eksklusif dan boleh ditonton di strim Disney+ Hotstar mulai 14 Januari ini.

Menurut Chacha atau nama sebenar Siti Aisyah Rohani Ismail, dia dan Fify menjayakan watak sebagai adik-beradik yang terlibat dalam misi khas dan agak mencabar.

“Terus terang, saya akui rasa amat teruja dapat terbabit dalam drama Special Force Anarchy ini, selain pastinya ia kerjasama kali pertama saya dengan Fify yang sudah pun lebih dulu dikenali sebagai pelakon aksi.

“Selama aktif berlakon drama, saya belum pernah lagi berlakon dengan Fify. Tapi, tahu juga namanya disebut-sebut antara pelakon wanita yang gempak apabila buat aksi. Justeru, saya teringin nak bekerja dengan dia,” katanya.

Mengulas mengenai perasaan iri hati Chacha terhadap kemampuan Fify beraksi, dia percaya masing-masing mempunyai kelebihan tersendiri.

“Dia ada kelebihan dia dan saya ada kelebihan saya. Jadi, apabila kami bergabung semestinya masing-masing ada cara sendiri dan akhirnya dapat membentuk satu pasukan kerja yang baik,” jelasnya.

Tidak kurang hebatnya, Fify memberitahu Chacha sangat berusaha untuk memberikan yang terbaik buat lakonannya dan bersungguh-sungguh ketika bekerja.

“Seronok bekerja dengan Chacha kerana kami kawan baik dan sudah kenal lama. Tak susah pun untuk kami wujudkan keserasian ketika bekerja dan membentuk lakonan masing-masing. Kami saling membantu.

“Chacha juga suka bertanya dan kami mudah bertukar pendapat. Walaupun Chacha dah lama jadi pelakon berbanding saya, tapi kami sekepala dan tiada langsung rasa siapa yang lama, siapa orang baharu. Kami bekerja dalam situasi cukup best,” ujarnya.

Tambah Fify, dia teruja dapat berlakon bawah arahan Syafiq Yusof dan berasa sangat puas dapat beraksi serta bermain dengan peralatan.

“Saya amat teruja dapat peluang bekerja kali pertama dengan Skop Productions. Begitu juga Syafiq, seorang pengarah yang bagus kerana dia mempunyai banyak idea serta amat membantu pelakon di lokasi.

“Saya memang suka aksi. Jadi, pembabitan dalam drama Special Force Anarchy ini banyak memberi saya bermain dengan peralatan dan pada masa sama, kena bijak mengawal tenaga. Apapun, saya dan Chacha sudah membuat yang terbaik untuk drama ini,” katanya lagi.

Fify atau nama sebenar Nur Afiqah Mohamed Azmi pernah meraih trofi Pelakon Harapan Wanita pada Festival Filem Malaysia ke-31 (FFM31) untuk filem Wira dan dia berharap drama Special Force Anarchy mendapat sambutan baik penonton.

Selain Chacha dan Fify, Special Force Anarchy turut dibintangi oleh barisan pelakon hebat seperti Datuk M Nasir, Puteri Aishah, Hasnul Rahmat, Steve Yap, Anas Ridzuan, Yusuf Bahrin dan ramai lagi.

Siri original Disney+ Hotstar yang mempunyai tujuh episod mengisahkan perjalanan pegawai polis wanita, Iman yang berani dari sebuah negara fiksyen, Tenggara dalam menyiasat satu kes rompakan bank terancang.

Bagaimanapun, siasatan yang dilakukan Iman mempertemukan dia dengan kumpulan penjenayah berbahaya dan licik sehingga membuka satu lembaran rahsia besar yang mampu mengubah semuanya dan apakah itu?

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 5 Feb 2018

FARID KAMIL DEDAH TIGA RAKAN ARTIS TERLIBAT KES DADAH BELIAU?

Farid turut memberitahu beliau bukan sahaja diberikan minuman yang mengandungi bahan terlarang tersebut, malah turut diberikan rokok yang bersalut sejenis cecair

Hiburan Thu, 19 Apr 2018

Hantaran Unik Dynas Buat Bakal Suami

Saya anggap ini hantaran paling istimewa. Daripada saya belikan barang lain, lebih baik saya hadiahkan sesuatu yang bermanfaat dan boleh dikenang sampai bila-bila…auw, sweet habis la awak ni Dynas!

Hiburan Tue, 9 Jul 2019

‘Kahwin Muda Lepastu Cerai, Buat Apa Kan?’- Hans Issac

Takpe, kalau ada jodoh tak ke mana…tak gitu Hans?

Hiburan Fri, 26 Oct 2018

Elyana Selesai Sesi Pertama Radioterapi

Penyanyi berusia 30 tahun itu memberitahu keadaanya lebih baik berbanding beberapa hari lalu namun dia lebih berhati-hati dalam menjaga makan.

Featured Mon, 11 Jun 2018

7 Rahsia Untuk Menangkap Gambar Selfie Atau #OOTD Yang Perfect

Bila anda dah kuasai semua tip ini, barulah boleh jadi Instafamous.

Featured Fri, 23 Sep 2022

Bob Lokman Meninggal Dunia

Salam Takziah. Al-Fatihah 🥀

Featured Sat, 9 Nov 2019

Dapatkan Kotak Bertuah Botaneco Garden, hanya pada 11 November sahaja!

Produk penjagaan diri yang sangat mengujakan menunggu anda!

Events Mon, 2 Sep 2019

「黑涩会美眉」丫头引进台湾茶饮店!柔佛开设全马第一旗舰店

曾经很火的台湾美少女组合「黑涩会美眉」成员丫头引进台湾茶饮店,在马来西亚柔佛开设全马第一旗舰店!

Featured Thu, 1 Sep 2022

| Live TV