Featured By: Atiqah Johari August 16, 2022 @ 6:38pm

Tukar Nama Kepada ‘Azri Alexander’? Azri Iskandar Batal Hasrat Sebab…

Gara-gara nama sering terpalit dengan kontroversi bersama seorang wanita misteri yang dikenali sebagai Dr. Azra selepas bercerai dengan Ellie Suriaty, Azri Iskandar berhasrat untuk menukar nama.

Pelakon Azri Iskandar berhasrat untuk menukar namanya kepada Azri Alexander kerana nama yang digunakan sekarang sering dikecam oleh wargamaya.

Walaubagaimanapun, hasrat Azri terbatal apabila anak-anaknya tidak bersetuju untuk dirinya menukar nama.

Memetik laporan Getaran, Azri memaklumkan bahawa anak-anaknya marah dengan tindakannya itu dan dia mengambil keputusan untuk terus menggunakan nama sekarang.

“Anak-anak saya marah saya nak tukar nama. Jadi, saya tukar baliklah kepada nama Azri Iskandar dan tak jadi guna nama Azri Alexander. Saya minta maaf pada semua,” ujarnya kepada Getaran.

Azri Iskandar atau nama sebenarnya Azri Iskandar Zulkiffly Iskandar, 54, turut memberitahu bahawa jika dia tidak mendapat persetujuan daripada anak-anaknya untuk menukar nama dia terpaksa batalkan hasrat tersebut.

“Saya kalau anak-anak tidak setuju, saya tidak boleh buat dan silap saya juga sebab tidak berbincang terlebih dahulu dengan anak-anak tentang hal ini.

“Yang marah saya sangat tukar nama ini anak saya, Azrell Omar Iskandar
(Ayel). Sedih betul saya.

“Dia cakap nama Azri Iskandar tu dah okey. Kalau pun nak gi international, tidak ada salahnya pakai nama tersebut.

“Lagipun dia kata, dia dah mula berkecimpung dalam filem perfileman, takkan dia nak letak Namanya sebagai Azrell atau Ayel Alexander.

“Saya cakap nama saya tetap Azri Iskandar. Cuma, Azri Alexander itu digunakan untuk kerjaya lakonan sahaja. Tapi, dia tidak boleh terima. Sebab itu, saya ambil keputusan untuk gunakan semula nama Azri Iskandar,” jelasnya kepada Getaran.

Jelasnya lagi, Azri Iskandar tidak tahu tentang penerimaan orang dalam industri hiburan tentang pengumuman yang dibuat beberapa hari lepas untuk menukar nama.

“Kalau orang industri, mungkin orang mereka tak kisah kot. Sebab, bukan menaikkan atau menurunkan pembayaran mereka pun,” ujarnya sambil berseloroh.

Sumber: Getaran

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 24 Aug 2023
Trending Sun, 9 Dec 2018

约会对象会让你变胖?研究:对方的长相影响食量

你常常在约会的时候不小心吃太多吗?

Hiburan Wed, 21 Mar 2018

Jihan Muse Sembunyi Anak?

Rata-rata peminat beliau mengucapkan tahniah dan berdoa agar pasangan ini berbahagia sehingga ke anak cucu. Selain ucapan tahniah dan komen berkenaan caption tersebut, Jihan nampaknya tidak terlepas dari diajukan soalan berkenaan wajah anak beliau

Featured Tue, 24 Sep 2019

7 cara mudah untuk jadikan rumah anda lebih mesra alam

Langkah mudah di rumah mampu selamatkan bumi!

Trending Mon, 9 Nov 2020
Trending Mon, 12 Mar 2018

‘Nyawa-nyawa Ikan’, Toys ‘R’ Us Siap Sedia Ditutup?

Bagaimanapun sepanjang musim cuti panjang lalu, syarikat itu masih gagal memberi keyakinan terhadap masa depan syarikat permainan tersebut…

Featured Sat, 31 Dec 2022

Tampil Dengan Naskhah Balada, Syafeek Ikhwan Muncul Dengan Lafaz

Single terbaharu Syafeek Ikhwan berjudul Lafaz, merupakan sebuah naskhah balada yang pasti akan menyentuh jiwa para pendengar dengan lirik lagu yang mempunyai maksud mendalam. Dilancarkan pada 30 Disember 2022 di semua pelantar digital, lirik video […]