Featured By: Atiqah Johari August 16, 2022 @ 6:38pm

Tukar Nama Kepada ‘Azri Alexander’? Azri Iskandar Batal Hasrat Sebab…

Gara-gara nama sering terpalit dengan kontroversi bersama seorang wanita misteri yang dikenali sebagai Dr. Azra selepas bercerai dengan Ellie Suriaty, Azri Iskandar berhasrat untuk menukar nama.

Pelakon Azri Iskandar berhasrat untuk menukar namanya kepada Azri Alexander kerana nama yang digunakan sekarang sering dikecam oleh wargamaya.

Walaubagaimanapun, hasrat Azri terbatal apabila anak-anaknya tidak bersetuju untuk dirinya menukar nama.

Memetik laporan Getaran, Azri memaklumkan bahawa anak-anaknya marah dengan tindakannya itu dan dia mengambil keputusan untuk terus menggunakan nama sekarang.

“Anak-anak saya marah saya nak tukar nama. Jadi, saya tukar baliklah kepada nama Azri Iskandar dan tak jadi guna nama Azri Alexander. Saya minta maaf pada semua,” ujarnya kepada Getaran.

Azri Iskandar atau nama sebenarnya Azri Iskandar Zulkiffly Iskandar, 54, turut memberitahu bahawa jika dia tidak mendapat persetujuan daripada anak-anaknya untuk menukar nama dia terpaksa batalkan hasrat tersebut.

“Saya kalau anak-anak tidak setuju, saya tidak boleh buat dan silap saya juga sebab tidak berbincang terlebih dahulu dengan anak-anak tentang hal ini.

“Yang marah saya sangat tukar nama ini anak saya, Azrell Omar Iskandar
(Ayel). Sedih betul saya.

“Dia cakap nama Azri Iskandar tu dah okey. Kalau pun nak gi international, tidak ada salahnya pakai nama tersebut.

“Lagipun dia kata, dia dah mula berkecimpung dalam filem perfileman, takkan dia nak letak Namanya sebagai Azrell atau Ayel Alexander.

“Saya cakap nama saya tetap Azri Iskandar. Cuma, Azri Alexander itu digunakan untuk kerjaya lakonan sahaja. Tapi, dia tidak boleh terima. Sebab itu, saya ambil keputusan untuk gunakan semula nama Azri Iskandar,” jelasnya kepada Getaran.

Jelasnya lagi, Azri Iskandar tidak tahu tentang penerimaan orang dalam industri hiburan tentang pengumuman yang dibuat beberapa hari lepas untuk menukar nama.

“Kalau orang industri, mungkin orang mereka tak kisah kot. Sebab, bukan menaikkan atau menurunkan pembayaran mereka pun,” ujarnya sambil berseloroh.

Sumber: Getaran

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 15 Dec 2017

李治廷晒健身减肥前后对比照

李治廷近日晒出一张瘦身前和瘦身后的对比图,还自我调侃道:有時候我在想,做一个小胖子是不是比较轻松?

Featured Wed, 25 Sep 2019
Hiburan Wed, 11 Apr 2018

Andika Kerispatih Meninggal Dunia Ketika Sedang?

Terdapat beberapa dakwaan yang mengatakan bahawa, Andika Kerispatih diserang sakit jantung sebelum meninggal dunia. Kerana, menurut ahli keluarga Andika, sebelum ini beliau pernah dikejarkan di hospital kerana mengalami Strok ringan.

Trending Wed, 6 Jun 2018

Tengok Anak Bulan Syawal 14 Jun

Sebanyak 29 tempat dikenal pasti untuk melihat anak bulan Syawal iaitu di Pontian Kecil, Johor; Kompleks Falak Al-Khawarizmi, Tanjung Bidara, Melaka; Telok Kemang, Negeri Sembilan; Bukit Melawati di Kuala Selangor, Bukit Jugra di Banting dan Balai Cerap Sabak Bernam, Selangor.

Hiburan Sun, 30 Jun 2019

‘Papa Selamat Ditemui, Terima Kasih Orang Gerik!’- Zahid Baharuddin

Terima kasih saudara mara di Teluk Intan yang bertungkus lumus mencari papa sehingga jumpa. Terima kasih juga pihak PDRM yang membantu. Semoga Allah SWT membalas jasa kalian semua. Syukur ya Allah…

FESYEN Thu, 19 Apr 2018

4 Lifehack Tampil Berseri Dengan Pemilihan Warna Baju Yang Tepat!

Pemilihan warna yang betul akan membuatkan anda lebih menyerlah. Namun, sekiranya anda memilih warna yang kurang tepat, bukan sahaja rupa anda kelihatan kusam, malah gigi juga akan kelihatan kuning!

Featured Fri, 11 Oct 2019

Pemberian hibah lindungi hak wanita

Ketahui 6 cara urus harta peninggalan

Hiburan Fri, 25 May 2018

Alycia新歌《坏话》被电台禁播

入围「娱协30」新人推荐奖的Alycia相隔多一年终有新作,惟其中的《坏话》 却因歌词内容,遭到电台禁播。

Trending Sat, 19 Jan 2019

Bayi Pramatang Lahir 17 Hari Selepas Kematian Kembar

Kuasa Tuhan, Bayi Pramatang Lahir 17 Hari Selepas Kematian Kembar

| Live TV