Hiburan By: SGMS Faida October 25, 2019 @ 11:39am

Turun Lapan Kilogram…Kenapa Dengan Aishah Azman?

Selepas melalui episod putus tunang beberapa bulan lalu, tubuh pelakon Aishah Azman dilihat semakin langsing.

Akui pelakon drama Suri Katrina ini, dia menafikan hilang berat badan disebabkan masih belum move on selepas putus tunang.

“Memang betul saya turun berat badan mendadak. Tetapi bukan sebab bersedih dengan kisah putus tunang. Saya lakukan ini demi penampilan terbaharu dalam drama agar nampak lebih menarik.

“Dalam televisyen, kalau berat badan naik sikit sahaja memang akan kelihatan sangat. Lebih-lebih lagi di bahagian muka. Sebab itu saya ambil pendekatan untuk turunkan berat badan,” katanya kepada Xtra.

Kata pelakon berusia 23 tahun ini, dia berjaya menurunkan berat badan sebanyak lapan kilogram hasil diet ketat.

“Setiap hari saya pergi jogging dan kawal pemakanan dengan rapi. Saya juga sertai kelas menari, letih juga tetapi hasilnya berbaloi. Dari 55 kilogram, berat badan turun ke 47 kilogram,” katanya.

Untuk rekod, pelakon Syafie Naswip, mengesahkan ikatan pertunangan dengan Aishah yang terjalin sejak 7 April terlerai pada Julai lalu.

Syafie berkata, keputusan membawa haluan masing-masing dibuat selepas berdepan dugaan berat yang menyukarkan mereka untuk meneruskan hubungan.

Oleh: Fas

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 25 Nov 2018
Hiburan Wed, 3 Apr 2019

Mia Ahmad Tak Sanggup Bermadu

Semoga terus tabah ya Mia!

Hiburan Mon, 28 Jan 2019

Sempena 1 Juta View di YouTube, Baim Wong Jadi Orang Gila

Video prank oleh Baim Wong sempena 1 Juta View YouTube membantu peniaga pisang menunaikan umrah. Baik sungguh niat dan hatimu Baim Wong

Hiburan Wed, 2 Jan 2019

HaHa and Byul are Expecting Their 3rd Child!

Congratulations to the couple!

Hiburan Wed, 9 Oct 2019

Selepas 27 Tahun, Akhirnya Nico G…

Wah…lama tak dengar pasal kumpulan Nico G!

Hiburan Tue, 9 Oct 2018

Terharu Menang Kali Kelima, Neelofa Janji Jumpa Peminat Tak Lama Lagi

Menang kali kelima dalam kategori Pengacara TV Popular, ini reaksi Neelofa. Walaupun tidak berada di Malaysia, pengacara jelita ini tidak menyangka sokongan peminat terhadapnya tetap ummphhh!

Hiburan Sun, 1 Dec 2019
Hiburan Thu, 10 May 2018

Selena Takkan Kembali Semula Dengan Justin Bieber

Betul ke Selena Gomez,dikatakan sudah berpatah arang dan enggan menyambung kembali percintaan dengan Justin Bieber, penyanyi dan pelakon

Hiburan Thu, 8 Aug 2019

Gempak Habis…Gabungan Pemuzik Handalan Asia Dalam Project E.A.R!

Pengenalan pertama Project E.A.R. memperlihatkan Pop Shuvit (Malaysia), Slapshock (Filipina), Thaitanium (Thailand), Saint Loco (Indonesia) dan Ahli Fiqir (Singapura) mempersembahkan medley lagu-lagu dalam bahasa kebangsaan masing-masing (Bahasa Malaysia,Indonesia,Tagalog dan Thai).

LIFESTYLE Wed, 10 Jan 2018

DISCOVER THE BEST OF SOUTHEAST ASIA WITH GOASEAN!

The perfect travel, lifestyle and food channel for all ages is here – GOASEAN! The one stop channel that will bring convenience and help for travelers before they depart, so let’s check out the top 5 reasons on why we should watch GOASEAN!

| Live TV