Hiburan By: Del14 October 29, 2019 @ 10:03pm

Kongsi Tips Untuk Murah Rezeki, Sarah Minta Suami…

Untungnya Shuib Sepahtu kerana mempunyai isteri yang sangat memahami kedudukannya sebagai isteri dan menantu apabila sentiasa mendahulukan ibu mertuanya. 

Penyanyi Siti Sarah Raissuddin berkongsi tips buat suami dan isteri untuk murah rezeki dan tips yang paling penting menurutnya ialah suami perlu banyak bersedekah terutama sekali dengan ibunya sendiri yang telah melahirkan dan membesarkannya. 

“Syukur Alhamdullillah Allah meletakkan kami sekeluarga dikedudukan yang tak pernah kami duga, Alhamdullillah..

“Antara tips buat suami isteri supaya murah rezeki adalah suami kena banyak bersedekah, terutamanyan jangan kedekut dengan ibu!!! Ibu yang melahirkan awak..kalau bagi sejuta sebulan pun belum cukup untuk bayar balik sewa yang awak pernah duduk dalam perut ibu,” tulisnya. 

Menurut Sarah, bukan itu sahaja malah isteri juga antara pintu rezeki buat suami tetapi mesti ada ‘give and take‘ dan tidak meminta-minta apabila suami tidak mampu.

“Jangan kedekut dengan isteri. Isteri pun antara pintu rezeki terbuka luas..tapi isteri pun janganlah ambil kesempatan pada suami.  Isteri pun kena saling memahami dan jangan ambil kesempatan serta tahu kemampuan. 

“Kata orang, the art of give and take.  Saling memahami dan berkongsi.  Ada seringgit kita belanja seringgit sama-sama, ada sepuluh sen kita fikirkan macam mana nak gandakan sama-sama.

“Isteri tak boleh derhaka dengan ibu mertua.  Tanpa ibu mertua awak tak boleh kenal suami awak, janganlah kerana sikap buruk isteri pada ibu mertua, Allah murka pada sebuah keluarga itu,” jelas Sarah. 

 
 
 
View this post on Instagram

Syukur Alhamdulillah Allah meletakkan kami sekeluarga dikedudukan yg tak pernah kami duga Alhamdulillah… antara tips buat suami isteri supaya murah rezeki adalah .. suami kene bayak bersedekah, terutamanya jangan kedekut dengan ibu!!! Ibu yg melahirkan awak .. kalau bagi sejuta sebulan pon belom cukup untuk bayar balik sewa yg awak pernah duduk dalam perut ibu?? .. jangan kedekut dengan isteri .. isteri pun antara pintu rezeki terbuka luas.. tapi isteri pon jangan lah ambil kesempatan pada suami .. isteri pun kena saling memahami dan jangan ambil kesempatan serta tahu kemampuan. Kata orang, the art of give and take. Saling memahami dan berkongsi. Ada seringgit kita belanja seringgit sama2 ada sen 10 kita fikirkan macam mana nak gandakan sama2. isteri tak boleh derhaka dengan ibu mertua.. tampa ibu mertua awak tak boleh kenal suami awak?? jaganlah kerana sikap buruk isteri pada ibu mertua Allah murka pada sebuah keluarga itu.. tag your husband and pls tag your wife ????

A post shared by Siti Sarah Raissuddin (@sitisarahraissuddin) on

 

Entri instagram yang dimuatnaik Sarah ini menunjukkan rakaman dirinya yang sedang meminta kad kredit dari suaminya dan antara komen-komen yang memenuhi ruangan komen entri tersebut, komen Shuib amat mencuit hati!

“Antara penyebab rambut tidak tumbuh lagi @sitisarahraissuddin” 

Sarah dan Shuib telah mendirikan rumahtangga pada 2011 dan dikurniakan tiga orang cahaya mata iaitu Uwais Al Qarni, Dzakira Talita Zahra dan Ariq Matin. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Tue, 27 Aug 2019

《春天花花花啦啦》开拍!与陈慧恬对戏原腾直呼「没得选」

八度空间《春天花花花啦啦》开拍!四演员加盟「花啦啦」系列,新人原腾将与陈慧恬对戏,让他直呼:没得选!

Events Wed, 15 May 2019
Hiburan Tue, 7 Aug 2018

Asyik Kena Kecam, Haqiem Rusli Tak Kisah Dah

Namun begitu, penyanyi Tergantung Sepi ini sedikit hairan tentang cara layanan peminat di media sosial dan sewaktu di luar.

Hiburan Sun, 9 Dec 2018
Contest Tue, 6 Aug 2019

Dapatkan Klu Dan Menang RM2000 Dalam #ICSYVMY #SuaraSiapaTu

Jangan lepaskan peluang korang untuk bawa balik wang tunai dari kami!

Hiburan Fri, 22 Dec 2017

WARIS DIFITNAH HINA MUZIK UNDERGROUND

Peminat muzik underground melabel Waris sebagai seorang yang lupa diri

Hiburan Tue, 23 Jul 2019

Salam Takziah…Ibu Issey Meninggal Dunia

Issey Fazlisham, Asiah Haron meninggal dunia kira-kira jam 3.40 petang tadi akibat serangan jantung.

Hiburan Mon, 22 Jan 2018

MEGHAN MARKLE HAS PICKED HER WEDDING DRESS DESIGNER

Alert to all royal wedding fans, Meghan Markle has picked her wedding dress designer and spills more information for her royal wedding too!

Hiburan Tue, 28 Jan 2020

Niat Tunaikan Umrah Dipertikai, Intan Najuwa Suruh Netizen Bersihkan Hati

Artis juga manusia biasa…tak baik buruk sangka tau?

Hiburan Wed, 4 Jul 2018

‘Aku Berharap Penangkapan Ini Kurangkan Dosa Kita Semua,’ – Erma Fatima

Dalam masa yang sama dia turut memohon kepada semua pihak agar berhenti memperlekeh dan menghina, kerana itu bukanlah budaya kita amalkan di Malaysia.

| Live TV