Hiburan By: Del14 October 29, 2019 @ 10:03pm

Kongsi Tips Untuk Murah Rezeki, Sarah Minta Suami…

Untungnya Shuib Sepahtu kerana mempunyai isteri yang sangat memahami kedudukannya sebagai isteri dan menantu apabila sentiasa mendahulukan ibu mertuanya. 

Penyanyi Siti Sarah Raissuddin berkongsi tips buat suami dan isteri untuk murah rezeki dan tips yang paling penting menurutnya ialah suami perlu banyak bersedekah terutama sekali dengan ibunya sendiri yang telah melahirkan dan membesarkannya. 

“Syukur Alhamdullillah Allah meletakkan kami sekeluarga dikedudukan yang tak pernah kami duga, Alhamdullillah..

“Antara tips buat suami isteri supaya murah rezeki adalah suami kena banyak bersedekah, terutamanyan jangan kedekut dengan ibu!!! Ibu yang melahirkan awak..kalau bagi sejuta sebulan pun belum cukup untuk bayar balik sewa yang awak pernah duduk dalam perut ibu,” tulisnya. 

Menurut Sarah, bukan itu sahaja malah isteri juga antara pintu rezeki buat suami tetapi mesti ada ‘give and take‘ dan tidak meminta-minta apabila suami tidak mampu.

“Jangan kedekut dengan isteri. Isteri pun antara pintu rezeki terbuka luas..tapi isteri pun janganlah ambil kesempatan pada suami.  Isteri pun kena saling memahami dan jangan ambil kesempatan serta tahu kemampuan. 

“Kata orang, the art of give and take.  Saling memahami dan berkongsi.  Ada seringgit kita belanja seringgit sama-sama, ada sepuluh sen kita fikirkan macam mana nak gandakan sama-sama.

“Isteri tak boleh derhaka dengan ibu mertua.  Tanpa ibu mertua awak tak boleh kenal suami awak, janganlah kerana sikap buruk isteri pada ibu mertua, Allah murka pada sebuah keluarga itu,” jelas Sarah. 

 
 
 
View this post on Instagram

Syukur Alhamdulillah Allah meletakkan kami sekeluarga dikedudukan yg tak pernah kami duga Alhamdulillah… antara tips buat suami isteri supaya murah rezeki adalah .. suami kene bayak bersedekah, terutamanya jangan kedekut dengan ibu!!! Ibu yg melahirkan awak .. kalau bagi sejuta sebulan pon belom cukup untuk bayar balik sewa yg awak pernah duduk dalam perut ibu?? .. jangan kedekut dengan isteri .. isteri pun antara pintu rezeki terbuka luas.. tapi isteri pon jangan lah ambil kesempatan pada suami .. isteri pun kena saling memahami dan jangan ambil kesempatan serta tahu kemampuan. Kata orang, the art of give and take. Saling memahami dan berkongsi. Ada seringgit kita belanja seringgit sama2 ada sen 10 kita fikirkan macam mana nak gandakan sama2. isteri tak boleh derhaka dengan ibu mertua.. tampa ibu mertua awak tak boleh kenal suami awak?? jaganlah kerana sikap buruk isteri pada ibu mertua Allah murka pada sebuah keluarga itu.. tag your husband and pls tag your wife ????

A post shared by Siti Sarah Raissuddin (@sitisarahraissuddin) on

 

Entri instagram yang dimuatnaik Sarah ini menunjukkan rakaman dirinya yang sedang meminta kad kredit dari suaminya dan antara komen-komen yang memenuhi ruangan komen entri tersebut, komen Shuib amat mencuit hati!

“Antara penyebab rambut tidak tumbuh lagi @sitisarahraissuddin” 

Sarah dan Shuib telah mendirikan rumahtangga pada 2011 dan dikurniakan tiga orang cahaya mata iaitu Uwais Al Qarni, Dzakira Talita Zahra dan Ariq Matin. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Fab Foodies! Mon, 11 Jun 2018

Apa Di Dapur Bersama Chef Imelda; Sup Kambing Berempah

Sebelum Ramadhan melabuhkan tirai beberapa hari lagi, resepi ini mungkin ini boleh dijadikan pilihan untuk juadah berbuka puasa hari ini. Penggemar daging kambing, tunggu apa lagi, yuk pekena Sup Kambing Berempah petang ini.  Bahan- Bahannya; […]

Featured Fri, 20 Jan 2023
Trending Hari Ini Fri, 29 May 2020
Hiburan Sat, 3 Mar 2018

Gordon Ramsay Forced to Eat Bull Penis in Front of Live Audience!

It was a crazy truth or dare game gone wrong.

Hiburan Tue, 24 Dec 2019

Heroin Winter Sonata, Choi Ji Woo Bakal Timang Cahaya Mata Pertama!

Lama tak nampak kemunculan Ji Woo di kaca tv kan?

Featured Tue, 15 Nov 2022

Peragakan Kasut Tumit Tinggi, Otam Blurr Undang Tawa Netizen – “Tak Tahu Macam Mana Perempuan Boleh Hadap…”

Pempengaruh Otam Blurrr yang terkenal dengan perangai ‘gila-gila’ dalam melakukan video parodi kelakar sekali lagi tular di laman TikTok. @otamblurrrrrNasib baik aku jantan pakai kasut biase2 je ahhahaaha♬ NO COMMENT 50 RINGGIT SADJA – It’s […]

Hiburan Mon, 22 Apr 2019

#BBB2019: Tiga Kali Jadi Juara, Achey Terkejut Menang Lagi!

Gandingan mantap, tahniah Achey & Tauke!