Hiburan By: Del14 October 29, 2019 @ 10:03pm

Kongsi Tips Untuk Murah Rezeki, Sarah Minta Suami…

Untungnya Shuib Sepahtu kerana mempunyai isteri yang sangat memahami kedudukannya sebagai isteri dan menantu apabila sentiasa mendahulukan ibu mertuanya. 

Penyanyi Siti Sarah Raissuddin berkongsi tips buat suami dan isteri untuk murah rezeki dan tips yang paling penting menurutnya ialah suami perlu banyak bersedekah terutama sekali dengan ibunya sendiri yang telah melahirkan dan membesarkannya. 

“Syukur Alhamdullillah Allah meletakkan kami sekeluarga dikedudukan yang tak pernah kami duga, Alhamdullillah..

“Antara tips buat suami isteri supaya murah rezeki adalah suami kena banyak bersedekah, terutamanyan jangan kedekut dengan ibu!!! Ibu yang melahirkan awak..kalau bagi sejuta sebulan pun belum cukup untuk bayar balik sewa yang awak pernah duduk dalam perut ibu,” tulisnya. 

Menurut Sarah, bukan itu sahaja malah isteri juga antara pintu rezeki buat suami tetapi mesti ada ‘give and take‘ dan tidak meminta-minta apabila suami tidak mampu.

“Jangan kedekut dengan isteri. Isteri pun antara pintu rezeki terbuka luas..tapi isteri pun janganlah ambil kesempatan pada suami.  Isteri pun kena saling memahami dan jangan ambil kesempatan serta tahu kemampuan. 

“Kata orang, the art of give and take.  Saling memahami dan berkongsi.  Ada seringgit kita belanja seringgit sama-sama, ada sepuluh sen kita fikirkan macam mana nak gandakan sama-sama.

“Isteri tak boleh derhaka dengan ibu mertua.  Tanpa ibu mertua awak tak boleh kenal suami awak, janganlah kerana sikap buruk isteri pada ibu mertua, Allah murka pada sebuah keluarga itu,” jelas Sarah. 

 
 
 
View this post on Instagram

Syukur Alhamdulillah Allah meletakkan kami sekeluarga dikedudukan yg tak pernah kami duga Alhamdulillah… antara tips buat suami isteri supaya murah rezeki adalah .. suami kene bayak bersedekah, terutamanya jangan kedekut dengan ibu!!! Ibu yg melahirkan awak .. kalau bagi sejuta sebulan pon belom cukup untuk bayar balik sewa yg awak pernah duduk dalam perut ibu?? .. jangan kedekut dengan isteri .. isteri pun antara pintu rezeki terbuka luas.. tapi isteri pon jangan lah ambil kesempatan pada suami .. isteri pun kena saling memahami dan jangan ambil kesempatan serta tahu kemampuan. Kata orang, the art of give and take. Saling memahami dan berkongsi. Ada seringgit kita belanja seringgit sama2 ada sen 10 kita fikirkan macam mana nak gandakan sama2. isteri tak boleh derhaka dengan ibu mertua.. tampa ibu mertua awak tak boleh kenal suami awak?? jaganlah kerana sikap buruk isteri pada ibu mertua Allah murka pada sebuah keluarga itu.. tag your husband and pls tag your wife ????

A post shared by Siti Sarah Raissuddin (@sitisarahraissuddin) on

 

Entri instagram yang dimuatnaik Sarah ini menunjukkan rakaman dirinya yang sedang meminta kad kredit dari suaminya dan antara komen-komen yang memenuhi ruangan komen entri tersebut, komen Shuib amat mencuit hati!

“Antara penyebab rambut tidak tumbuh lagi @sitisarahraissuddin” 

Sarah dan Shuib telah mendirikan rumahtangga pada 2011 dan dikurniakan tiga orang cahaya mata iaitu Uwais Al Qarni, Dzakira Talita Zahra dan Ariq Matin. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 25 Oct 2021
Hiburan Fri, 22 Nov 2019

The Void Avengers Damage Control Pastinya Luar Biasa!

Pengalaman virtual realiti yang memang gempak!

Hiburan Thu, 27 Jun 2019

梁静茹706办《我好吗?-太阳如常升起》唯一一场分享会

「情歌本格派」回来啦!梁静茹将于7月6日,在吉隆坡举办《我好吗?-太阳如常升起》唯一一场分享会。

Featured Mon, 2 Aug 2021

Semak Tarikh & Jumlah Pembayaran Bantuan COVID-19 (BKC) Bermula Ogos

Menerusi insentif PEMULIH, Bantuan Khas COVID-19 (BKC) adalah bantuan tunai langsung bagi meringankan kos sara hidup dan beban rakyat akibat pandemik COVID-19 sehingga akhir tahun 2021. Permohonan BKC tidak perlu dilakukan kerana penerima yang layak […]

Hiburan Thu, 24 Oct 2019

古仔出「马」 谁与争锋?电影《犯罪现场》膺大马华语片冠军

由古天乐主演的《犯罪现场》上周在大马开出亮眼成绩,成功挤下一众强劲对手,荣登全马上周开画华语片冠军,排名领先所有亚洲电影!

Hiburan Fri, 9 Feb 2018

INI UJIAN ALLAH, KITA SEMUA INSAN LEMAH – SOFI JIKAN

Pelakon filem KL Gangster 2 ini ditahan reman selama tiga hari untuk membuat siasatan selepas didapati positif dadah jenis ganja. Walau bagaimanapun, tempoh reman tidak akan disambung terhadap pelakon berusia 48 ini.

Hiburan Fri, 12 Oct 2018

Dulu Hyper Act Kini Kristal, Vokalis Kecik Perjelas Alasan

Kalau boleh jangan bandingkan saya dengan Lan. Beri saya peluang…

Hiburan Mon, 3 Sep 2018
LIFESTYLE Mon, 25 Mar 2019

Escape the Haze in Malaysia at These 6 Locations with Best Air Quality

The haze is unfortunately back, but we can always make it as an excuse to travel.

| Live TV