Hiburan By: SGMS Putri December 11, 2019 @ 3:41pm

Video Lucah Tular, Ini Jawapan Zul Arrifin!

Gara-gara sebuah video ‘panas’ yang memaparkan seakan wajahnya, pelakon terkenal Zul Ariffin tampil memberi penjelasan.

Kecewa kerana pernah terkait dengan kes sebegini, Zul menyifatkan dirinya menjadi mangsa ‘deepfake’.

“Sedangkan muka Mark Zuckerberg pun orang boleh ‘deepfake’, inikan pula saya.

“Senang sangat nak cari visual saya untuk buat ‘deepfake’ ni.”

”Tak sangka pulak kali ini saya pula menjadi mangsa. Ingatkan benda-benda macam ni orang buat kat ahli politik saja,” katanya dalam nada kecewa.

Baca: AWAS! ‘Deepfake’ Ibarat Mimpi Ngeri Figura Terkenal

Akui Zul, dia sedih melihat situasi ini dilibatkan dengan dirinya.

”Saya harap, dengan kejadian ini, artis lain juga harus lebih berhati-hati.” komennya ringkas kepada XTRA.

Baca: Video Lucah Zul Ariffin Tular?

Perlu tahu, ‘Deepfake’ terhasil apabila wajah individu yang disasarkan akan dipadankan dengan wajah individu yang dilakonkan.

Sedia maklum, dengan kecanggihan teknologi hari ini, pengguna perlu lebih berhati-hati dalam sebarang perkongsian di media sosial. Bukan apa, takut menjadi mangsa ‘deepfake’ seterusnya.

Buat Zul, harap bersabar dengan ujian kali ini.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 10 Oct 2018

Kanye West and Donald Trump Went on a Lunch Date?!

It’s an odd pairing in so many ways…

Events Fri, 21 Sep 2018

Jurnal Minggu Ke-10 : Menelusuri Rehlah Nabawiyyah

Saksikan Da’i untuk minggu ke-9 malam ini hanya di TV3!

Hiburan Tue, 24 Apr 2018

Lan Solo Berhadapan ‘Anak Bawang’

Nasib baiklah bekas vokalis kumpulan Kristal ini memahami dan tidak menyalahkan mereka atas alasan fikiran kanak-kanak berkenaan masih belum matang.

Hiburan Tue, 26 Feb 2019

Bakal Bawa Lagu Asli, Ella Janji Persembahan Luar Biasa Di Konsert Unplugged Bulan Depan!

Persiapan sudah 50% siap. Korang dah dapatkan tiket ke belum? Jumpa di Istana Budaya nanti jom!

Events Fri, 25 Jan 2019
Hiburan Fri, 21 Sep 2018

Dongho and His Father Speak Up About the Divorce Rumours

Hopefully baby Asher will be alright through it all.

Hiburan Sat, 5 Oct 2019

陶晶莹大马站演唱会1011开票!陶子:带大家找回谈恋爱的感觉

《陶晶莹的1999年演唱会》马来西亚站10月11日正式开票,粉丝摩拳擦掌矢言准备抢票!陶子誓言:“带大家回到少女时代,找回谈恋爱的感觉!”

Hiburan Sat, 22 Sep 2018

Gandingan Mantap Henry Golding Dan Emilia Clarke Dalam…

Selepas Crazy Rich Asian, beliau sekali lagi akan bergadingan dengan watak utama drama bersiri Games Of Thrones

Hiburan Mon, 3 Sep 2018
Hiburan Tue, 10 Dec 2019

“Bukan Mengandung…Itu Lemak!” – Adira Suhaimi

Takkan lah tak jadi cerai terus nak mengandung? Agak-agaklah kan?

| Live TV