Featured By: Salma Syahbuddin November 8, 2022 @ 7:00pm

[VIDEO] “Saya Tak Jumpa Dia Di Hotel…” – Susulan Dakwaan Gila Talak Dari Bekas Isteri, Ini Respons PU Abu

Kontroversi membabitkan pendakwah selebriti, PU Abu yang dikatakan masih belum ‘move on’ terhadap bekas isterinya, Hana Azraa beberapa hari lalu adalah tidak benar.

Menerusi perkongsian di TikTok, PU Abu menjelaskan, dakwaan berada di bawah hotel Hana ketika berada di Mekah adalah benar tetapi, bukanlah atas urusan mahu berjumpa dengan bekas isterinya itu.

“Berkaitan saya jumpa Hana, saya sebenarnya tidak jumpa dia. Saya datang ke hotel yang mana di hotel itu ada sepupu saya. Dan, saya sebenarnya bawa sepupu saya dan rakan-rakannya pergi makan,” katanya.

ARTIKEL BERKAITAN:“Tadi Dia Ada Bawah Hotel Saya” – Julang Isteri Di Media Sosial Tapi Dikatakan Masih Ganggu Ex Wife, Hana Azraa Dakwa PU Abu Gila Talak?

Dalam pada itu, PU Abu turut menegaskan, mesej yang dihantar kepada ibu Hana adalah untuk bertanya hal berkaitan kematian yang berlaku baru-baru ini malah, mesej yang tular di media sosial miliknya itu didakwa adalah mesej lama yang dihantar semula kepadanya.

“Saya mesej mak dia tu sebab bertanya hal kematian yang berlaku baru-baru ini. 

“Yang mesej dia tunjuk di media sosial itu sudah lama iaitu seminggu yang lalu cuma baru di screen shot dan dihantar kan kepada dia oleh kakaknya.

“Malah saya tidak mengaibkan sesiapa. Sekiranya posting saya ini dianggap mengaibkan sesiapa dan perbuatan itu tidak akan berulang,” jelasnya.

@beritahairanmy PU Abu beri penjelasan tentang dakwaan masih kacau Hana Azra (bekas isteri) #beritahairan #puabu #bekasisteri #gilatalak ♬ original sound – Berita Hairan

 

Selain itu, PU Abu juga memaklumkan, dia tidak boleh mengeluarkan sebarang kenyataan berhubung status perceraiannya kerana, ia masih dalam proses mahkamah.

“Mahkamah yang tentukan bab nikah cerai ni. Bila keluar endorsement daripada mahkamah, baru kita cerikta dekat orang ramai.

“Boleh tak perbikahan saya tak sah tapi, saya cerita dekat orang seolah-olah saya dah sah bernikah. Tak boleh kan? Itu menipu namanya,” ujarnya.

Susulan kes tersebut, PU Abu memohon agar orang ramai tidak timbul dengan spekulasi baru mengaitkan kes rumah tangganya.

“Jadi jangan kata apa yang saya tidak kata. Contohnya, bila saya dah tag Ain pandai masak dan sebagainya tak bermaksud anda di luar sana tidak pandai masak. Jadi, tolong janganlah kata apa-apa yang saya tak kata.

“Yang penting kita tunggu je lah mahkamah cakap apa. Nak tunggu proses mahkamah pun lama kan?,” katanya.

ARTIKEL BERKAITAN:Akui Suami Pelengkap Hidup, Isteri PU Abu ‘Throwback’ Momen 5 Tahun Cari Rezeki Bersama – “Ada Masa Bergaduh Tapi Tetap Dia Dicari”

ARTIKEL BERKAITAN:Umum Bakal Timang Anak Ketiga, PU Abu ‘Throwback’ Pengorbanan Isteri Hadap Ujian Rumah Tangga – “Wanita Biasa Mungkin Angkat Kaki Dah”

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 25 Nov 2018
Trending Fri, 4 Jan 2019

Kim Kardashian & Kanye West Kini Sedang Menanti Kelahiran Anak Mereka Yang Ke-4!

Baca untuk ketahui jantina dan due date kandungan ini.

Eat Travel Mon, 3 Jun 2019
Hiburan Sat, 23 Nov 2019

Demi Anak-Anak, Adira Tak Jadi Cerai

Semoga kesudahan yang baik-baik saja buat keluarga Adira dan Datuk Red.

Trending Thu, 20 Aug 2020
Trending Sat, 23 Dec 2017

陪女生逛街「战死商场」的英雄们!

对于很多男生来说『购物』是一种折磨,但他们要怎么开口向他的爱人表明呢?(音乐响起:总是开不了口让她知道……)看过以下这组照片,你就会明白这些『商场英雄』的心声。

Hiburan Wed, 24 Apr 2019

Kos Bertambah Punca ‘Ketuk-Ketuk Ramadan’ Dihentikan

Kos penerbitan bertambah antara punca utama pemilik JS Pictures, Azman Yahya atau Jinggo mengambil keputusan tidak meneruskan program masakan Ketuk-Ketuk Ramadan pada musim depan. “Saya dan isteri (Sheila Rusly) memang sedih dengan keputusan yang terpaksa

Trending Wed, 29 Apr 2020

| Live TV