Featured By: Aqilah Paharuzi April 3, 2023 @ 6:40pm

Video Tak Pernah Bangun Sahur Dikecam, Reen Rahim Hilang 1.6 Juta Pengikut Di TikTok Gara-Gara…

Pelakon, Reen Rahim meluahkan rasa berang terhadap segelintir pihak yang meninggalkan komen negatif terhadap video tular miliknya baru-baru ini.

Video tersebut merupakan pengakuan Reen yang pertama kali bangun sahur untuk menyediakan makanan setelah berkahwin dengan suami tercintanya, Ahmad Nur Hazim.

Berdasarkan beberapa perkongsian di Instagram Stories (IGs), Reen berkata komen-komen negatif tersebut telah membuatkan dia kehilangan akaun TikTok mencecah pengikut 1.6 juta akibat disekat.

“Saya tak suka post benda negatif atau apa-apa masalah di media sosial. Tapi agak tidak s*al juga apa saya dapt pagi ini. Tapi saya rasa kena cakap juga. Mungkin boleh ada kesedaran untuk yang buat posting dan selalu komen ikut tekak.

“Oh ya, untuk portal juga yang rajin buat story dan berita mengikut apa kata netizen laha*at yang macam tak pergi sekolah dia punya komen.

“Memang hanjailah ek, tak kan saya nak kena masuk details or hire komposer untuk saya spontan buat video? Ala bodohnya. Otak tak ada ke? Ingat mak bapa saya tu batu ke tak kejut subuh?,” bidasnya.

Jelas Reen lagi, segala pandangan orang ramai yang mendakwa dia tidak bangun menunaikan ibadah Subuh adalah fitnah. Menurutnya, ini adalah pertama kali dia seawal pagi untuk menyediakan juadah sahur setelah mendirikan rumah tangga.

“Maksudnya, saya ni tak pernah bangun awal makan beria-ria, masak sahur lagi lah tak pernah. Selalu Umi kejut saya hujung untuk minum air lepastu terus solat Subuh, kemudian tidur balik. Bangang!

“TikTok saya kena banned dah dua minggu. Saya try macam-macam tak dapat jadi saya reda je la. Sekali pagi ni saya dapat email. Rupanya TikTok cakap video saya dah dibanjiri komen-komen yang tak bermoral.

“Dan assume video saya mendorong pengikut-pengikut saya buat perangai buruk. Sampaikan kecoh masuk berita, tapi saya pula busy tak main phone. Jadi saya tak perasanlah benda bodoh ni viral,” jelasnya.

Sementara itu, Reen turut meminta pihak yang mempunyai masalah iri hati atau hasad dengki untuk tidak mengikutinya di akaun TikTok terbaharunya.

“Sampai saya kena buat TikTok baru. Berlambak pula akaun palsu. Mohon yang ada penyakit ain, acah-acah bagus, negatif, hati busuk dan bodoh tolong jangan follow TikTok baru saya.

Reen memohon waktu untuk dirinya bertenang dan akan memberi pengajaran atas perkara yang terjadi ini dalam sebuah siaran langsung akan dibuat selanjutnya.

Sebelum ini, heboh di serata media sosial mengenai pengakuan aktres drama rantaian Pujaan Hati Kanda yang memaklumkan dirinya bangun sahur selepas berkahwin.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 22 Aug 2018

Jangan Risau, Susu Tercemar Tidak Dijual Di Sini!

Produk susu rumusan bayi yang terlibat mempunyai berat bersih 850g setiap tin, nombor batch 09117R1 dan tarikh luput pada 11 Sept 2019.

Trending Mon, 14 Aug 2023

Repvblik Rai Ulang Tahun Ke-19 Di KL, Ubat Kerinduan Peminat Malaysia

Kehadiran kumpulan muzik popular Indonesia, Repvblik sememangnya dinantikan oleh peminat di Malaysia. Konsert Repvblik yang berlangsung di Zepp Kuala Lumpur pada Jumaat lalu berjaya ‘memukau’ 1,700 pengunjung yang mahu melepaskan rindu terhadap kumpulan itu. Repvblik […]

LIFESTYLE Thu, 23 May 2019

Here’s How You Can Fuse Your Personality into the Design of Your House

Because we all want our surroundings to be as comfortable for ourselves as possible.

Featured Wed, 26 Jan 2022
Trending Thu, 19 Apr 2018

人类的大脑其实很可怕「不会疼痛还会自相残杀」

大家有没有看过《Lucy》这部电影,女主角斯嘉丽·约翰逊因为意外,大脑开发到了100%,成为了一个超级英雄。当大脑开发到了100%,到底会有多可怕呢?

Hiburan Sun, 23 Dec 2018

「屿你同在」圣诞节献爱心!化身圣诞老人

「屿你同在」圣诞节献爱心!本地艺人Victor李俊颉、伍家辉和Jyin傅健颖化身圣诞老人大派礼物。

Hiburan Fri, 19 Jan 2018

IS THERE A POSSIBLE COLLABORATION BETWEEN BTS & MAROON 5?

Maroon 5 has been dropping hints! This might be ARMYs’ dream come true as two great artists possibly come together as one!

Hiburan Mon, 22 Jul 2019

Fans Conspiring a ‘JBJ’ Group for ‘Produce X 101’!

Because of not making it into the final line-up, fans are demanding the trainees to…