Hiburan By: Padin August 20, 2021 @ 5:45pm

Zoey Rahman & Zarina Anjoulie Turun Padang Bantu 200 Abang Rider

Pelakon, pengacara dan usahawan, Zoey Rahman turun padang membantu kira-kira 200 orang penghantar makanan.

Menjalankan program kemasyarakatan anjuran jenama kosmetik miliknya, Mikaseries, Zoey memberikan fokus untuk membantu mereka yang mencari rezeki dengan menjadi ‘rider’ makanan.

Program yang diberi nama Mikaseries Peduli turut disertai oleh pelakon Zarina Anjoulie dan ia berlangsung di stesen Petronas cawangan Taman Segar, Cheras, sebentar tadi.

“Menerusi program ini, kami memberikan fokus kepada untuk menyumbangkan petrol, makanan dan barangan keperluan kepada golongan penghantar makanan.

“Sebelum ini, banyak sumbangan diberikan kepada ibu tunggal, asnaf dan golongan lain yang berbentuk barang keperluan harian. Jadi kami mengambil inisiatif lain untuk mendekati golongan penghantar makanan yang banyak membantu masyarakat menghantar keperluan makanan sewaktu tempoh Perintah Kawalan Pergerakan ini,” katanya.

Dalam pada itu, Zoey juga bersyukur kerana perjalanan program ini berlangsung seperti yang dirancang.

“Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar dan kami juga mendapat kerjasama Bigmouth, McDonald’s Mutiara Damansara dan Petronas cawangan Taman Segar. Saya juga ingin berterima kasih kepada Zarina Anjoulie kerana sudi untuk sama-sama turun padang dan memberikan sumbangan peribadinya kepada golongan rider hari ini.

“Insya-Allah, jika tiada aral melintang, kami akan teruskan lagi program ini di masa akan datang. Terima kasih kepada semua yang menyokong,” katanya lagi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 2 Dec 2017

Sedih IG 23 Juta DiGodam

Mangsa terbaharu pihak tidak bertanggungjawab apabila laman sosial Instagram peribadi pelakon Janna Nick, 22, pula digodam sejak petang Khamis. Kata Janna, akaunnya itu tidak boleh diakses selain gambar dimuatnaik dan profil yang diikutinya hilang secara tiba-tiba. 

Hiburan Sat, 24 Aug 2019

Juliana Evans Ada Buah Hati Baharu?

Tambah ibu kepada Tengku Kamiliah Zahariah Josephine Ehsan Shah ini, aksesori keluarannya dijual pada harga mampu milik.

Hiburan Tue, 6 Aug 2019
Featured Mon, 31 Jan 2022
Hiburan Thu, 26 Sep 2019
Trending Wed, 7 Feb 2018

全球最辣核爆级冰淇淋 吃一口前要先签「免责任声明」

一家位于英国苏格兰格拉斯哥的咖啡厅Aldwych Cafe日前推出了一款世界上最危险的「辣冰淇淋」,这款冰淇淋的辣度高达156.93万史高维尔(辣度单位),比《金氏世界纪录》认证,世界第一辣的印度魔鬼辣椒的辣度还要高,因而店家要求顾客必须年满18岁,并在购买前须先签下「法律免责切结书」。

Trending Tue, 23 Jan 2018

9 Jam Diperlukan Untuk Siapkan Landasan Kereta Api 5 Lorong

9 Jam Diperlukan Untuk Siapkan Landasan Kereta Api 5 Lorong Di China, Libatkan 1500 Orang Pekerja

Trending Sun, 21 Jan 2018

Uruskan ‘Parcel’ Di China Menggunakan Robot Untuk Online Shoppers

Guna Robot Uruskan ‘Parcel’ Di China Untuk Di Hantar Kepada ‘Kaki Shopping’ Dalam Talian

Hiburan Sat, 21 Apr 2018

Selamat Pengantin Baru Dynas!

Dynas dijangka bertemu media petang ini bagi menceritakan butiran dan pengalaman majlis pernikahan.

| Live TV