LIFESTYLE By: SGMS Enal April 10, 2018 @ 7:08pm

Kutu Di Kucing , Ini Cara Hilangkannya

Peminat kucing pastinya anda inginkan kucing anda dalam keadan sihat. Agar dapat bermain, dan anda pun boleh peluk peluk kan . Tetapi bagaimana kalau kucing anda ada kutu. Pastinya anda stress dan jangan risau. Ini cuma cara dapat membantu anda tetapi bergantung jika anda berani mencuba atau tidak

 
Sebenarnya ada cara mudah untuk anda hilangkan kutu pada kucing tanpa mengeluarkan belanja yang besar pun. Percaya atau tidak, guna cecair pencuci pinggan je. 
 
Tular di laman facebook, tips yang dikongsikan oleh  Jimmy Moschinolie ini, mungkin boleh dijadikan panduan untuk anda. Semoga bermanfaat dan selamat mencuba !

 

Jenis yang bela kucing banyak dan takde bajet nak beli shampoo kucing yg mahal korang bole try glo ni.  Korang sental la dalam 10minit pastu bilas. nnti die jatuh sendri. 

 
 
Sumber: Siakapkeli.my
 
 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Tue, 27 Aug 2019

Sanitary Pad Meets Fashion: KOTEX® Batik Collection Stole the Show at KL Fashion Week

Kotex® empowers female artisans from Batik Boutique and up-and-coming designer, Seza Zulkeple, to bring collection to life at KLFW

LIFESTYLE Mon, 16 Jul 2018

「白鞋控」必学10招清洁撇步

虽然说白鞋非常时尚又百搭,是许多人的必备单品之一,但在清洁上却是麻烦的事,让许多人即使有千百万个喜欢也迟迟不敢下手……

Events Fri, 5 Oct 2018

Kenali Muzik Warisan, UTP Anjur Festival Simfoni Gamelan

Pihak UTP dalam satu kenyataan memaklumkan objektif festival ini diadakan adalah salah satu usaha menggalakkan orang ramai khususnya generasi muda untuk menghargai muzik gamelan.

Fab Foodies! Tue, 27 Nov 2018

Bentong Prison Inmates Learn Recipes Firsthand From Tengku Puan Pahang

Everyone deserves a second chance and Her Royal Highness is trying to show.

LIFESTYLE Tue, 19 Mar 2019
LIFESTYLE Sun, 26 Jan 2020

Hilangkan Parut Jerawat Guna 2 Bahan Mudah.

Dengan menggunakan 2 bahan yang mudah yang mudah didapati dari dapur untuk hilangkan parut jerawat

LIFESTYLE Tue, 29 Oct 2019

小心!你也有可能得了抑郁症

每年的10月10日是世界精神卫生日(World Mental Health Day),而今年世界精神卫生日的主题是「预防自杀」。到底什么是抑郁症 ?你又有多了解呢?

Events Fri, 4 Jan 2019

Harga Minyak Turun Malam Ini

Apabila harga petroleum di pasaran dunia turun, harga runcit produk petroleum juga akan diturunkan bagi membolehkan pengguna menikmati manfaat penurunan harga minyak dengan segera.

LIFESTYLE Sat, 17 Aug 2019

Waa… Sekarang Boleh Riadah Di Stadium Bukit Jalil Hujung Minggu

Untungnya siapa yang duduk berdekatan dengan Stadium Bukit Jalil

LIFESTYLE Thu, 8 Nov 2018

Tanda-Tanda anda Mengalami Gout

Gout adalah sejenis arthritis yang biasa yang menyebabkan kesakitan, bengkak, dan kekejangan dalam sendi. Ia biasanya menjejaskan sendi di kaki besar.

| Live TV