LIFESTYLE By: SGMS Enal April 10, 2018 @ 7:08pm

Kutu Di Kucing , Ini Cara Hilangkannya

Peminat kucing pastinya anda inginkan kucing anda dalam keadan sihat. Agar dapat bermain, dan anda pun boleh peluk peluk kan . Tetapi bagaimana kalau kucing anda ada kutu. Pastinya anda stress dan jangan risau. Ini cuma cara dapat membantu anda tetapi bergantung jika anda berani mencuba atau tidak

 
Sebenarnya ada cara mudah untuk anda hilangkan kutu pada kucing tanpa mengeluarkan belanja yang besar pun. Percaya atau tidak, guna cecair pencuci pinggan je. 
 
Tular di laman facebook, tips yang dikongsikan oleh  Jimmy Moschinolie ini, mungkin boleh dijadikan panduan untuk anda. Semoga bermanfaat dan selamat mencuba !

 

Jenis yang bela kucing banyak dan takde bajet nak beli shampoo kucing yg mahal korang bole try glo ni.  Korang sental la dalam 10minit pastu bilas. nnti die jatuh sendri. 

 
 
Sumber: Siakapkeli.my
 
 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Fab Foodies! Wed, 18 Apr 2018

经痛时,吃颗巧克力就对了?

不少女性生发现在生理期前夕,特别渴望能来点巧克力。主要是因为月经来潮前,体内黄体素含量升高,会引起女性想吃高脂肪食物的欲望。但巧克力真能缓解经痛?

Fab Foodies! Thu, 17 May 2018

Here’s 7 Easy Tips for People Who are New to Fasting

Thinking of fasting with your Muslim friends this year? You’ll need to learn these few tips.

Fab Foodies! Mon, 23 Dec 2019

Two Apples A Day Can Control Cholesterol?

Those who has concerns on lowering their cholesterol level, you might want to read this.

LIFESTYLE Sat, 2 Mar 2019

6 Tanda Kemungkinan Anak Anda Didera Selepas Ambil Dari Pusat Penjagaan

bu bapalah seharusnya memainkan peranan dan peka dengan perubahan yang berlaku tehadap anak-anak anda.

LIFESTYLE Thu, 29 Aug 2019
LIFESTYLE Fri, 14 Dec 2018

3 Tips Cantik Sebelum Tidur

Nak cantik sebelum tidur ikuti tips ini

LIFESTYLE Tue, 19 Nov 2019

Guna Bekas Plastik Yang Betul Untuk Letak Makanan

Berkongsi info yang mungkin diantara kita terlepas pandang

LIFESTYLE Sat, 28 Dec 2019

Sendi Boleh Terseliuh Jika Selalu Letupkan Jari Dan Tulang Belakang

cara salah dan keterlaluan yang boleh mendatangkan kesan di lain hari

LIFESTYLE Mon, 1 Apr 2019

6种食物「越冰越毒」你放了几样?

冰箱对一般人而言,是保存新鲜食物的好地方,但是这种做法却未必适用所有食物……

| Live TV