Fab Foodies! By: SGMS Faida February 5, 2018 @ 6:32am

SEDAP TAK TERTAHAN DENGAN KFC GOLDEN EGG CRUNCH

Gong Xi Fa Cai! Bersempena Tahun Baharu Cina yang bakal tiba tak lama lagi, restoran makanan segera, Kentucky Fried Chicken (KFC) membawakan menu terbaru bermula 25 Januari 2018.

Berbeza dengan hidangan sebelum ini, ‘KFC Golden Egg Crunch’ menampilkan ayam berperisa telur asin digabung bersama daun kari yang bakal memberikan pengalaman baharu!

Dengan citarasa eksklusif, ‘KFC Golden Egg Crunch’ menghidangkan ayam Hot & Spicy KFC yang diolah bersama ramuan istimewa! Pendek kata, kombinasi rasa yang cukup unik dengan gabungan elemen masin, pedas dan manis. Memang menyelerakan…

Image result for kfc golden egg crunch review

Ketua Pegawai Eksekutif QSR Brands (M) Holdings Bhd (Bahagian Restoran), Merrill Pereyra mengumumkan ‘KFC Golden Egg Crunch’ menjanjikan kebangkitan selera.

“Telur asin merupakan hidangan popular di kalangan rakyat Malaysia. Kami memberikan sentuhan ini di dalam hidangan terbaru KFC bagi menghasilkan sesuatu yang lebih ‘tersendiri’.

“ Ia adalah sebuah ciptan yang sangat istimewa, bersesuaian dengan perayaan yang bakal menjelang tiba,” ujarnya.

KFC Golden Egg Crunch boleh didapati menerusi kombo 2 ketul atau 3 ketul ayam dengan harga bermula daripada RM14.50. Setiap kombo dilengkapi dengan hidangan sampingan iaitu coleslaw, kentang putar serta secawan minuman Mug Sarsaparilla.

Dalam masa sama, KFC turut menawarkan ‘Celebration Bucket’ yang menampilkan ayam Original Recipe dan Hot & Spicy bersama hidangan sampingan istimewa, KFC Cheezy Golden Sticks dengan keju krim, cebisan udang dan cendawan.

‘KFC Celebration Bucket’ ini sesuai untuk dihidangkan di dalam jamuan keluarga dan rakan – rakan, didatangkan di dalam kombo 5 ketul dan 9 ketul ayam bersama KFC Cheezy Golden Sticks, kentang putar dan minuman ringan berkarbonat.

Raikan Tahun Baharu Cina kali ini dengan hidangan terbaru yang pastinya menjilat jari! Untuk maklumat lanjut, sila layari: www.kfc.com.my

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Wed, 17 Apr 2019

「生活总是不顺心」最近感到无力的原因是?

生活总是有些不顺心的事情?最近老觉得挺无力的,来试着了解最近的无力感是从何而来吧!

LIFESTYLE Tue, 5 Dec 2017

Kongsi Langkah-Langkah Elak Sistem Peranakan Wanita Diserang Penyakit

Penyakit-penyakit yang melibatkan peranakan adalah amat ditakuti oleh kaum wanita. Punca penyakit seperti kanser, cyst dan fibroid masih lagi tidak tahu apa puncanya

LIFESTYLE Sun, 14 Apr 2019

6 Sebab Mengapa Gagal Dalam Proses Berdiet

Dedikasi serta disiplin yang tinggi merupakan salah satu daripada kunci kejayaan bagi mendapatkan bentuk badan yang diimpikan. Ianya juga disusuli dengan pengambilan makanan yang seimbang serta jadual senaman yang konsisten. Diet yang betul juga turut […]

Events Tue, 27 Aug 2019

Resorts World Genting Sets Fireworks in the Sky in Celebration of Merdeka

Stunning music-synchronized fireworks display at Resorts World Genting to mark Independence Day.

LIFESTYLE Mon, 18 Jun 2018

Tabung Harapan Kini Cecah RM 74.6 Juta

Tabung Harapan Malaysia dilancarkan 30 Mei lalu sebagai usaha rakyat untuk membantu kerajaan mengurangkan hutang negara yang mencecah RM1 trilion.

Fab Foodies! Mon, 15 Jan 2018

茱莉蛋卷「把爱写出来」赢999足金手镯

配合农历新春来临,Julie’s再次推动“What’s Your Love Letter?把爱写出来”活动,邀请大家“散播幸福,分享爱”;同时,参与者有机会赢取999足金福袋魅力手镯,福气满满过新年。

Fab Foodies! Sun, 19 Nov 2017

7 Tabiat Penjagaan Kebersihan Yang Boleh Memudaratkan Anda

Menjaga kebersihan diri sememangnya satu perkara yang amat penting dalam kehidupan. Cara kita menjaga kebersihan berkait rapat dengan status kesihatan diri. Sesetengan orang, hanya berkawan dengan mereka yang mempunyai penampilan yang bersih sahaja. Begitulah betapa […]

Fab Foodies! Mon, 28 May 2018

Apa Di Dapur Bersama Chef Imelda Harris

Masukkan nasi dan gaul rata. Pecahkan telur dan gaul sebati. Perisakan dengan garam dan lada. Taburkan ikan bilis garing sebelum dihidang.

LIFESTYLE Sat, 21 Apr 2018

Petanda Awal Masalah Mental atau “Hoarding Disorder”

Ada ”Habit” Suka Kumpul Barang Walaupun Dah Tak Guna? Awas, Petanda Awal Masalah Mental atau “Hoarding Disorder”

Fab Foodies! Sun, 28 Jul 2019

李宗伟一家大小都爱「这家」马卡龙!你又怎能过错呢?

李宗伟一家大小都爱「这家」马卡龙!让李宗伟打趣直呼“还有人以为是我开的店!”

| Live TV