Fab Foodies! By: SGMS Faida February 5, 2018 @ 6:32am

SEDAP TAK TERTAHAN DENGAN KFC GOLDEN EGG CRUNCH

Gong Xi Fa Cai! Bersempena Tahun Baharu Cina yang bakal tiba tak lama lagi, restoran makanan segera, Kentucky Fried Chicken (KFC) membawakan menu terbaru bermula 25 Januari 2018.

Berbeza dengan hidangan sebelum ini, ‘KFC Golden Egg Crunch’ menampilkan ayam berperisa telur asin digabung bersama daun kari yang bakal memberikan pengalaman baharu!

Dengan citarasa eksklusif, ‘KFC Golden Egg Crunch’ menghidangkan ayam Hot & Spicy KFC yang diolah bersama ramuan istimewa! Pendek kata, kombinasi rasa yang cukup unik dengan gabungan elemen masin, pedas dan manis. Memang menyelerakan…

Image result for kfc golden egg crunch review

Ketua Pegawai Eksekutif QSR Brands (M) Holdings Bhd (Bahagian Restoran), Merrill Pereyra mengumumkan ‘KFC Golden Egg Crunch’ menjanjikan kebangkitan selera.

“Telur asin merupakan hidangan popular di kalangan rakyat Malaysia. Kami memberikan sentuhan ini di dalam hidangan terbaru KFC bagi menghasilkan sesuatu yang lebih ‘tersendiri’.

“ Ia adalah sebuah ciptan yang sangat istimewa, bersesuaian dengan perayaan yang bakal menjelang tiba,” ujarnya.

KFC Golden Egg Crunch boleh didapati menerusi kombo 2 ketul atau 3 ketul ayam dengan harga bermula daripada RM14.50. Setiap kombo dilengkapi dengan hidangan sampingan iaitu coleslaw, kentang putar serta secawan minuman Mug Sarsaparilla.

Dalam masa sama, KFC turut menawarkan ‘Celebration Bucket’ yang menampilkan ayam Original Recipe dan Hot & Spicy bersama hidangan sampingan istimewa, KFC Cheezy Golden Sticks dengan keju krim, cebisan udang dan cendawan.

‘KFC Celebration Bucket’ ini sesuai untuk dihidangkan di dalam jamuan keluarga dan rakan – rakan, didatangkan di dalam kombo 5 ketul dan 9 ketul ayam bersama KFC Cheezy Golden Sticks, kentang putar dan minuman ringan berkarbonat.

Raikan Tahun Baharu Cina kali ini dengan hidangan terbaru yang pastinya menjilat jari! Untuk maklumat lanjut, sila layari: www.kfc.com.my

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Fab Foodies! Fri, 1 Jun 2018

Apa Di Dapur Bersama Chef Imelda

Perap ayam dengan kesemua bahan, tambah sedikit garam dan lada. Biarkan selama 30 minit & bakar pada suhu 180 selama 20 minit sehingga masak. Siap!

Featured Sun, 5 Sep 2021

Aktif Dalam Pementasan Teater Di Australia, Raja Emina Ashman Warisi Jiwa Seni Ibu

Personaliti dan jiwa seni yang dimiliki Raja Emina Aliyyah Raja Ashman Shah menjadikan beliau lebih menyerlah. Kini bergiat aktif dalam pementasan teater, puisi karya wanita yang dikenali dengan nama Emina Ashman ini semakin mendapat perhatian

LIFESTYLE Sat, 30 Nov 2019

Kenapa Wujud Tanda Lahir ‘Port Wine Stain’ Pada Tubuh Anak?

Ini Fakta ‘Port Wine Stain’ Yang Perlu Ibu Bapa Tahu Jika Ada Anak Anda Mengalaminya!

Fab Foodies! Sun, 28 Jul 2019

李宗伟一家大小都爱「这家」马卡龙!你又怎能过错呢?

李宗伟一家大小都爱「这家」马卡龙!让李宗伟打趣直呼“还有人以为是我开的店!”

Fab Foodies! Mon, 15 Oct 2018

你三餐都照吃?掌握激瘦进食「5时机」

最适合的减肥饮食是以三餐为主,饭肉菜均衡饮食。但到底三餐该安排在什么时候吃呢?

LIFESTYLE Mon, 30 Jul 2018

Cantikkan Wajah Dengan Air Cucian Beras

Tidak sangka yang air cucian beras ada kelebihannya terutama pada kecantikan wajah.

LIFESTYLE Tue, 15 Jan 2019

「WOW Your Home」竞赛!总值8888令吉家居改造等你赢取

马来西亚创新家庭购物网络CJ WOW SHOP特别推介「WOW Your Home」竞赛,为即将来临的农历新年添喜又添旺!

LIFESTYLE Thu, 6 Sep 2018

Lepas Nasi Lemak, Kondom Perisa Teh Tarik Pula Di Pasaran?

Produk terbaru ini dibungkus dalam tiga paket dengan rekaan bungkusan super kreatif. Dijual pada harga RM 8.40 sahaja, kondom perisa teh tarik ini juga sudah mula jadi bualan di media sosial. 

LIFESTYLE Thu, 11 Jan 2018

Tips Bagimana Mahu Bawa Haiwan Peliharaan Menaiki Kapal Terbang

Bakal Berpindah Tapi Sayang Untuk Tinggalkan Kucing Peliharan? Tips Bagimana Mahu Bawa Haiwan Peliharaan Menaiki Kapal Terbang

LIFESTYLE Thu, 12 Sep 2019

Caj Tambahan Visa RM350 Buat Bakal Jemaah Umrah Malaysia

platform khas untuk mengeluarkan visa umrah secara elektronik atau ‘e-visa’ yang mampu siap dalam tempoh kurang 30 minit

| Live TV