Oh Lawa By: Ad Ops February 4, 2019 @ 3:00pm

Eh, ini beg tangan atau kasut Croc?

Walaupun sudah terkenal di seluruh dunia, kasut buatan jenama Crocs bukanlah pilihan mereka yang mementingkan gaya penampilan.

Hal ini disebabkan oleh reka bentuk kasut itu sendiri yang dianggap tidak sesuai untuk dipadankan dengan gaya fesyen popular pada masa kini.

Namun begitu, tidak boleh dinafikan yang reka bentuk unik ini ternyata ikonik. Apabila nampak sahaja di mana-mana, anda pasti tahu bahawa itulah kasut Crocs.

Mungkin disebabkan oleh reputasinya, jenama pakaian PizzaSlime berkolaborasi dengan Crocs untuk menghasilkan sejenis beg silang yang diperbuat daripada kasut ini.

Foto: PizzaSlime

Seperti di dalam gambar di atas, model berkenaan nampak seolah-olah menggantungkan sebuah kasut Crocs di dadanya. Pelik!

Pengeluar kasut ini telah melekatkan sehelai tali yang boleh diubah suai kepanjangannya, pada bahagian depan dan belakang kasut.

Di ruang kasut di mana anda sepatutnya meletakkan kaki pula, sebuah beg kecil yang berzip telah dimuatkan dan dijahit ketat.

Kasut Crocs juga terkenal dengan bahagian depannya yang mana anda boleh melekatkan apa jua aksesori pelekat yang disukai.

Begitu juga dengan beg ini. Di bahagian depan kasut ini terdapat tujuh aksesori pelekat Crocs menarik yang bertemakan PizzaSlime.

Foto: PizzaSlime

Hasilnya ialah sebuah beg silang “PizzaSlime x Crocs” yang datang dalam dua warna, iaitu hitam dan kuning.

Dihasilkan di Los Angeles, Amerika Syarikat, koleksi terhad ini hanya ada 25 buah beg sanaja dan setiap satunya dijual pada harga RM1,200.

Foto: PizzaSlime

 

Tapi ingat, bila anda membeli sebuah beg, anda hanya dapat satu, bukannya sepasang. Ini bukannya kasut Crocs!

Mungkin mereka yang gemarkan gaya fesyen yang luar biasa akan meminati aksesori sebegini. Anda pula bagaimana? Anda sanggup pakai?

Anda mungkin tidak boleh meletakkan banyak barang di dalam beg ini, tetapi pastinya ia akan menarik perhatian orang ramai apabila anda memakainya.

Sumber: Insider, PizzaSlime

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Oh Lawa Wed, 9 May 2018

“Bukan Meniru Tetapi Inspirasi Daripada Jenama Antarabangsa” – Ezuwan Ismail

Busana merah jambu (pink) yang digayakan Datin Seri Maria Farida pada majlis pelancaran produk solekan GlamRush by MF Cosmetique, baru-baru ini dikritik oleh seorang individu (menggelarkan dirinya sebagai pengkritik fesyen) bukan kerana gaun menggunakan fabrik juntaian itu tidak cantik akan tetapi rekaannya dikatakan menciplak idea Balmain.

Featured Tue, 24 Mar 2020
Oh Lawa Mon, 9 Apr 2018

Transformasi Pakaian Lama Anda Kepada Sesuatu Yang Trendy Dengan Teknik DIY Ini

DIY atau erti kata lain Do It Yourself adalah satu daya kreativiti dalam memanfaatkan barangan terpakai dan menjadikannya sesuatu yang bermanfaat. Buat para gadis, video yang dikongsikan untuk anda ini pastinya dapat membantu sekaligus membuatkan anda berfikir dua kali sama ada mahu membuang baju lama atau bergaya ranggi dengannya  selepas mempelajari teknik DIY. Selamat mencuba!

Featured Thu, 10 May 2018

Ini Cara Mudah Untuk Buatkan Kasut Anda Kalis Air, Selamatkannya Daripada Lencun

Selepas ini, tak perlu risau lagi kalau terpijak lecah.

Oh Lawa Thu, 9 Aug 2018
Oh Lawa Tue, 8 May 2018

28 Foto Gaya Fesyen Selebriti Barat Yang Pelik-Pelik Di Acara Met Gala 2018

Met Gala dianggap sebagai upacara fesyen terbesar di Amerika kerana tetamunya memperagakan fesyen yang luar biasa dan avant-garde.

Oh Lawa Wed, 5 Dec 2018

Che Ta Kongsi Pantang Larang Yang ‘Haram’ Dibuat Pada Beg Tangan

Penjagaan beg tangan yang rapi akan mengekalkan ‘kecantikannya’!

Oh Lawa Mon, 24 Jun 2019
Oh Lawa Mon, 3 Dec 2018

Jika Penampilanmu Onz Saat Menggayakan Beg Transparent Ini, Sah Anda Memang Stailo!

Koleksi beg plastik ini harus dijadikan koleksi wardrobe anda!

Oh Lawa Wed, 3 Apr 2019

Jurusolek (MUA) kini dirai dalam anugerah berprestij!

Siapakah yang bakal dinobat juara? nantikan malam kemuncak MMAA 2019 diadakan pada 28 Ogos 2019 ini.

| Live TV