Oh Lawa By: Yanie Baharom July 20, 2018 @ 2:00pm

Fashion Forward Batik Kelantan Antara Projek Menarik Di KLFW 2018

KLFW 2018 datang lagi dan seperti biasa bakal mempamerkan kehebatan pereka fesyen tanah air dengan koleksi terbaik mereka di lokasi megah iaitu di Pavilion Kuala Lumpur.

Saban tahun, lebih dari 150 ribu pengunjung memenuhi ruang Pavilion Kuala Lumpur untuk menyaksikan ilham terkini para pereka fesyen.

Kuala Lumpur Fashion Week (KLFW) tahun ke-6 ini bakal bergegar dengan pertunjukan fesyen tanpa henti dari 8 hingga 12 Ogos nanti. Lima hari yang penuh dengan stail dan glamor yang menjanjikan lebih banyak kelainan untuk keramalan fesyen yang tidak akan dilupakan!

Foto: Small N Hot

Farah Khan, Rizman Ruzaini, Alia Bastamam, Atelier Fitton, Fiziwoo, Nurita Harith, Fazura, Kavita, MimpiKita, InnaiRed, Afiq M, Syomirizwa, Cassey Gan serta Nerd Unit antara nama-nama besar yang bakal mementaskan koleksi terbaru mereka di pentas KLFW.

Setiap tahun, pereka-pereka fesyen tempatan tidak pernah gagal untuk memberi kejutan dengan trend-trend terhangat serta idea-idea segar. Sungguh mengujakan apabila KLFW yang akan datang ini bakal memperkenalkan beberapa projek baru. Antara yang diketengahkan KLFW tahun ini adalah sokonganya terhadap sustainable fashion yang memenuhi etika alam semulajadi.

Anda bakal menyaksikan jenama seperti Projek Jahat serta Sean & Sheila yang mengangkat idea ini. Selain itu, setiap orang diajak untuk turut serta memuat naik stail harian anda sewaktu KLFW dengan tag istimewa #Igotstyle . KLFW juga menunjukkan sokongannya terhadap industri tekstil negara apabila menampilkan inisiatif Fashion Forward Batik Kelantan.

Foto: Small N Hot

Pengasas KLFW, Andrew Tan yang dijemput ke Buckingham Palace untuk Commonwealth Fashion Exchange, menyampaikan hasratnya untuk memberi sokongan padu kepada bakat fesyen di 53 negara Commonwealth menerusi pengaruh fesyen sedia ada.

Salah satu usaha murninya adalah melalui pelancaran majalah digital, edisi KLF: Life On Digital yang akan menyentuh semua aspek kehidupan bergaya masa kini.

Salah satu jenama yang akan menampilkan koleksi di KLFW Ready-To-Wear 2018 ini merupakan FIZIWOO. FIZIWOO telah meletakkan nama di persada dunia fesyen sejak 2009 oleh pereka fesyen, Mohd Hafizi Radzi Woo dan kemudian pada tahun 2011, FIZIWOO disertai oleh Pereka Arkitek, Izree Kai Haffiz.

Foto: glam.my

FIZIWOO mempunyai prinsip fesyen less is more.  Menerokai idea sleek and clean design dengan mengekalkan feminiti dan kelembutan pada tekstil yang dipilih bagi memperkasa ciri-ciri keseimbangan. Pereka-pereka fesyen FIZIWOO sentiasa mencari elemen elegan, chic dan timeless apabila menghasilkan sesuatu rekaan.

Malah, FIZIWOO telah berjaya memenangi pelbagai pertandingan berprestij dan hasil rekaan telah saban kali diketengahkan di majalah-majalah hebat di Malaysia.

Khabarnya untuk pertujukan KLFW tahun ini, peminat dan pencinta fesyen FIZIWOO berpeluang memenangi tiket menonton fashion show mereka selain salah satu koleksi terbaru yang dihasilkan. Untuk maklumat lebih lanjut check it out Instagram rasmi @fiziwoo

Foto: awanireview

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Oh Lawa Wed, 31 Jan 2018

Flawless Bak Fazura

Memiliki kulit wajah yang licin dan cantik, penampilan gadis jelita berusia 34 tahun ini sentiasa memukau mata memandang.

Oh Lawa Thu, 27 Sep 2018
Featured Wed, 22 Jan 2020
Oh Lawa Fri, 28 Dec 2018
Featured Thu, 5 Mar 2020

Peragawati ini kekal langsing walaupun sudah beranak tiga

Kurus cara Fadzlun Abas, mudah sahaja

Featured Thu, 22 Nov 2018

G-Shock Realisasi Figura Optimus Prime Dalam Bentuk Jam Tangan, Memang Gerek!

Figura Optimus Prime ini juga boleh bertukar kepada dua mod, ‘Robot Mode’ dan juga ‘Pedestal Prime Mode’.

Oh Lawa Thu, 31 May 2018

Kempen ‘Jakel Barulah Raya’ Tampilkan Koleksi Raya Daripada Duta Selebriti Terkenal

Anggunkan lagi penampilan Syawal anda dengan koleksi lebaran daripada Jakel.

Oh Lawa Mon, 21 Jan 2019
Oh Lawa Thu, 19 Jul 2018

Tip-Tip Memilih Pakaian Yang Sesuai Untuk Janji Temu Pertama Anda Dengan Teman Istimewa

Kena pilih betul-betul! Kalau tak sesuai, turn off pula teman anda nanti.

Oh Lawa Wed, 14 Mar 2018

Lihat Transformasi Dilakukan Jurusolek Ini Kepada Pesakit Kanser & Wanita Wajah Berparut

Untuk makeover istimewa ini, dia mencari pesakit-pesakit kanser atau wanita yang mengalami masalah kulit.

| Live TV