TECH By: SGMS Faida October 3, 2018 @ 4:17pm

Aplikasi Down Tiba-Tiba, 75,000 Carian ‘Instagram’ Di Twitter Hanya Dalam Sejam

Instagram DOWN: App not working as it refuses to load people pictures and profiles,

Untuk bebarapa minit sahaja, aplikasi Instagram secara tiba-tiba tidak boleh diguna. 

Bukan hanya di Malaysia, malah masalah ini turut dialami di beberapa buah negara termasuk Indonesia

Menurut lamam Independent.co.uk, aplikasi ini tiba- tiba terhenti di mana pengguna tidak dapat melihat gambar atau profil pengikut.

Lebih ‘mengharukan’, jika anda melakukan pencarian di laman web, ia akan membawa carian ke “5xx Server Error”.

Dalam pada itu, berdasarkan pemerhatian di laman Twitter, sebanyak 75,000 carian perkataan ‘Instagram’ dibuat dalam satu jam sahaja. Wow, kelam kabut ya semua bila Instagram down sekejap hehe…

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 20 Mar 2019

Netizen Samakan Ketiak Sharifah Sakinah Dengan Kuih Akok?

Terbukti, nak cantik itu bukanlah mudah seperti A,B, C ya. You Go Girl!

TECH Tue, 6 Nov 2018

Komputer Yang Sesuai Untuk Graphic Design

Graphic design menggunakan berbagai macam software dan bervariasi pula kegunaannya, ada yang digunakan untuk edit gambar, render video atau editing, dsb.

LIFESTYLE Fri, 5 Jan 2018

ASIAN PEOPLE TAKE OVER WORLD’S TOP 100 BEST LOOKING FACES OF 2017 LIST

The definition of ‘beauty’ in the world had shun Asians aside for a very long time. Now, however, it seems like Asians are definitely being noticed. Check out the full list of ‘Top 100 Most Beautiful/Handsome Faces of 2017’ here.

Hiburan Sun, 2 Dec 2018

#Mentor7: Tertekan Tugasan Minggu Kelima, Azmirul Mengamuk Belakang Pentas?

Urgh, stress betul nampaknya tugasan minggu ni…

Hiburan Tue, 7 Jan 2020
Hiburan Thu, 28 Mar 2019
Events Mon, 31 Dec 2018
Hiburan Mon, 17 Sep 2018
Hiburan Wed, 27 Jun 2018

Faizal Ismail ‘Tegur’ Jutawan Kosmetik

Kata penyampai radio dan pengacara popular ini, ramai yang tak tengok video pun masih menghormati ibu dan isteri.

Hiburan Mon, 25 Mar 2019

| Live TV