TECH By: Rosli Ab Rahman January 3, 2019 @ 12:36pm

Cara Download File Torrent di Android

Menonton filem adalah aktiviti yang menarik di Android. Pada masa ini terdapat pelbagai aplikasi streaming yang menawarkan banyak filem menarik untuk ditonton. Walau begitu, tidak sedikit pengguna yang lebih suka memuat turun filem dan bukannya perlu menyalurkan secara berterusan.

Satu cara untuk memuat turun filem biasanya dilakukan dengan menggunakan torrent. Secara umum, fail torrent hanya boleh dimuat turun dari desktop. Tetapi anda masih boleh memuat turun fail torrent pada telefon pintar Android menggunakan kaedah berikut.

Download Torrent di Android

Pertama sekali anda memerlukan aplikasi uTorrent dan install seperti biasa di Android. Kemudian klik butang cari dan cari fail yang ingin anda muat turun, di sini kita cuba mencari filem Jumanji.

Pastikan anda mencari tapak yang menyediakan fail jenis fail torrent. Jika anda telah menemuinya, klik fail torrent atau pautan magnet dan pilih uTorrent. Anda akan diarahkan ke aplikasi dan proses muat turun akan dijalankan.

Selain filem, anda juga boleh memuat turun fail lain seperti muzik, dokumen, permainan dan sebagainya jika fail torrent tersedia. Untuk menggunakannya, ia tetap sama.

Hanya untuk maklumat, proses muat turun perlahan atau tidak bergantung kepada kelajuan internet anda dan juga bilangan pengguna yang memuat fail yang serupa. Semoga berjaya!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Tue, 18 Sep 2018
TECH Tue, 3 Sep 2019

Cara Memuatkan Video Instagram Story selama lebih daripada 14 saat

Sejak mengemaskini aplikasi Instagram ini, pengguna boleh memuat naik video Instagram Stories selama lebih daripada 14 saat. Bagaimana?

TECH Sat, 16 Mar 2019

Modem 4G Dengan Fungsi “Power Bank” Terbaik

Kepada anda yang gemar melancong dan inginkan sebuah modem 4G yang berkapasiti bateri yang besar, berikut kami kongsikan 2 buah Modem MiFi dengan fungsi Power bank. 

TECH Sun, 15 Jul 2018

Pra-Daftar Unifi Basic RM79 Sudah Bermula

Umum telah mengetahui tentang berita baik yang diumumkan oleh TM minggu lalu. Kelajuan internet yang dipertingkatkan sehingga 10 kali ganda daripada kelajuan sedia ada sehinggalah kepada penawaran pelan baru yang dikenali sebagai Unifi Basic. Unifi Basic dikelaskan sebagai […]

TECH Mon, 5 Feb 2018

GENDANG NAGA HIDUPKAN SAMSUNG!

Sape yang ‘gila’ gadget di sini mesti nak baca cerita ini… khususnya pengguna telefon pintar jenama Samsung. Samsung Malaysia Electronics sudah pun membuka kedai baharu terletak  di pusat membeli-belah ternama yang terletak di zon segitiga […]

TECH Tue, 24 Jul 2018

Kualiti Kamera DSLR Pada Telefon Pintar Menjelang Tahun Hadapan

Sony telah membawa satu berita baik bagi mereka yang gemar mengambil gambar menggunakan telefon pintar baru-baru ini. Sony mengumumkan mereka sedang dalam proses menghasilkan sensor kamera 48-megapiksel yang akan dijangka akan digunapakai pada peranti telefon pintar seawal […]

TECH Fri, 21 Dec 2018

Cara Memaksa Isyarat pada Android menjadi 4G Sahaja

Seperti yang kita tahu, rangkaian 4G mula berkembang di Malaysia. Bagi anda yang ingin mengunci telefon pintar ke dalam rangkaian 4G, inilah caranya.

TECH Tue, 17 Jul 2018

Xiaomi Keluarkan Iklan Acah Pertama Bagi Peranti Mi A2

Xiaomi telah memperkenalkan model Xiaomi Mi 6X pada bulan April yang lalu dan baru-baru ini mereka telah mengesahkan bahawa mereka akan melancarkan pula peranti Mi A2 di Sepanyol, 24 Julai ini. Mi A2 juga adalah merupakan model […]

TECH Sat, 28 Sep 2019

“Smart City” Bakal Siap Tahun 2020

Sidang Media Zhejiang Victory Bench Hyperledger telah diadakan bertempat di Hotel Palace Of Golden Horses, Kuala Lumpur, baru-baru ini.

TECH Thu, 22 Aug 2019

10月起大马全面停播类比信号!数码信号取代告别「雪花」时代

政府将在10月起,将全面停播类比信号电视,并以数码信号取而代之。

| Live TV