TECH By: Rosli Ab Rahman January 3, 2019 @ 12:36pm

Cara Download File Torrent di Android

Menonton filem adalah aktiviti yang menarik di Android. Pada masa ini terdapat pelbagai aplikasi streaming yang menawarkan banyak filem menarik untuk ditonton. Walau begitu, tidak sedikit pengguna yang lebih suka memuat turun filem dan bukannya perlu menyalurkan secara berterusan.

Satu cara untuk memuat turun filem biasanya dilakukan dengan menggunakan torrent. Secara umum, fail torrent hanya boleh dimuat turun dari desktop. Tetapi anda masih boleh memuat turun fail torrent pada telefon pintar Android menggunakan kaedah berikut.

Download Torrent di Android

Pertama sekali anda memerlukan aplikasi uTorrent dan install seperti biasa di Android. Kemudian klik butang cari dan cari fail yang ingin anda muat turun, di sini kita cuba mencari filem Jumanji.

Pastikan anda mencari tapak yang menyediakan fail jenis fail torrent. Jika anda telah menemuinya, klik fail torrent atau pautan magnet dan pilih uTorrent. Anda akan diarahkan ke aplikasi dan proses muat turun akan dijalankan.

Selain filem, anda juga boleh memuat turun fail lain seperti muzik, dokumen, permainan dan sebagainya jika fail torrent tersedia. Untuk menggunakannya, ia tetap sama.

Hanya untuk maklumat, proses muat turun perlahan atau tidak bergantung kepada kelajuan internet anda dan juga bilangan pengguna yang memuat fail yang serupa. Semoga berjaya!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Tue, 9 Jul 2019

Tips Mengemas rapikan Post Instagram di Android

  Instagram adalah salah satu media sosial yang paling banyak digunakan dalam generasi sekarang. Sudah tentu ia adalah satu perkara yang membanggakan jika anda berjaya menghasilkan makanan Instagram atau garis masa yang menarik dan kemas […]

TECH Tue, 10 Jul 2018

Cara Untuk Mematikan Notifikasi Pada Chrome Dan Mozilla Firefox

Paparan notifikasi yang selalu “Pop – Up” dengan pelbagai permintaan sememangnya agak menjengkelkan kita. Berikut kami kongsikan cara – cara untuk anda matikan kemunculan notifikasi pada Chrome dan Mozilla.

Hiburan Sat, 14 Jul 2018

TIME Beri Amaran Kepada Telekom Malaysia

Awal minggu ini, kita dihidangkan dengan pengumuman berkenaan pakej unifi Turbo daripada Telekom Malaysia(TM) kepada semua pelanggan mereka. Ia tentunya merupakan satu berita yang amat menggembirakan pengguna internet di Malaysia yang sudah lama mengidamkan internet yang lebih […]

LIFESTYLE Wed, 9 Jan 2019

Berita Baik Untuk Semua, CJ WOW Shop Kini Boleh Di Tonton Sepanjang Hari!

Beli belah anda di rumah lebih mudah dengan CJ WOW SHOP hanya disaluran ntv7 dan TV9!

TECH Thu, 11 Jan 2018

Tips Merakam video atau gambar ala Profesional di Smartphone Android

Cara-cara pengambilan video atau gambar ala Profesional di Smartphone Android.

TECH Thu, 12 Jul 2018

Purata Kelajuan Internet Global Meningkat 23% Berbanding Tahun Lepas

Internet yang pantas amat penting bagi kehidupan seharian pada hari ini. Ia jelas penting dalam membantu manusia untuk menyelesaikan pelbagai tugasan kerja, membuat pesanan makanan mahupun untuk berhibur. Namun, adakah internet hari ini sudah cukup […]

Automobile Mon, 14 May 2018

Fast Lane开太慢原来是会收到传票的!

爱在 Fast Lane 慢慢思考人生的朋友们,这篇文章是专为你们而写的!

TECH Mon, 16 Jul 2018

Xiaomi Membayangkan Kemasukan Redmi 6 Dalam Pasaran Tempatan

Xiaomi memang terkenal sebagai pengeluar telefon pintar kelas permulaan berprestasi baik. Bagi memeriahkan lagi pasaran kelas permulaan di Malaysia, Mi Malaysia telah memuat naik satu gambar acah yang memperlihatkan Redmi 6. Dengan jolokan The entry-level smartphone […]

TECH Sun, 2 Sep 2018

Cara Untuk Mengunci Folder Pada PC

Risau akan fail – fail sulit anda diakses oleh orang lain? Berikut kami kongsikan salah satu cara untuk anda mengunci folder sulit anda pada PC dengan mudah.

TECH Wed, 6 Jun 2018

Cara Untuk Menukar Audio Kepada Teks

Tips berikut sangat sesuai untuk para pelajar ataupun kepada yang ingin menterjemah rakaman suara audio terus kepada salinan teks.

| Live TV