TECH By: Rosli Ab Rahman January 3, 2019 @ 12:36pm

Cara Download File Torrent di Android

Menonton filem adalah aktiviti yang menarik di Android. Pada masa ini terdapat pelbagai aplikasi streaming yang menawarkan banyak filem menarik untuk ditonton. Walau begitu, tidak sedikit pengguna yang lebih suka memuat turun filem dan bukannya perlu menyalurkan secara berterusan.

Satu cara untuk memuat turun filem biasanya dilakukan dengan menggunakan torrent. Secara umum, fail torrent hanya boleh dimuat turun dari desktop. Tetapi anda masih boleh memuat turun fail torrent pada telefon pintar Android menggunakan kaedah berikut.

Download Torrent di Android

Pertama sekali anda memerlukan aplikasi uTorrent dan install seperti biasa di Android. Kemudian klik butang cari dan cari fail yang ingin anda muat turun, di sini kita cuba mencari filem Jumanji.

Pastikan anda mencari tapak yang menyediakan fail jenis fail torrent. Jika anda telah menemuinya, klik fail torrent atau pautan magnet dan pilih uTorrent. Anda akan diarahkan ke aplikasi dan proses muat turun akan dijalankan.

Selain filem, anda juga boleh memuat turun fail lain seperti muzik, dokumen, permainan dan sebagainya jika fail torrent tersedia. Untuk menggunakannya, ia tetap sama.

Hanya untuk maklumat, proses muat turun perlahan atau tidak bergantung kepada kelajuan internet anda dan juga bilangan pengguna yang memuat fail yang serupa. Semoga berjaya!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Tue, 21 Jan 2020

Cara Melakukan Tetapan Kad Kredit Pada Pelayar Chrome

Kepada anda yang gemar memebeli belah secara atas talian menggunakan kad kredit atau debit, berikut kami kongsikan cara untuk menghubungkan kad kredit dengan pelayar chrome untuk memudahkan proses pembayaran atas talian. Pertama sekali buka aplikasi […]

TECH Thu, 5 Jul 2018

Maybank2U Berwajah Baru, Tampak Ringkas Dan Moden

Pelbagai langkah dan cara digunakan pihak bank untuk memastikan pelanggan sentiasa berpuas hati dengan servis yang ditawarkan. Antara bank yang kerap melakukan perubahan terhadap perkhidmatan serta penambahbaikan adalah Maybank dimana mereka tampil dengan antaramuka laman web Maybank2U […]

TECH Wed, 1 Jan 2020

Guna Teknologi Pengimbasan Wajah Rekod Kehadiran Murid

Waa.. sekarang dah tak boleh ponteng sekolah.

TECH Wed, 4 Jul 2018

Promosi Tiket Wayang RM 7 Sahaja Dengan Pembelian Menerusi E- Dompet Touch ‘n GO

Bosan dan tidak tahu untuk buat apa dihujung minggu? Anda mungkin boleh luangkan masa untuk menonton wayang dan nikmati promosi Legendary 7 dari Touch ‘n Go. Promosi ini dilihat sebagai salah satu cara Touch ‘n […]

TECH Sat, 13 Jan 2018

Jadikan Youtube Sebagai Pemain Lagu di iPhone

Pengguna iPhone yang masih bersedih kerana tidak dapat memainkan lagu daripada Youtube pada latar belakang ataupun semasa peranti di kunci, berikut kami kongsikan penyelesaiannya.

TECH Sun, 10 Mar 2019

10 Aplikasi Permainan Menarik Yang Boleh Anda Mainkan Tanpa WiFi

Mungkin anda selalu berada dikawasan luar rangkaian WiFi dan internet, berikut merupakan 15 aplikasi permainan yang boleh anda muat turun.

Automobile Tue, 22 May 2018

Uber Henti Operasi Kereta Pandu Sendiri Di Arizona 2 Bulan Selepas Kemalangan Maut:

Uber berhasrat untuk meneruskan operasi kereta pandu sendiri mereka mulai musim panas ini, tetapi pada jarak yang lebih pendek dan penggunaan kereta yang sedikit

TECH Sun, 26 Jan 2020

Cara Semak CTOS Secara Dalam Talian

CTOS and CCRIS dua yang berlainan ye

TECH Mon, 27 Jan 2020

Cara Masukkan Kalendar Cuti Dalam Peranti iPhone

Tak nak cuba ke buat anda pengguna iphone

TECH Sat, 14 Jul 2018

Huawei Mate 20 Pro Dijangka Menggunakan Skrin Dwi-Lengkung OLED

Huawei Mate 20 merupakan salah satu daripada peranti kelas perdana yang paling ditunggu-tunggu pada tahun ini. Ini kerana jualan Huawei Mate 10 adalah sangat memberansangkan dan ia termasuklah jualan bagi Huawei Mate 10 Porsche Design. Semasa dilancarkan, peranti Mate 10 menggunakan […]

| Live TV