TECH By: Rosli Ab Rahman December 24, 2018 @ 1:21pm

Cara Main PUBG Mobile di PC Tanpa Lag

PUBG atau PlayerUnknown ‘s Battlegrounds menjadi salah satu game shooter paling laris pada masa ini. Kini permainan ini hadir di Android dan iOS di bawah nama PUBG Mobile. Walaupun hadir untuk peranti mudah alih, anda masih boleh memainkan permainan PUBG Mobile pada PC dengan bantuan Tencent Gaming Buddy, emulator rasmi yang dibuat oleh Tencent.

Ingin mencuba? Kali ini kami akan menyediakan tutorial tentang cara memasang emulator Tencent untuk memainkan permainan PUBG Bergerak secara langsung dari komputer atau komputer riba.

Pertama segera muat turun Tencent Gaming Buddy. Selanjutnya, install softwarenya di komputer dan tunggu hingga prosesnya selesai.

Apabila anda mula-mula membuka, emulator secara automatik akan memuat turun permainan PUBG Mobile. Masa muat turun atau tempoh kursus bergantung kepada kelajuan internet anda. Semasa menunggu muat turun, mula-mula tetapkan tetapan grafik mengikut keupayaan PC anda. Klik butang menu kemudian seting dan masukkan menu Engine.

Di sana, anda boleh menukar Rendering ke Mod Pintar, periksa Cache Render dan Enforce Cache Render Global. Kami mengesyorkan Anti-aliasing Tutup hanya jika anda masih menggunakan GPU NVIDIA GTX 1050. Kemudian pilih sekurang-kurangnya 2 GB Memori, pemproses teras 4 jika boleh, dan resolusi mengikut monitor, boleh menjadi 1,280 x 720 atau 1,920 x 1,080. Akhirnya, tetapkan DPI kepada 240 atau 480.

Pindah ke menu Permainan, tetapkan juga resolusi permainan mengikut keupayaan, boleh SD 720p untuk tetapan lalai atau HD 1.080p dan Ultra HD 2K, jika menggunakan GPU yang menyokong. Dalam tetapan Kualiti Paparan pilih HD untuk membuat paparan kelihatan lebih baik. Tetapi apabila merasakan lag, ubah tetapan ke Smooth atau Balanced. Klik butang Simpan untuk menyimpan tetapan.

Apabila proses muat turun selesai, klik butang Main untuk menjalankan permainan. Jangan lupa log masuk menggunakan akaun Facebook atau Google Play untuk meneruskan perkembangan sebelumnya.

Itulah cara untuk menjalankan permainan PUBG Mobile di PC dengan mudah. Dengan emulator Tencent Gaming Buddy, anda tidak lagi perlu menetapkan konfigurasi tetikus atau papan kekunci dalam permainan. Walaupun begitu, terdapat pilihan untuk menetapkannya secara manual jika berasa kurang selesa.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Sun, 3 Nov 2019

Cara Untuk Menghapuskan “Youtube History” Secara Otomatik

Kepada anda yang berkongsi peranti dengan pihak ketiga atupun anak – anak untuk menonton video pada YouTube, berikut kami kongsikan cara untuk mempastikan aplikasi tersebut segera memadam sejarah tontonan anda sebelum ianya digunakan oleh orang […]

TECH Thu, 5 Sep 2019

Cara Menyunting Fail Muzik Jenis MP3

cara untuk menyuting fail muzik jenis MP3 tersebut. 

TECH Mon, 19 Nov 2018

Google Maps客服功能全球上线!搜完店家位置能直接私讯沟通

Google Maps让全球用户都能搜寻、储存想去的地方,而今正式向上线企业讯息客服功能,让在地图上搜寻某店家的用户,可以直接与他们传讯息沟通。

TECH Thu, 10 May 2018

ZTE Telah Dibenarkan Kembali Untuk Berurusan Dengan Amerika Syarikat

erkembangan tersebut walau bagaimanapun akan dikenakan dengan beberapa syarat. ZTE akan dikenakan bayaran denda sebanyak RM 5.2 bilion serta perubahan dari segi pengurusan tertinggi syarikat.

TECH Sat, 28 Sep 2019

“Smart City” Bakal Siap Tahun 2020

Sidang Media Zhejiang Victory Bench Hyperledger telah diadakan bertempat di Hotel Palace Of Golden Horses, Kuala Lumpur, baru-baru ini.

TECH Tue, 17 Sep 2019

Cipta Peranti Anti Dera, Anti Strok Haba Hasil Kerja Pelajar Tingkatan 2

Tahniah buat pelajar -pelajar ini dimana rupanya banyak pencapaian cemerlang yang telah diperolehi sebelum ini

TECH Tue, 5 Jun 2018

未来的一天将有25个小时!

对那些工作狂来说,他们时常会觉得自己的每天都不够用,然而根据科学家们最新的一项研究成果,这点将在未来发生改变,未来的一天有望达到25个小时。

TECH Wed, 8 Jan 2020

5 Cara Jimat Kos Baiki Komputer Lembap

Bila laptop menjadi lembap atau kerap hang pastinya melambatkan kerja. kebetulan kos tidak mencukupi apa kata cuba cara ini dahulu

TECH Sun, 22 Sep 2019

Kesan Bagasi Atau Barangan Anda Dicuri

Kepada anda yang selalu mengalami masalah bagasi tertinggal ataupun kecurian, berikut kami kongsikan salah satu kaedah yang boleh dicuba untuk mencegahnya daripada berlaku.

TECH Wed, 20 Feb 2019

不只心情更好!暂停使用Facebook连政治倾向都少了

研究发现,关闭Facebook帐号的人,过得更快乐。

| Live TV