TECH By: Rosli Ab Rahman December 24, 2018 @ 1:21pm

Cara Main PUBG Mobile di PC Tanpa Lag

PUBG atau PlayerUnknown ‘s Battlegrounds menjadi salah satu game shooter paling laris pada masa ini. Kini permainan ini hadir di Android dan iOS di bawah nama PUBG Mobile. Walaupun hadir untuk peranti mudah alih, anda masih boleh memainkan permainan PUBG Mobile pada PC dengan bantuan Tencent Gaming Buddy, emulator rasmi yang dibuat oleh Tencent.

Ingin mencuba? Kali ini kami akan menyediakan tutorial tentang cara memasang emulator Tencent untuk memainkan permainan PUBG Bergerak secara langsung dari komputer atau komputer riba.

Pertama segera muat turun Tencent Gaming Buddy. Selanjutnya, install softwarenya di komputer dan tunggu hingga prosesnya selesai.

Apabila anda mula-mula membuka, emulator secara automatik akan memuat turun permainan PUBG Mobile. Masa muat turun atau tempoh kursus bergantung kepada kelajuan internet anda. Semasa menunggu muat turun, mula-mula tetapkan tetapan grafik mengikut keupayaan PC anda. Klik butang menu kemudian seting dan masukkan menu Engine.

Di sana, anda boleh menukar Rendering ke Mod Pintar, periksa Cache Render dan Enforce Cache Render Global. Kami mengesyorkan Anti-aliasing Tutup hanya jika anda masih menggunakan GPU NVIDIA GTX 1050. Kemudian pilih sekurang-kurangnya 2 GB Memori, pemproses teras 4 jika boleh, dan resolusi mengikut monitor, boleh menjadi 1,280 x 720 atau 1,920 x 1,080. Akhirnya, tetapkan DPI kepada 240 atau 480.

Pindah ke menu Permainan, tetapkan juga resolusi permainan mengikut keupayaan, boleh SD 720p untuk tetapan lalai atau HD 1.080p dan Ultra HD 2K, jika menggunakan GPU yang menyokong. Dalam tetapan Kualiti Paparan pilih HD untuk membuat paparan kelihatan lebih baik. Tetapi apabila merasakan lag, ubah tetapan ke Smooth atau Balanced. Klik butang Simpan untuk menyimpan tetapan.

Apabila proses muat turun selesai, klik butang Main untuk menjalankan permainan. Jangan lupa log masuk menggunakan akaun Facebook atau Google Play untuk meneruskan perkembangan sebelumnya.

Itulah cara untuk menjalankan permainan PUBG Mobile di PC dengan mudah. Dengan emulator Tencent Gaming Buddy, anda tidak lagi perlu menetapkan konfigurasi tetikus atau papan kekunci dalam permainan. Walaupun begitu, terdapat pilihan untuk menetapkannya secara manual jika berasa kurang selesa.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Wed, 10 Oct 2018

Google+将停止服务!承认泄露50万人帐户资讯

Google宣布将于2019年8月底停止「Google+」的服务!

TECH Fri, 3 Jan 2020

Cara Bersihkan Charging Port & Speaker

Guna dulu cara nie kalau tak boleh juga baru hantar kedai.. Jimat weii

TECH Tue, 5 Dec 2017

IMBASAN TAPAK TANGAN HADIAH DARI SAMSUNG

Kalau Apple memperkenalkan sistem thumbprint dan face ID untuk Iphone keluaran terbarunya, kali ini Samsung pula bakal menaik taraf telefon keluarannya dengan memperkenalkan sistem imbasan tapak tangan. Menarik bukan?

LIFESTYLE Wed, 15 Jan 2020

Kongsi Tips Kawal Suis Rumah Guna Suara

Ubah Sistem Elektrik Macam Rumah ‘Iron Man’, Lelaki Ini Kongsi Tips Kawal Suis Rumah Guna Suara

TECH Tue, 30 Oct 2018

5 Tips dan Teknik WhatsApp Yang Perlu Diketahui

Adakah anda telah mengetahui semua tips dan teknik untuk ‘Whatsapp’ anda? Jika belum,baca artikel ini.

TECH Tue, 5 Jun 2018

Mengetahui FPS Peranti Telefon Pintar Tanpa Perlu Proses Root

Berikut kami kongsikan aplikaasi yang mampu memberikan angka kiraan FPS untuk telefon pintar anda.

TECH Thu, 25 Jan 2018

IPHONE X MIGHT BE DISCONTINUED, LAZADA RETAILERS GIVE MASSIVE DISCOUNTS

The sales for the pricey iPhone X hasn’t been what the Apple people expected. Worst of all, they might be discontinued sometime this year! Now, Lazada retailers are

TECH Sat, 18 Jan 2020
TECH Thu, 5 Jul 2018

NVIDIA GTX 1160 Keluar Hujung Tahun Ini?

NVIDIA memperkenalkan kad grafik dengan senibina Pascal lebih dari 2 tahun lalu. Dalam tempoh tersebut, kedudukan NVIDIA sebagai pengeluar kad grafik dengan pelbagai kelas sukar dicabar lebih-lebih lagi pencabar terdekat mereka, AMD. Tahun 2018 membawa […]

TECH Thu, 22 Mar 2018

Memori Peranti Penuh? Jom Lihat Cara Menyelesaikan Masalah File Pendua

Memori peranti penuh? Bingung kenapa ada file pendua dalam peranti anda? Masalah ini tidaklah signifikan sekiranya anda menggunakan peranti yang mempunyai saiz storan yang besar. Namun sedikit sebanyak kehadiran fail ini agak mengganggu kita, apa […]

| Live TV