TECH By: Rosli Ab Rahman December 24, 2018 @ 1:21pm

Cara Main PUBG Mobile di PC Tanpa Lag

PUBG atau PlayerUnknown ‘s Battlegrounds menjadi salah satu game shooter paling laris pada masa ini. Kini permainan ini hadir di Android dan iOS di bawah nama PUBG Mobile. Walaupun hadir untuk peranti mudah alih, anda masih boleh memainkan permainan PUBG Mobile pada PC dengan bantuan Tencent Gaming Buddy, emulator rasmi yang dibuat oleh Tencent.

Ingin mencuba? Kali ini kami akan menyediakan tutorial tentang cara memasang emulator Tencent untuk memainkan permainan PUBG Bergerak secara langsung dari komputer atau komputer riba.

Pertama segera muat turun Tencent Gaming Buddy. Selanjutnya, install softwarenya di komputer dan tunggu hingga prosesnya selesai.

Apabila anda mula-mula membuka, emulator secara automatik akan memuat turun permainan PUBG Mobile. Masa muat turun atau tempoh kursus bergantung kepada kelajuan internet anda. Semasa menunggu muat turun, mula-mula tetapkan tetapan grafik mengikut keupayaan PC anda. Klik butang menu kemudian seting dan masukkan menu Engine.

Di sana, anda boleh menukar Rendering ke Mod Pintar, periksa Cache Render dan Enforce Cache Render Global. Kami mengesyorkan Anti-aliasing Tutup hanya jika anda masih menggunakan GPU NVIDIA GTX 1050. Kemudian pilih sekurang-kurangnya 2 GB Memori, pemproses teras 4 jika boleh, dan resolusi mengikut monitor, boleh menjadi 1,280 x 720 atau 1,920 x 1,080. Akhirnya, tetapkan DPI kepada 240 atau 480.

Pindah ke menu Permainan, tetapkan juga resolusi permainan mengikut keupayaan, boleh SD 720p untuk tetapan lalai atau HD 1.080p dan Ultra HD 2K, jika menggunakan GPU yang menyokong. Dalam tetapan Kualiti Paparan pilih HD untuk membuat paparan kelihatan lebih baik. Tetapi apabila merasakan lag, ubah tetapan ke Smooth atau Balanced. Klik butang Simpan untuk menyimpan tetapan.

Apabila proses muat turun selesai, klik butang Main untuk menjalankan permainan. Jangan lupa log masuk menggunakan akaun Facebook atau Google Play untuk meneruskan perkembangan sebelumnya.

Itulah cara untuk menjalankan permainan PUBG Mobile di PC dengan mudah. Dengan emulator Tencent Gaming Buddy, anda tidak lagi perlu menetapkan konfigurasi tetikus atau papan kekunci dalam permainan. Walaupun begitu, terdapat pilihan untuk menetapkannya secara manual jika berasa kurang selesa.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Sun, 15 Jul 2018

Setelah Sekian Lama, Notepad Terima Kemaskini

Ketika mana Windows dikemaskini serta dinaiktaraf dengan pelbagai fungsi, Microsoft seakan-akan terlupa satu aplikasi yang sudah lama wujud dalam platform berkenaan, Notepad. Digarap dari pengumuman kemaskini oleh Google Blog minggu lalu, satu naik taraf signifikan […]

TECH Sun, 21 Jan 2018

8 Fungsi Rahsia Google Chrome Yang Perlu Anda Tahu

Ada beberapa fungsi ‘Google Chrome’ yang perlu anda ketahui.Berikut adalah fungsi-fungsinya.

Automobile Thu, 26 Jul 2018

Metal vs Kaca vs Plastik, Material Apa yang Terbaik Untuk Smartphone?

Metal, kaca dan plastik adalah tiga material yang sering kita lihat dan digunakan oleh sejumlah pabrikan untuk mengemas bodi smartphone. Dari ketiganya, material mana yang terbaik?

TECH Tue, 10 Jul 2018

Zen Dari China; Cip Pemprosesan Mikro x86 Oleh Pengeluar China Berdasarkan Senibina AMD

Cip pemprosesan x86 Dhyana yang berdasarkan senibina mikro Zen oleh AMD telah mula muncul dari pengeluar cip Hygon yang berpusat di China. Cip ini berjaya dihasilkan setelah berlaku perjanjian perlesenan antara AMD dengan rakan kongsi China mereka. […]

TECH Thu, 13 Sep 2018

Cara Untuk “Force Restart” iPhone 8 dan iPhone 8 Plus

Anda perlu ‘Restart’ Iphone anda?Bacalah info ini!

TECH Sat, 17 Feb 2018

Tips Muat Turun Video Daripada Instagram Tanpa Sebarang Aplikasi

Pernahkah anda teringin untuk memuat turn video daripada Instagram tetapi tidak tahu caranya?

TECH Mon, 9 Sep 2019

Nombor Tiada Dalam “Contact” Macam Mana Nak Hantar WhatsApp

Leceh bila kena simpan no terlebih dahulu sebelum nak Whatsapp

TECH Wed, 7 Nov 2018

每天加班怨叹没人生? 3大APP助你提升效率、准时下班

现代的上班族常常加班,若不想生活都被绑架,快点试试看这3个APP,立刻加速工作效率,助你准时打卡下班!

TECH Sat, 24 Nov 2018

Cara Bermain Permainan Android pada Windows

Bermain permainan video pada peranti mudah alih kian menjadi kegilaan pengguna, tapi nak main pada Windows atau PC?

TECH Mon, 27 Nov 2017

Kelebihan Aplikasi GBWhatsApp Yang Perlu Anda Ketahui

Jika ebelum ini kami telah kongsikan salah satu fungsi GBWhatsapp iaitu untuk menyembunyikan pesanan yang ada dalam aplikasi Whatsapp. Untuk makluman anda, aplikasi GBWhatsapp adalah modifikasi daripada alikasi Whatsapp yang asal. kepada yang sudah menggunakan […]