TECH By: SGMS Enal January 23, 2020 @ 10:48am

Cara Mencipta & Menghantar Gmail Secara Berkumpulan

Kepada anda yang kerap menggunakan email untuk urusan kerja ataupun peribadi, semestinya akan berasa agak leceh untuk memasukkan alamat secara satu persatu ketikan ingin menghantarkan email secara pukal. Berikut kami kongsikan cara untuk mencipta kumpulan email mengikut keperluan.

Pertama sekali masuk ke Gmail pada pelayar di PC, kemudian masuk ke menu Contacts. Pilih mana – mana Contact yang anda ingin masukkan ke kumpulan.

Kemudian klik pada ikon Label dan klik pada Create Lebel

 

Masukkan nama kepada lebel kumpulan yang anda ingin ciptakan, seterusnya klik Save.

Sekiranya anda ingin memasukkan alamat email tambahan ke dalam kumpulan tersebut klik pada ikon lebel, kemudianpilih lebel yang anda ciptakan tadi dan klik pada ikon apply.

Bila mana anda ingin menghantar email kepada kumpulan tersebut, taip sahaja namanya pada ruangan alamat, maka secara otomatik email tersebut akan dihantar kepada senarai Contact yang anda tetapkan.

 

Sumber: wiser.my

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Wed, 27 Jun 2018

macOS Mojave Versi Beta Awam Kini Sedia Untuk Dimuat Turun

Apple telah memperkenalkan macOS versi baharu iaitu macOS Mojave sewaktu Apple Worldwide Developers Conference 2018 yang lalu. Hari ini, macOS Mojave versi beta awam sudah dikeluarkan. Sistem baharu ini akan memberi kelainan kepada pengguna Apple […]

Automobile Sat, 24 Nov 2018

长途开车保持好EQ!

学校假期了,开长途车也要有「长途」的好心情!开车前提醒自己六件事,开车好EQ,确保家人平安。

TECH Sun, 25 Aug 2019

Cara Menghapus Data Aplikasi di Smartphone Android

Selain guna Clear Cache boleh juga guna cara ini

TECH Tue, 21 Aug 2018

浅眠人救星!睡觉快戴上「降噪耳塞」不怕被打呼吵醒

若你身为浅眠人,不论是出去玩、出差,或是跟另一半交往后,要面临跟别人一起睡的情况,是否超不想面对?

LIFESTYLE Sun, 5 Jan 2020

Sisi Positif Seorang “Gamers” Dalam Permainan Video

nternet kini menjadi saluran maklumat dan komunikasi yang digunakan secara meluas di merata tempat. Perkembangan ini memudahkan manusia berhubung tanpa sempadan sama ada menerusi sosial media mahupun permainan video. Jadi pastinya kemudahan dan perkembangan ini […]

TECH Wed, 18 Apr 2018

Facebook Mahu Bangunkan Cip Pemprosesan Mereka Sendiri

Facebook kini dalam proses untuk membentuk satu pasukan bagi membangunkan cip pemprosesan mereka sendiri, mengikut laporan Bloomberg. Perkara ini dijangka akan mengejutkan pelbagai pihak memandangkan mereka bukanlah berada dalam industri pembuatan peranti elektronik secara langsung sebelum ini. Seperti kita ketahui, […]

TECH Thu, 6 Sep 2018

Cara Mudah Bagi Mengatasi Windows 10 Expired

Kemungkinan pada saat anda fikir mahu install balik window 10 ketika mana  anda selalu nampak pop up yang selalu mengganggu pandangan anda ketika anda sedang menggunakan laptop.

TECH Sat, 7 Apr 2018

Cara Tetapan DNS 1.1.1.1 Untuk Lajukan & Stabilkan Sambungan Internet Windows & Android

DNS 1.1.1.1 merupakan hasil kerja sama antara Cloudflare dan APNIC. DNS ini dikatakan lebih selamat kerana tidak akan merekodkan data alamat IP yang anda gunakan.

TECH Wed, 18 Sep 2019

我们可以为全球暖化「贡献」什么?

不必再追究地球浩劫是否会发生,或人类是否为肆虐大自然的罪魁祸首,我们该关注的是能做些什么为缓解全球变暖尽一份心力。

TECH Tue, 27 Aug 2019

Menulis Mesej Tanpa Perlu Menaip Dengan WhatsApp

kita hanya perlu bersuara dan suara kita akan ditukarkan kepada tulisan, bestnya!

| Live TV