TECH By: SGMS Putri July 10, 2018 @ 3:20pm

Musim Ke-Lima Fortnite Mungkin Membawa Pemain Merentasi Masa

Epic Games akhirnya telah mengeluarkan iklan acah rasmi buat musim ke-lima permainan battle royale itu buat kali pertama. Pengumuman itu dibuat menerusi kiriman Twitter akaun rasmi Fortnite. Dalam iklan acah yang dikirim pada 9 Julai tersebut, mereka memberitahu bahawa musim terbaru itu akan tiba dalam masa tiga hari lagi(12 Julai).

View image on Twitter

View image on Twitter

Fortnite

@FortniteGame

 
 

3 days until Season 5…

 

Foto iklan acah berkenaan menampilkan imej topeng dengan kesan retakan yang sering muncul dalam permainan tersebut sebelum ini. Sejak retakan berkenaan muncul buat kali pertama, para pemain Fortnite sudah mula membuat andaian berkaitan maksud sebenar yang ingin disampaikan.

Antara andaian yang paling mendapat persetujuan ramai ialah imej topeng tersebut mewakili makhluk lagenda Jepun, Kitsune atau musang jadian. Dalam kisah lagenda berkenaan, Kitsune merupakan seekor musang yang boleh berubah menjadi seorang manusia dan memiliki beberapa kuasa istimewa yang lain.

Topeng Kitsune

Mereka juga mengandaikan kesan retakan pada imej topeng itu terjadi semasa proses perubahan bentuk itu. Atas sebab itu, ramai yang berpendapat musim baru bagi permainan Fortnite ini akan membawa pemain merentas masa untuk kembali ke zaman haiwan lagenda tersebut.

Fortnite sebelum ini telah membawa watak Thanos ke dalam permainan itu, jadi tidak mustahil watak Kitsune juga boleh diperkenalkan pada musim kali ini. Apa pun, untuk kepastian, sama-sama kita tunggu musim baru yang akan bermula dari 12 Julai sehingga 20 September ini dilancarkan.

Sumber 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Wed, 15 Aug 2018

粗心输错网址?小心恶意软体找上门

资安业者趋势科技日前发现一波网路攻击,利用注册近似网域名称诱骗受害者。这种旧攻击手法会利用近似热门网站的网域,将受害者引导到恶意网站下载潜在垃圾应用程式。

TECH Fri, 20 Sep 2019

Nak Tahu Cara Guna 2 Akaun Whatsapp Secara Serentak Pada PC

Punya dua akaun WhatsApp dan ingin membukanya secara serentak? 

TECH Tue, 3 Jul 2018

iPhone 2018 Didakwa 10% Lebih Laju Serta Digandingkan Dengan RAM 4GB

Platform penanda aras untuk mengukur prestasi telefon pintar, Geekbench, mempunyai satu kejutan bagi peminat Apple yang memperlihatkan keupayaan sebuah peranti didakwa sebagai iPhone 2018. Menggunakan nama kod “iPhone 11,2” dilengkapi dengan papan induk D321AP, beberapa pihak berpendapat […]

TECH Thu, 23 Nov 2017

Cara Menukar Paparan iPhone kepada versi “Black”

Tips kali ini khusus kepada anda yang inginkan kelainan dalam paparan peranti iPhone. Mungkin juga ada sesetengah pengguna yang tidak suka apa dengan paparan yang putih dan terlalu cerah. Berikut kami kongsikan kaedah untuk menukarkan […]

TECH Wed, 24 Jul 2019

Muat Turun Aplikasi di App Store Hingga 200MB

Untungnya buat pengguna Apple kan?

TECH Thu, 19 Jul 2018

Menghapuskan Folder Kosong Pada Android

Jika anda ingin membuang fail kosong yang berada dalam telefon anda,cubalah cara ini.

TECH Thu, 5 Jul 2018

Pirate Bay Guna CPU Anda Untuk Melombong Mata Wang Kripto

Sekitar Oktober tahun lalu kita dikejutkan dengan isu Pirate bay yang mengeksploitasi CPU pengguna untuk melombong mata wang kripto. Terdapat perdebatan mengenai perkara ini dimana satu pihak menentang keras perlakuan itu dan disebelah pihak lagi […]

TECH Wed, 28 Aug 2019

Cara Daftarkan Alamat Di Google Map

Apa kata jom cuba daftarkan alamat di Google Maps

TECH Tue, 3 Dec 2019

Instagram Kenal “Layout”, Ciri Terbaru Untuk Pengguna Tegar Stories

Pengguna boleh memuatkan sehingga 6 gambar sekaligus dalam satu paparan Stories.

TECH Mon, 30 Apr 2018

手机没电了?来让皮卡丘“电”一下就好了

想象一下,当一只皮卡丘就这么趴在你的桌上,除了可以当装饰品之外,它还能给你的手机或者电子设备进行充电,是不是有种萌萌哒的感觉呢?

| Live TV