TECH By: SGMS Putri July 10, 2018 @ 3:20pm

Musim Ke-Lima Fortnite Mungkin Membawa Pemain Merentasi Masa

Epic Games akhirnya telah mengeluarkan iklan acah rasmi buat musim ke-lima permainan battle royale itu buat kali pertama. Pengumuman itu dibuat menerusi kiriman Twitter akaun rasmi Fortnite. Dalam iklan acah yang dikirim pada 9 Julai tersebut, mereka memberitahu bahawa musim terbaru itu akan tiba dalam masa tiga hari lagi(12 Julai).

View image on Twitter

View image on Twitter

Fortnite

@FortniteGame

 
 

3 days until Season 5…

 

Foto iklan acah berkenaan menampilkan imej topeng dengan kesan retakan yang sering muncul dalam permainan tersebut sebelum ini. Sejak retakan berkenaan muncul buat kali pertama, para pemain Fortnite sudah mula membuat andaian berkaitan maksud sebenar yang ingin disampaikan.

Antara andaian yang paling mendapat persetujuan ramai ialah imej topeng tersebut mewakili makhluk lagenda Jepun, Kitsune atau musang jadian. Dalam kisah lagenda berkenaan, Kitsune merupakan seekor musang yang boleh berubah menjadi seorang manusia dan memiliki beberapa kuasa istimewa yang lain.

Topeng Kitsune

Mereka juga mengandaikan kesan retakan pada imej topeng itu terjadi semasa proses perubahan bentuk itu. Atas sebab itu, ramai yang berpendapat musim baru bagi permainan Fortnite ini akan membawa pemain merentas masa untuk kembali ke zaman haiwan lagenda tersebut.

Fortnite sebelum ini telah membawa watak Thanos ke dalam permainan itu, jadi tidak mustahil watak Kitsune juga boleh diperkenalkan pada musim kali ini. Apa pun, untuk kepastian, sama-sama kita tunggu musim baru yang akan bermula dari 12 Julai sehingga 20 September ini dilancarkan.

Sumber 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Wed, 18 Apr 2018

三星新专利「可卷曲萤幕」让苹果迷都变心!

现在的手机荧幕越做越大,虽然滑起来感觉很过瘾,但在携带上实在有够不方便。日前三星与苹果的科技大战又有了新突破!

TECH Mon, 9 Jul 2018

Facebook Buktikan Pelaburan Ke Atas Instagram Berbaloi

Sebelum diambil oleh Facebook kira-kira enam tahun lepas, Instagram sudah pun bergelar platform perkongsian gambar paling popular di dunia. Ia menyebabkan Facebook mengambil keputusan untuk membelanjakan wang sebanyak $ 1 billion(~RM 4.11 billion) bagi membeli laman

TECH Wed, 18 Apr 2018

Facebook Mahu Bangunkan Cip Pemprosesan Mereka Sendiri

Facebook kini dalam proses untuk membentuk satu pasukan bagi membangunkan cip pemprosesan mereka sendiri, mengikut laporan Bloomberg. Perkara ini dijangka akan mengejutkan pelbagai pihak memandangkan mereka bukanlah berada dalam industri pembuatan peranti elektronik secara langsung sebelum ini. Seperti kita ketahui,

TECH Mon, 9 Jul 2018

Xiaomi Adakan Promosi Sempena Penyenaraian Syarikat Dalam Bursa Saham Hong Kong

Menerusi pengumuman yang dibuat pada laman Facebook rasmi Mi Malaysia, syarikat gergasi dari China itu kini melangkah setapak lagi dengan penyenaraian di dalam Bursa Saham Hong Kong. Sejak diasaskan 10 tahun lalu, Xiaomi telah mengecapi pelbagai

TECH Mon, 6 May 2019

成人内容回归Tumblr有望? Pornhub透露有意收购

近期Verizon计画出售社群平台Tumblr,Pornhub透过媒体表示有意收购。

TECH Wed, 7 Mar 2018

Samsung「包下」世界第一高楼为Galaxy S9造势

SAMSUNG向来在营销和广告上的投入向来是不吝成本,只为更好的向世界宣传自家产品。为了能更好地推广自家的新旗舰Galaxy S9系列,近日SAMSUNG更是「包下」了世界第一高楼——迪拜哈利法塔(Burj Khalifa)来为Galaxy S9打广告!

TECH Tue, 21 Aug 2018

You Might Want to Get Familiar with Your Samsung’s Emergency Mode

It’s a good function to use in case of any emergencies.

TECH Tue, 31 Jul 2018

不再被骇客入侵! Google安全密钥Titan Security Key上市

Google 宣称自 2017 年使用安全密钥以来,超过 8 万名员工就再也没被骇客入侵过了,现在这款安全密钥Titan Security Key将对外贩售。

Hiburan Thu, 25 Oct 2018

Media Prima Berhad Jalinkan Kerjasama Bersama Dailymotion

Pendapatan Media Prima meningkat kepada RM4.8 juta bagi 6 bulan pertama yang berakhir pada 30 Jun 2018, berbanding RM14.9 juta dalam tempoh perbandingan hasil daripada pengiklanan digital

TECH Mon, 26 Aug 2019

7 Cara Mengurangkan Storage iPhone

Tak perlu risau lagi kalau anda guna iPhone dan dapat ‘storage full’

| Live TV