TECH By: SGMS Putri July 10, 2018 @ 3:20pm

Musim Ke-Lima Fortnite Mungkin Membawa Pemain Merentasi Masa

Epic Games akhirnya telah mengeluarkan iklan acah rasmi buat musim ke-lima permainan battle royale itu buat kali pertama. Pengumuman itu dibuat menerusi kiriman Twitter akaun rasmi Fortnite. Dalam iklan acah yang dikirim pada 9 Julai tersebut, mereka memberitahu bahawa musim terbaru itu akan tiba dalam masa tiga hari lagi(12 Julai).

View image on Twitter

View image on Twitter

Fortnite

@FortniteGame

 
 

3 days until Season 5…

 

Foto iklan acah berkenaan menampilkan imej topeng dengan kesan retakan yang sering muncul dalam permainan tersebut sebelum ini. Sejak retakan berkenaan muncul buat kali pertama, para pemain Fortnite sudah mula membuat andaian berkaitan maksud sebenar yang ingin disampaikan.

Antara andaian yang paling mendapat persetujuan ramai ialah imej topeng tersebut mewakili makhluk lagenda Jepun, Kitsune atau musang jadian. Dalam kisah lagenda berkenaan, Kitsune merupakan seekor musang yang boleh berubah menjadi seorang manusia dan memiliki beberapa kuasa istimewa yang lain.

Topeng Kitsune

Mereka juga mengandaikan kesan retakan pada imej topeng itu terjadi semasa proses perubahan bentuk itu. Atas sebab itu, ramai yang berpendapat musim baru bagi permainan Fortnite ini akan membawa pemain merentas masa untuk kembali ke zaman haiwan lagenda tersebut.

Fortnite sebelum ini telah membawa watak Thanos ke dalam permainan itu, jadi tidak mustahil watak Kitsune juga boleh diperkenalkan pada musim kali ini. Apa pun, untuk kepastian, sama-sama kita tunggu musim baru yang akan bermula dari 12 Julai sehingga 20 September ini dilancarkan.

Sumber 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Sat, 10 Aug 2019

Buat Kod “Barcode” Menggunakan Android!

Kod Bar rupanya boleh dibuat melalui peranti juga, menjadikan kerja lebih senang dan mudah

Automobile Fri, 20 Jul 2018

5 Rekomendasi Aplikasi Pencari Kerja Terbaik di Android

Ini adalah beberapa cadangan aplikasi carian pekerjaan terbaik yang boleh anda gunakan secara langsung pada telefon pintar Android.

TECH Sat, 6 Jul 2019
Hiburan Thu, 25 Oct 2018

Media Prima Berhad Jalinkan Kerjasama Bersama Dailymotion

Pendapatan Media Prima meningkat kepada RM4.8 juta bagi 6 bulan pertama yang berakhir pada 30 Jun 2018, berbanding RM14.9 juta dalam tempoh perbandingan hasil daripada pengiklanan digital

TECH Fri, 20 Jul 2018

FreeSync vs G-Sync: Mana Satu Yang Lebih Sesuai?

Anda sedang berkira-kira mahu membeli monitor PC yang baharu dan terjumpa dengan terminologi teknologi G-Sync dan FreeSync yang wujud di dalam monitor yang anda cari sebentar tadi. Apa itu G-Sync dan FreeSync? Dua terma tersebut […]

LIFESTYLE Wed, 15 Jan 2020

Kongsi Tips Kawal Suis Rumah Guna Suara

Ubah Sistem Elektrik Macam Rumah ‘Iron Man’, Lelaki Ini Kongsi Tips Kawal Suis Rumah Guna Suara

TECH Fri, 13 Jul 2018

Kre8tif 2018 Cyberjaya- Apabila Seni Kreatif Dan Teknologi Digital Bergabung

Malaysian Digital Economy Corporation (MDEC) sebuah organisasi di bawah Kementerian Komunikasi dan Multimedia bakal meriuhkan Cyberjaya pada 6-12 Ogos ini dalam satu acara tahunan, Kre8tif Conference & Content Festival untuk edisi yang ke-7. Kepada yang […]

TECH Sat, 30 Jun 2018
TECH Sun, 2 Sep 2018

Cara Untuk Mengunci Folder Pada PC

Risau akan fail – fail sulit anda diakses oleh orang lain? Berikut kami kongsikan salah satu cara untuk anda mengunci folder sulit anda pada PC dengan mudah.

TECH Tue, 8 May 2018

有了这种纸质电子书材料「会动的报纸」不再是梦!

还记得哈利波特里面那份配图会动的《预言家日报》吗?现在它们可能要成真了。

| Live TV