TECH By: SGMS Putri July 15, 2018 @ 12:52pm

Pra-Daftar Unifi Basic RM79 Sudah Bermula

Umum telah mengetahui tentang berita baik yang diumumkan oleh TM minggu lalu.

Kelajuan internet yang dipertingkatkan sehingga 10 kali ganda daripada kelajuan sedia ada sehinggalah kepada penawaran pelan baru yang dikenali sebagai Unifi Basic.

Unifi Basic dikelaskan sebagai kelas permulaan dimana penawarannya pada kelajuan 30Mbps, tetapi dihadkan kepada 60GB kuota penggunaan. Difahamakan sekiranya kuota penggunaan telah habis, anda masih boleh melayari internet tetapi pada kelajuan rendah tetapi belum dinyatakan tahap kelajuan tersebut.

Melalui pelan ini, anda hanya perlu membayar yuran bulanan sebanyak RM 79 sahaja dan ia disasarkan kepada golongan isi rumah berpendapatan RM4500 dan kebawah.

Sepertimana yang diumumkan, pra-daftar Unifi Basic sudahpun bermula dan untuk melayakkan anda mendaftar, slip gaji terkini atau surat akuan pengesahan pendapatan yang disahkan oleh pihak berkuasa tempatan perlu dihantar bersama.

Selain itu, surat penerimaan BR1M turut diterima pakai sebagai dokumen sokongan untuk pra-daftar Unifi Basic.

Pelan internet ini akan mula ditawarkan 1 Ogos hadapan dan anda boleh menjadi pengguna yang terawal dengan pra-daftar dilaman web Unifi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Fri, 4 Oct 2019

Samsung Ambil Keputusan Tutup Kilang Di China

Disebabkan persaingan yang sengit daripada jenama yang lain, ianya sudah tidak lagi ekonomik untuk membuat peranti telefon di sana

TECH Sun, 8 Sep 2019

Jika Telefon Pintar Terkena Air Ini Yang ‘Jangan Dilakukan”

Pernah terfikir telefon pintar anda bakal jatuh ke dalam air?

TECH Sat, 27 Apr 2019

Bukan Salah Kamera, Ini Cara ‘Pose’ Yang Betul

Bergambar juga ada ‘petua’ dan tips yang perlu kita ketahui. Ketahui tips berikut disini.

TECH Sun, 19 May 2019

Kelangkapan Asus ZenFone 6!

Asus Zenfone 6 dilengkapi dengan skrin paparan IPS LCD 6.4 inci dan dilindungi dengan Corning Gorilla Glass 6. Panel belakangnya diperbuat daripada kaca sementara mengelilingi dibahagian tengah adalah aluminium siri-6000. Ia akan menjalankan sistem antaramuka ZenUI 6 berasaskan Android 9 Pie serta dijanjikan dengan naik taraf kepada Android Q kelak.

FESYEN Wed, 27 Dec 2017

Tips Ketahui Cara Untuk Muat Turun Tanpa Had Melalui Rangkaian Selular Buat Peranti iOS

Terbaru, melalui kemaskini iOS 11, pihak Apple telah mempertingkatkan had saiz muat turun kepada 150 MB berbanding 100 MB pada versi yang terdahulu.

Automobile Tue, 18 Sep 2018

养车小知识:Engine Bay可以用水清洗吗?

用水清洗 Engine Bay 真的会造成引擎和电子部件损坏吗?

Fab Foodies! Sat, 18 May 2019

You Can Now Use Your Touch ‘n Go eWallet to Pay at KFC

TNG Digital Sdn Bhd announced a strategic partnership with the country’s biggest quick service restaurant chain, KFC Malaysia. Customers can now make QR-payments across all KFC restaurants nationwide using Touch ‘n Go eWallet. Syahrunizam Samsudin, […]

TECH Tue, 28 Jan 2020

3 Aplikasi Tulisan Terbaik Untuk Pengguna Android

Beberapa peranti Android seperti Samsung atau HTC, sudah dilengkapi dengan jenis tulisan tanbahan yang boleh diubah mengikut keperluan pengunanya. Berikut kami kongsikan 3 aplikasi tulisan yang boleh anda pasang pada peranti Android sebagai ganti tulisan […]

TECH Thu, 28 Jun 2018

Apple vs. Samsung Dispute Finally Settled

It was a lengthy battle between the two giants. See who won.

TECH Sat, 22 Sep 2018

Cara Mudah Mengubah Laman Sesawang Kepada Fail Jenis PDF

Kepada anda yang masih tercari – cari cara untuk menyimpan laman sesawang yang anda gemari, berikut kami kongsikan cara untuk mengubah laman pada pelayar kepada jenis fail PDF.

| Live TV