TECH By: SGMS Putri July 23, 2018 @ 9:12am

Promosi Streamxy Terbaru Dengan Kelajuan 4Mbps Dan 8 Mbps Mula Kelihatan

Bermula dari pertengahan Julai yang lalu, TM telah mengumumkan sejumlah penawaran serta naik taraf kepada pelanggan baru dan juga lama.

Beberapa hari lepas pula, kelihatan satu penawaran baru untuk perkhidmatan Streamyx dimana promosi jalur lebar Streamyx ditawarkan pada harga langganan bawah RM100.

Terdapat 4 pelan yang berbeza tahap kelajuan iaitu, 1Mbps, 2Mbps, 4Mbps, dan 8Mbps. Pelan 1 Mbps, 2Mbps, dan 4Mbps diletakkan pada bulanan yang sama iaitu RM90 sementara pelan 8Mbps pada harga RM100 sebulan.

Kesemua pelan bakal menerima router wireless telefon DECT, dan panggilan percuma untuk setiap talian tetap TM. Kelebihan pada pelan 8Mbps pula hadir dengan Unifi TV yang menyiarkan saluran asas.

Penawaran ini hanya tertakluk bagi pendaftaran baru sahaja. Jika diteliti, promosi ini memberikan penjimatan sehingga RM60 untuk pelan 8Mbps, dan RM50 bagi pelan 4Mbps.

Tempoh untuk menikmati promosi akan berjalan sehingga 31 Disember 2018. Difahamkan lagi, promosi diatas adalah sebahagian daripada strategi pemasaran dan berkemungkinan hanya ditawarkan pada kawasan tertentu.

Sumber: Lowyat.net

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Sat, 18 May 2019

30分钟不会化掉的冰棒?太厉害了吧~

吃冰棒的时候总会遇到一个很尴尬的问题,就是还没吃完却快要融化了。

TECH Mon, 1 Apr 2019

Fans Crowd 1 Utama for OPPO F11 Pro’s First Roadshow

OPPO’s latest sets the bar high with 20% more recorded sale
than the F9.

TECH Wed, 7 Mar 2018

Samsung「包下」世界第一高楼为Galaxy S9造势

SAMSUNG向来在营销和广告上的投入向来是不吝成本,只为更好的向世界宣传自家产品。为了能更好地推广自家的新旗舰Galaxy S9系列,近日SAMSUNG更是「包下」了世界第一高楼——迪拜哈利法塔(Burj Khalifa)来为Galaxy S9打广告!

TECH Wed, 11 Jul 2018

Khabar Angin OnePlus 6T Mungkin Dilengkapi Dengan 3 Kamera Utama Serta Kamera Pop-Up

Tetapan tiga kamera mula mendapat perhatian selepas Huawei memperkenalkan model P20 Pro yang dilengkapi 3 lensa dari Leica. Ramai beranggapan ia perubahan yang besar untuk tahun ini tetapi beberapa bulan selepas itu, Vivo serta OPPO […]

TECH Tue, 24 Jul 2018

Asus ROG Phone Bakal Hadir Ke Pasaran Malaysia Secara Rasmi Dalam Masa Terdekat

Pengedar sah bagi Asus di Malaysia, DirectD hari ini telah membuka pendaftaran minat bagi peranti menfokuskan permainan video dari Asus, ROG Phone buat pengguna di Malaysia hari ini. Pengumuman berkenaan pendaftaran minat itu dibuat melalui laman Facebook rasmi mereka sebentar tadi. […]

TECH Wed, 6 Dec 2017

Cara Menghantar Mesej Whatsapp kepada Nombor Tiada Dalam “Contact”

Pernahkah anda ingin menghantar WhatsApp tetapi kemudian menyedari bahawa nombor tersebut tiada di dalam senarai ‘Contact’ anda?

TECH Wed, 27 Nov 2019

Cara Membolehkan Mod Incognito Dalam Google Maps

Mod Incognito Dalam Google Maps

TECH Mon, 16 Jul 2018

Video: IPhone Masih Berfungsi Dengan Baik Walaupun Terjatuh Daripada Kapal Terbang

Semua orang tahu iPhone keluaran Apple bukanlah peranti yang tahan lasak, lebih-lebih lagi jika terjatuh dari tempat yang tinggi. Kadangkala, walaupun sudah disarungkan dengan pelindung, iPhone masih juga retak atau gagal berfungsi dengan baik sekiranya terjatuh atau […]

TECH Mon, 23 Sep 2019
TECH Wed, 21 Mar 2018

Buka “Website” Yang Disekat Tanpa Sebarang Aplikasi

Bukan sahaja dapat membuka laman sesawang yang disekat, malah aktiviti anda juga tidak dapat dikesan.

| Live TV