TECH By: SGMS Putri July 23, 2018 @ 9:12am

Promosi Streamxy Terbaru Dengan Kelajuan 4Mbps Dan 8 Mbps Mula Kelihatan

Bermula dari pertengahan Julai yang lalu, TM telah mengumumkan sejumlah penawaran serta naik taraf kepada pelanggan baru dan juga lama.

Beberapa hari lepas pula, kelihatan satu penawaran baru untuk perkhidmatan Streamyx dimana promosi jalur lebar Streamyx ditawarkan pada harga langganan bawah RM100.

Terdapat 4 pelan yang berbeza tahap kelajuan iaitu, 1Mbps, 2Mbps, 4Mbps, dan 8Mbps. Pelan 1 Mbps, 2Mbps, dan 4Mbps diletakkan pada bulanan yang sama iaitu RM90 sementara pelan 8Mbps pada harga RM100 sebulan.

Kesemua pelan bakal menerima router wireless telefon DECT, dan panggilan percuma untuk setiap talian tetap TM. Kelebihan pada pelan 8Mbps pula hadir dengan Unifi TV yang menyiarkan saluran asas.

Penawaran ini hanya tertakluk bagi pendaftaran baru sahaja. Jika diteliti, promosi ini memberikan penjimatan sehingga RM60 untuk pelan 8Mbps, dan RM50 bagi pelan 4Mbps.

Tempoh untuk menikmati promosi akan berjalan sehingga 31 Disember 2018. Difahamkan lagi, promosi diatas adalah sebahagian daripada strategi pemasaran dan berkemungkinan hanya ditawarkan pada kawasan tertentu.

Sumber: Lowyat.net

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Fri, 18 May 2018

Gmail for iOs Kini Menerima Ciri Bayaran Google Pay

Google Pay yang membolehkan korang ‘membayar sesiapa saja menggunakan alamat emel’

TECH Thu, 5 Dec 2019

Cara Alternatif Untuk Mengimbas Dokumen Pada Windows 10

aplikasi sedia ada pengimbas bermasalah dengan Windows 10.

TECH Sat, 26 Jan 2019

5 Aplikasi Whatsapp “Terlarang” Dengan Fungsi Tambahan Yang “Mantap”

Berikut kami kongsikan info aplikasi-aplikasi tambahan Whatsapp yang tidak dapat dipasang pada Playstore kerana statusnya “terlarang”.

TECH Sun, 18 Aug 2019

Tingkatkan Kualiti Bunyi Pada Android, Cuba Cara Ini

Bunyi tak berapa kuat pada peranti anda?

TECH Wed, 5 Dec 2018

5 Sebab Akaun Facebook Boleh Disekat

Ini antara ciri-ciri akaun facebook anda boleh disekat.

TECH Sun, 13 Jan 2019

Muat Turun Poco Launcher – Ringan Dan Banyak Perkara Menarik

Launcher ini digunakan pada Pocophone F1 boleh dikatakan agak menarik dengan beberapa fungsi terbina dan ringan untuk digunakan pada smartphone lain.

TECH Tue, 16 Jul 2019

Dating – Ciri Terbaru Daripada Facebook Yang Bakal Menyaingi Tinder

Menurut data yang diperolehi daripada Worldometers, populasi dunia kini sudah hampir mencecah seramai 8 bilion orang yang mana sekitar 40 % daripada orang dewasa (18 tahun ke atas) adalah bujang atau belum berkahwin. Atas sebab itu, […]

TECH Mon, 17 Sep 2018

Cara Mengesan Lokasi Semasa Insan Tersayang

Kepada anda yang ingin mengetahui lokasi kawan – kawan atau ahli keluarga secara “Real – Time”, berikut kami kongsikan cara mudah yang boleh dilakukan.

TECH Wed, 4 Jul 2018

Bekas Pengguna Android Merupakan Penyumbang Kepada 15%-20% Penjualan iPhone

Semakin banyak pengguna Android beralih kepada iPhone. Itulah yang boleh disimpul berdasarkan laporan pendapatan dan perkongsian statistik kajian oleh firma CIRP terhadap penjualan iPhone. Kajian yang dijalankan itu adalah berdasarkan daripada data yang dikumpul daripada […]

TECH Mon, 21 May 2018

Mahu Terus Fokus Pada YouTube, Aplikasi Vevo Bakal Ditutup

YouTube adalah teras utama perkhidmatan sindikasi muzik iaitu aplikasi Vevo. Terbaharu, syarikat itu mengumumkan perancangan untuk lebih memfokuskan kepada laman perkongsian video itu berbanding aplikasinya.

| Live TV