TECH By: SGMS Putri July 23, 2018 @ 9:12am

Promosi Streamxy Terbaru Dengan Kelajuan 4Mbps Dan 8 Mbps Mula Kelihatan

Bermula dari pertengahan Julai yang lalu, TM telah mengumumkan sejumlah penawaran serta naik taraf kepada pelanggan baru dan juga lama.

Beberapa hari lepas pula, kelihatan satu penawaran baru untuk perkhidmatan Streamyx dimana promosi jalur lebar Streamyx ditawarkan pada harga langganan bawah RM100.

Terdapat 4 pelan yang berbeza tahap kelajuan iaitu, 1Mbps, 2Mbps, 4Mbps, dan 8Mbps. Pelan 1 Mbps, 2Mbps, dan 4Mbps diletakkan pada bulanan yang sama iaitu RM90 sementara pelan 8Mbps pada harga RM100 sebulan.

Kesemua pelan bakal menerima router wireless telefon DECT, dan panggilan percuma untuk setiap talian tetap TM. Kelebihan pada pelan 8Mbps pula hadir dengan Unifi TV yang menyiarkan saluran asas.

Penawaran ini hanya tertakluk bagi pendaftaran baru sahaja. Jika diteliti, promosi ini memberikan penjimatan sehingga RM60 untuk pelan 8Mbps, dan RM50 bagi pelan 4Mbps.

Tempoh untuk menikmati promosi akan berjalan sehingga 31 Disember 2018. Difahamkan lagi, promosi diatas adalah sebahagian daripada strategi pemasaran dan berkemungkinan hanya ditawarkan pada kawasan tertentu.

Sumber: Lowyat.net

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Thu, 31 Jan 2019
TECH Mon, 27 Nov 2017

17个你绝对不知道的谷歌「秘技」

你绝对不知道的谷歌「秘技」!

TECH Thu, 9 Jan 2020

Telefon Pertama Kamera Dijual Di Jepun 20 Tahun Yang Lalu

Apabila anda perhatikan pada telefon pintar yang dipasarkan sekarang, pelbagai lensa kamera digunakan. Ada yang turun naik dan tidak cukup dengan itu, bilangan lensa juga ditambah. Satu lensa, dua lensa, tiga lensa….. Tetapi pernahkan anda […]

Events Tue, 15 Jan 2019

Musim Perayaan Ini Lebih ONG Dengan CJ WOW Shop!

Wow kan rumah anda dengan WOW Your Home!

TECH Mon, 23 Jul 2018

TM Dan TNB Batal Kerjasama Sediakan Jalur Lebar Berkelajuan Tinggi

Telekom Malaysia bersama Tenaga Nasional Berhad telah menjalin kerjasama menyediakan jalur lebar berkelajuan tinggi melalui Pelan Fiber Seluruh Negara. Perjanjian persefahaman itu telah ditandatangani pada awal Januari yang lalu namun dilaporkan ia telah dibatalkan dua […]

TECH Sun, 7 Apr 2019

Cara Mainkan Lagu Pada Aplikasi Google Maps

Bolehkah kita buka lagu di aplikasi Google Maps? Tetapi bagaimana caranya? Ketahui cara-caranya disini.

Automobile Wed, 21 Feb 2018

轮胎沟槽卡到小石头需要清理吗?

相信有开车的网友们,每次在路经碎石的路段后,时不时会出现小石头卡到轮胎沟槽内的现象,问题来了到底需要清理吗?会对行车安全造成影响吗?

TECH Tue, 12 Nov 2019

Bagaimana Microsoft Jepun Naikkan Produktiviti Syarikat?

Nak tahu best ke tak cuba praktik Kerja Empat Hari Tapi Bayar Gaji Lima Hari

TECH Fri, 14 Dec 2018
Automobile Mon, 21 May 2018

Datuk Dahlan Zainuddin Terkejut Terima Cek Bernilai RM100,000

Jumlah ini adalah hasil sumbangan peribadi individu bernama Aryan Farhan, orang perseorangan dan sebuah syarikat sebagai tanda penghargaan buat Dahlan yang mengabdikan diri dalam bidang seni sejak 1975.

error: Content is protected !!