TECH By: SGMS Putri July 5, 2018 @ 4:57pm

Reka Bentuk Serta Spesifikasi Huawei Nova 3 Tertiris

Pada ketika ini desas-desus mengenai kedatangan model baru, Huawei Nova 3 sudah mula hebat diperkatakan.

Berada dalam kelas pertengahan, Huawei Nova 3 dijangkakan pelancarannya pada 18 Julai depan.

Khabar angin paling menarik mengenai peranti ini adalah ia berkemungkinan hadir dengan dua versi dimana salah satunya menggunapakai Kirin 970.

Umum mengetahui siri Nova adalah kelas pertengahan manakala Kirin 970 merupakan cip pemprosesan flagship.

Berdasarkan maklumat yang tertiris dari laman TEENA, dua model yang tersenarai menggunakan nama kod PAR-TL00 dan PAR-AL00.

Model yang dilengkapi dengan Kirin 970 dikhabarkan akan digandingkan bersama dengan RAM 6GB, storan dalaman 64GB/128GB beserta sokongan kad memori sehinga 256GB.

Dari segi rekaan pula, ia menampilkan skrin paparan berukuran 6.3 inci Full HD+ dengan nisbah 19.5:9. Takuk juga kelihatan berfungsi menempatkan kamera hadapan 24MP dan 2MP.

Bahagian belakang pula dihiasi dengan dwi kamera hasil gabungan 16MP dan 24MP. Dari segi penjanaan kuasa, ia akan menggunakan bateri berkapasitii 3650 mAh dengan kebolehan pengecasan pantas Super Charge.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Thu, 17 Oct 2019

「最强WATCH GT2电池挑战」大比拼!谁才是最后赢家?

「最强WATCH GT2电池挑战」大比拼!一连四天的任务挑战,到底谁能拥有较高的电量成功脱颖而出呢?

TECH Tue, 3 Jul 2018

Peranti Samsung Menghantar Gambar Secara Automatik Tanpa Pengetahuan Pemilik

Masalah pepijat pada aplikasi permesejan asal Samsung telah menyebabkan ia menghantar gambar secara rawak kepada beberapa kenalan yang disimpan di dalam peranti tanpa pengetahuan pemiliknya. Perkara ini telah menjadi topik hangat yang dibincangkan dalam laman Reddit dan forum rasmi Samsung sendiri.

TECH Wed, 12 Jun 2019

研究显示:女性夜间开灯睡觉容易变胖

除了吃得多运动少以外,夜里开灯睡觉可能会让人变得肥胖!

TECH Fri, 14 Dec 2018
TECH Mon, 23 Jul 2018

PUBG Buang Topeng “Rising Sun” Dari Dalam Permainan

Di dalam permainan PUBG, pemain diberi pilihan untuk melengkapkan diri mereka dengan barangan-barangan yang boleh dicari sepanjang permainan berjalan. Barangan-barangan terdiri daripada pakaian, kelengkapan perang serta senjata api dari pelbagai jenis tetapi baru-baru ini, syarikat

TECH Tue, 18 Dec 2018

Tips untuk Meningkatkan Grafik PUBG di Android ke Flat Tepat

Ingn grafik yang cantik masa bermain PUBG ikuti langkah ini

TECH Tue, 24 Jul 2018

Xiaomi Mi Max 3 Pro Pula Tersenarai Pada Laman Sesawang Qualcomm

Xiaomi baru-baru ini telah mengesahkan bahawa peranti naiktaraf bagi model Mi Max 3 akan diperkenalkan sebagai Mi Max 3 Pro. Bagaimanapun, mereka tidak memberi penjelasan lanjut berkenaan peranti tersebut semasa pengumuman itu. Namun, menurut laporan terkini, Xiaomi Mi Max

TECH Sat, 19 May 2018

Anda Kini Boleh Memuat Naik Instagram Stories Secara Pukal Di Instagram

Buat masa ini, kemaskini terbaru Instagram ini hanya tersedia untuk aplikasi Android sahaja namun ia dijangka akan menemui pengguna iOS pada masa terdekat.

TECH Tue, 10 Dec 2019

Selamat Guna Telefon Bimbit Ketika Ribut Petir

Tahukah anda bahawa penggunaan telefon bimbit ketika ribut petir sebenarnya selamat jika dibandingkan dengan penggunaan telefon yang disambung dengan kabel telefon dalam sesebuah bangunan. Ini kerana telefon yang disambung dengan kabel telefon mampu bertindak sebagai konduktor cas elektrik serta memungkinkannya disambar

| Live TV