Trending By: Attiqah Mohd December 28, 2020 @ 4:28pm

Adira Suhaimi Kembali Dengan Single Terbaru!

Selepas lebih sedekad dalam industri muzik tempatan, tuah dan rezeki Adira Suhaimi semakin melimpah. Terutamanya apabila membabitkan lagu yang menjadi runut bunyi drama rantaian. 

Terbiasa dengan jolokan ‘Ratu Soundtrack’, penyanyi dengan nama sebenar Siti Adira Suhaimi ini hadir sekali lagi dengan sebuah lagu runut bunyi terbaru berjudul “Kesempatan Bagimu”.

Lagu terbitan Nova Music Malaysia ciptaan gandingan komposer-komposer hangat masa kini, Ikhwan Fatanna dan Wan. Lirik lagu tersebut pula hasil karya Ikhwan Fatanna bersama Arisz Abd Rahman.

“Ada ketika saya rasa bagai ada rahmat tersembunyi dengan rezeki yang dikurniakan Tuhan hingga kini. Terutama terus menjadi pilihan menyanyikan lagu runut bunyi untuk drama TV. Tapi dalam hati kadang terbit juga rasa, orang tak jemu ke lagi lagi Adira.

“Di saat ramai bakat-bakat baru dan yang sedia ada bersaing di pasaran, rezeki untuk menyanyikan lagu runut bunyi masih menyebelahi saya. Saya lihat semua itu daripada sudut positif sekali gus jadi penghormatan peribadi buat diri ini.


“Tahun ini saja sudah dua lagu runut bunyi saya nyanyikan. Sebelum ini, saya menyanyikan lagu “Maaf” untuk drama ‘Maaf Tak Indah’ yang menghiasi slot Samarinda TV3 pada bulan Februari lalu,” katanya penuh kesyukuran.

“Kesempatan Bagimu” menjadi single solo ketiga kerjasamanya bersama Nova Music selepas lagu-lagu hit, “Pujaan Hati” dan “Maaf”.

Single terbaru “Kesempatan Bagimu” Adira Suhaimi bakal dilancarkan pada 25 Disember 2020 dan boleh distrim di semua pelantar muzik digital termasuk Spotify, Apple Music, Joox, YouTube Music, KK Box dan Deezer pada hari tersebut. Siaran perdana video muzik rasmi single tersebut juga boleh ditonton pada hari yang sama jam 9 malam di saluran YouTube ‘Nova Music Videos’ di pautan ini. https://youtu.be/knMLdKVtrQY

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 4 May 2020
Trending Wed, 22 Apr 2020

Air Asia Umum Penerbangan Beroperasi Semula 29 April Ini

Wah, Air Asia bakal menerbangkan sayapnya tak lama lagi..

Trending Thu, 5 Dec 2019

BTS Creates History By Being The First Artist To Sweep All 4 Daesang Awards At MAMA 2019!

World-conquering boy ground sweep the biggest annual K-Pop awards for second year running.

Featured Sat, 7 Jul 2018

Anak Kylie Jenner Masih Belum Boleh Jalan, Tapi Dah Ada Koleksi Kasut Bernilai RM88,880!

Kita yang daripada golongan marhaen ini hanya boleh mimpi.

Trending Tue, 8 Oct 2019

What You Need To Know About Charmaine Chew, The Girl From Kedah Who Will Be Representing Malaysia In Miss International 2019

This 25 years old girl from Kedah is definitely not your typical beauty queen. She’s feisty!

Trending Sun, 10 Jan 2021
Featured Wed, 14 Apr 2021

Tidak Perlu Tunjuk Aktiviti, Hanya Isi Borang Untuk Rentas Negeri

Berikutan isu berita yang tular di media sosial, pihak polis hari ini tampil menafikan dakwaan bahawa seseorang individu yang ingin melakukan perjalanan merentas negeri perlu mengemukakan bukti jadual perjalanan dan aktiviti yang dilakukan. Pengarah Jabatan […]

Trending Wed, 21 Oct 2020

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Sepanjang PKPB

Ini mungkin berguna untuk korang!

| Live TV