Trending By: Padin June 14, 2021 @ 6:17am

Akui Terjejas Kerana Pandemik, Siti Nordiana Bersyukur Ada Punca Pendapatan Lain

Terkesan dek kerana pandemik Covid-19, penyanyi Siti Nordiana mengakui pendapatannya dalam bidang muzik merosot sebanyak 60 peratus.

Wanita yang mesra disapa dengan nama Nana ini mendedahkan perkara terbabit berlaku sejak persembahan secara terbuka tidak boleh dilakukan.

“Sebagai seorang penyanyi yang mencari rezeki menerusi show, saya akui pendapatan terjejas berikutan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan. Banyak juga penurunan yang jadi, kira-kira 60 peratus.

“Namun begitu, saya tetap bersyukur dan menganggap ini merupakan ujian untuk saya. Alhamdulillah, selain menyanyi, saya juga ada punca pendapatan lain.

“Saya turut berlakon, dipilih untuk menjadi wajah bagi beberapa jenama dan produk serta saya juga menjalankan pelbagai kempen menerusi media sosial.

“Syukur, sedikit sebanyak ia membantu saya. Sifat menabung dan menyimpan juga saya amalkan semenjak awal penglibatan dalam dunia seni. Ia membantu saya untuk terus survive,” katanya.

Kini popular dengan single Cukup Derita Itu, Nana menyifatkan karya ciptaan Tam Spider dan Siti Rosmizah ini mempunyai cabaran tersendiri.

Lagu terbabit menjadi lagu runut bunyi drama bersiri Cukup Derita Itu yang baru sahaja tamat bersiaran untuk musim pertama di slot Samarinda TV3.

“Saya akui, lagu melankolik seperti itu memang makanan saya, tapi ada cabarannya. Saya sendiri membaca jalan cerita naskhah terbabit untuk mendalami lagu itu.

“Pastinya saya mahu penonton rasakan apa yang saya cuba sampaikan dan biarlah ia kena dengan jalan cerita drama bersiri terbabit. Alhamdulillah, setakat ini maklum balas yang diterima positif,” katanya lagi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Thu, 15 Jul 2021

Bayaran RM500 One Off PEMERKASA Plus Dibayar Mulai…

Menurut Agensi Pengangkutan Awam Darat (APAD), bayaran bagi penerima bantuan Pemerkasa Tambahan kategori servis pengangkutan awam akan dibayar bermula  27 Julai ini. Menerusi kenyataan yang dikemukakan oleh agensi itu, tarikh pembayaran dipinda daripada perancangan terdahulu […]

Trending Wed, 12 Jun 2019

Selepas Azwan Ali, Giliran Ummi Hafilda Komen Video ‘Panas’ Lelaki Mirip Azmin Ali

Sepanjang Ramadan tiap solat aku mengangkat tangan datang lah kebenaran siapakah dua durjana ini yg tidak layak memimpin negara.

Trending Wed, 6 May 2020

Rentas Negeri Di Kuala Lumpur Bermula Esok

Mohon ambil perhatian buat mereka yang berada di KL..

Trending Thu, 26 Nov 2020
Trending Fri, 1 May 2020

[TERKINI] Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat Bakal Dilaksanakan

Haa, jangan suka sangat ye gais! Kena patuhi arahan juga.

Trending Sat, 17 Feb 2018

ANGKARA POTONG BARISAN, LELAKI DITIKAM HINGGA MATI

Kedua lelaki ini bekerja sebagai pemandu jentera berat mengangkat kelapa sawit. Difahamkan mereka bertengkar sehari sebelum berlakunya kejadian.

Trending Tue, 20 Feb 2018

ANGKARA KEBAB, ISTERI NEKAD MINTA CERAI

Saya cuma mengenalinya dua bulan sebelum majlis diadakan dan tidak pernah menyangka betapa kedekutnya dia.

Trending Fri, 23 Mar 2018

Pengasas Toys ‘R’ Us Meninggal Dunia

Beliau menghembuskan nafas terakhirnya pada pagi Khamis lalu dan berita tersebut telah disahkan oleh syarikat berkenaan.

| Live TV