Trending By: Padin June 14, 2021 @ 6:17am

Akui Terjejas Kerana Pandemik, Siti Nordiana Bersyukur Ada Punca Pendapatan Lain

Terkesan dek kerana pandemik Covid-19, penyanyi Siti Nordiana mengakui pendapatannya dalam bidang muzik merosot sebanyak 60 peratus.

Wanita yang mesra disapa dengan nama Nana ini mendedahkan perkara terbabit berlaku sejak persembahan secara terbuka tidak boleh dilakukan.

“Sebagai seorang penyanyi yang mencari rezeki menerusi show, saya akui pendapatan terjejas berikutan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan. Banyak juga penurunan yang jadi, kira-kira 60 peratus.

“Namun begitu, saya tetap bersyukur dan menganggap ini merupakan ujian untuk saya. Alhamdulillah, selain menyanyi, saya juga ada punca pendapatan lain.

“Saya turut berlakon, dipilih untuk menjadi wajah bagi beberapa jenama dan produk serta saya juga menjalankan pelbagai kempen menerusi media sosial.

“Syukur, sedikit sebanyak ia membantu saya. Sifat menabung dan menyimpan juga saya amalkan semenjak awal penglibatan dalam dunia seni. Ia membantu saya untuk terus survive,” katanya.

Kini popular dengan single Cukup Derita Itu, Nana menyifatkan karya ciptaan Tam Spider dan Siti Rosmizah ini mempunyai cabaran tersendiri.

Lagu terbabit menjadi lagu runut bunyi drama bersiri Cukup Derita Itu yang baru sahaja tamat bersiaran untuk musim pertama di slot Samarinda TV3.

“Saya akui, lagu melankolik seperti itu memang makanan saya, tapi ada cabarannya. Saya sendiri membaca jalan cerita naskhah terbabit untuk mendalami lagu itu.

“Pastinya saya mahu penonton rasakan apa yang saya cuba sampaikan dan biarlah ia kena dengan jalan cerita drama bersiri terbabit. Alhamdulillah, setakat ini maklum balas yang diterima positif,” katanya lagi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 30 Jun 2020
Featured Wed, 2 Jun 2021

Lebih Menyerlah Berbanding Watak Utama, Netizen Akui Dian Adalah Hero Sebenar Dalam Sabarlah Duhai Hati

Melabuhkan tirainya pada malam tadi, drama rentetan yang ditayangkan di slot samarinda, Sabarlah Duhai Hati ternyata memberi kesan kepada penonton setianya. Dibintangi barisan pelakon hebat seperti Saharul Ridzwan, Amira Rosli, Puteri Sarah Liyana dan Izzue […]

Trending Fri, 17 Aug 2018

‘Sekurang-Kurangnya Bagi Saya Peluang Bercakap’, Calon Temuduga Luah Rasa!

Namun apa yang cuba saya sampaikan di sini adalah sikap pengurus dan pegawai sumber kemanusiaan di situ yang membuatkan saya kecewa. Mereka mempersendakan kelayakan yang dikatakan tidak mencapai piawaian.

Featured Wed, 13 Oct 2021

“Sedih, Kesal, Kecewa Dalam Uber Cup Kali Ini, Tapi…” – Teoh Mei Xing Luah Perasaan Di Instagram

Pasukan badminton wanita kebangsaan menamatkan kempen Piala Uber dengan pelbagai pengalaman yang dipelajari setelah tewas dengan pasukan dari China, Denmark dan Canada. Menurut pemain badminton kebangsaan, Teoh Mei Xing, dia sedih, kesal dan kecewa tetapi […]

Trending Sun, 17 Mar 2019

PM New Zealand-Kami Akan Tanggung Kos Pengebumian Semua Mangsa

Bantuan akan diberikan tanpa mengira status mereka, sama ada warga imigran atau sebaliknya. Bantuan ini termasuklah kos pengebumian, serta sokongan kewangan kepada keluarga-keluarga yang kehilangan sumber pendapatan utama,

Trending Sat, 11 Aug 2018

Muhyiddin Yassin Mungkin Cuti Lebih Lama Jalani Kemoterapi

Penyakit seumpama ini memerlukan tempoh rawatan yang panjang. Beliau akan menjalani rawatan susulan. Beliau mungkin jalani kemoterapi.

Trending Thu, 24 Dec 2020

| Live TV