Trending By: Salma Syahbuddin April 9, 2021 @ 11:10pm

“Anak Kau Dah Kahwin Kau Tak Tahu?…” – Chef Wan Luah Rasa Kecewa, Dakwa Serina Nikah Tanpa Pengetahuan

Anak kepada chef selebriti popular, Datuk Redzuawan Ismail atau Chef Wan hari ini dilihat berkongsi muat naik menerusi akaun instagram miliknya mengesahkan beliau kini sudah bernikah buat kali kedua.

Serina Redzuawan, 39, memilih pegawai polis, Meor Mohammad Aidid yang juga duda tanpa anak sebagai pasangan hidupnya.

“Usianya memang muda daripada saya. Insya-Allah, selepas raya Aidilfitri, kami merancang mengadakan majlis keraian. Kami bernikah secara tertutup. Kami selesaikan yang wajib dahulu”

 

“Don’t you think bagus budi bahasa anak jenis begini?”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chef wan (@_chefwan58)

Bahas

Bagaimanapun menjengah ke ruangan instagram Chef Wan, beliau dilihat kecewa dan terkilan dengan tindakan Serina yang seakan-akan membelakanginya sebagai seorang bapa.

“As a father offcourse what both of them have done is most disappointing”

Malah, menerusi kapsyen yang ditulis oleh Chef Wan itu, beliau tidak terkejut pun sekiranya perkara ini terjadi memandangkan sebelum ini, Serina juga pernah ‘memalukan’ nya dengan peristiwa percintaan anaknya itu dengan Allahyarham Hani Mohsin.

“Dulu pun dia memalu kan saya dengan kisah Hani Mohsein dia tu. With this behind my back after all my adviced i am not surprise.”

“Korang pun dah tua dan tau tanggungjawab masing-masing”

Sebagai seorang bapa, rasa terkilan, kecewa dan sedih itu pastinya akan memberi kesan terhadap dirinya. Namun, beliau masih mendoakan agar perkahwinan anaknya itu sentiasa berada dalam keadaan yang bahagia dan gembira.

“Rina suka hati korang lah. Korang  pun dah tua masing-masing tahu dan bertanggungjawab dengan apa yang korang lakukan. Terutama sekali,  dibelakang saya. As much as u have hurt me i will still swollow sahaja.
“Baik apa pun i wished u both a happy marriage. Buat masa ini, pastinya mana-mana ibu bapa akan merasakan seperti apa yang saya rasa. Tapi, kita doakan yang terbaik dan amin kan pernikahan mereka ini “

Menjengah ke ruangan komen Chef Wan, rata-rata followers beliau mendoakan agar beliau terus kuat dan tabah dengan dugaan yang dihadapi.

Terdahulu, Serina pernah mendirikan rumah tangga dengan Gavin Edward O’luanaigh atau nama Islamnya, Salahudin Ghafar pada 1 Januari 2010.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sun, 22 Nov 2020

10 Tahun Menyepi, Malique Cetus Kejutan Dengan “Dipinggirkan”

Penyanyi rap Siqma berjaya mencuri perhatian pendengar muzik tempatan sehingga diberi jolokan ‘The New Malique’ oleh peminat selepas kemunculan lagu Cemas dan Salam 1001. Apatah lagi selepas Siqma muncul dengan single ketiganya ‘Raja Simurgh’ pada […]

Trending Tue, 2 Feb 2021

“Sekarang Ni, Bila Kena Kecam… Saya Rasa Lebih Tenang” – Neelofa

Selebriti dan usahawan popular, Neelofa mengakui sudah lali dengan kecaman yang diterimanya semenjak melibatkan diri dalam dunia seni 10 tahun lalu. Biarpun kini telah berhijrah, pemilik nama Noor Neelofa Mohd Noor, 32, masih tidak boleh […]

Trending Mon, 5 Apr 2021

KKM Akan Tentukan Jika Rentas Negeri Sempena Aidilfitri Dibenarkan

Mari sama-sama kita berdoa dan putuskan rantaian Covid-19

Featured Wed, 15 Apr 2020
Trending Mon, 4 Feb 2019

| Live TV