Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Trending By: Salma Syahbuddin April 9, 2021 @ 11:10pm

“Anak Kau Dah Kahwin Kau Tak Tahu?…” – Chef Wan Luah Rasa Kecewa, Dakwa Serina Nikah Tanpa Pengetahuan

Anak kepada chef selebriti popular, Datuk Redzuawan Ismail atau Chef Wan hari ini dilihat berkongsi muat naik menerusi akaun instagram miliknya mengesahkan beliau kini sudah bernikah buat kali kedua.

Serina Redzuawan, 39, memilih pegawai polis, Meor Mohammad Aidid yang juga duda tanpa anak sebagai pasangan hidupnya.

“Usianya memang muda daripada saya. Insya-Allah, selepas raya Aidilfitri, kami merancang mengadakan majlis keraian. Kami bernikah secara tertutup. Kami selesaikan yang wajib dahulu”

 

“Don’t you think bagus budi bahasa anak jenis begini?”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chef wan (@_chefwan58)

Bahas

Bagaimanapun menjengah ke ruangan instagram Chef Wan, beliau dilihat kecewa dan terkilan dengan tindakan Serina yang seakan-akan membelakanginya sebagai seorang bapa.

“As a father offcourse what both of them have done is most disappointing”

Malah, menerusi kapsyen yang ditulis oleh Chef Wan itu, beliau tidak terkejut pun sekiranya perkara ini terjadi memandangkan sebelum ini, Serina juga pernah ‘memalukan’ nya dengan peristiwa percintaan anaknya itu dengan Allahyarham Hani Mohsin.

“Dulu pun dia memalu kan saya dengan kisah Hani Mohsein dia tu. With this behind my back after all my adviced i am not surprise.”

“Korang pun dah tua dan tau tanggungjawab masing-masing”

Sebagai seorang bapa, rasa terkilan, kecewa dan sedih itu pastinya akan memberi kesan terhadap dirinya. Namun, beliau masih mendoakan agar perkahwinan anaknya itu sentiasa berada dalam keadaan yang bahagia dan gembira.

“Rina suka hati korang lah. Korang  pun dah tua masing-masing tahu dan bertanggungjawab dengan apa yang korang lakukan. Terutama sekali,  dibelakang saya. As much as u have hurt me i will still swollow sahaja.
“Baik apa pun i wished u both a happy marriage. Buat masa ini, pastinya mana-mana ibu bapa akan merasakan seperti apa yang saya rasa. Tapi, kita doakan yang terbaik dan amin kan pernikahan mereka ini “

Menjengah ke ruangan komen Chef Wan, rata-rata followers beliau mendoakan agar beliau terus kuat dan tabah dengan dugaan yang dihadapi.

Terdahulu, Serina pernah mendirikan rumah tangga dengan Gavin Edward O’luanaigh atau nama Islamnya, Salahudin Ghafar pada 1 Januari 2010.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 21 Jan 2021
Trending Thu, 19 Apr 2018

Isu Peha Melimpah, Ramai Menunggu Kak Zai Buat Permohonan Maaf

Isu panas membabitkan pengulas fesyen, Zaihani Mohd Zain mengkritik tetamu fashion show yang berbadan besar masih belum reda lagi nampaknya?

Featured Sat, 22 Sep 2018

Peluang Kolaborasi Dengan Siti Nurhaliza, Wish List Hael Husaini Dimakbul Tuhan!

#AntaPermana trending ‘worldwide’ di laman Twitter sejak tengah malam tadi.

Trending Sat, 27 Apr 2019

Kejadian Letupan Bom Terbaru Di Sri Lanka

6 Kanak-kanak Antara Yang Terkorban, Kejadian Letupan Bom Terbaru Di Sri Lanka

Trending Mon, 8 Apr 2019

代吃代喝代玩乐……中国惊现崭新行业!

继「代购」之后,中国近来还兴起另一种新行业:代喝代吃!

Trending Thu, 13 Feb 2020
Trending Mon, 28 May 2018

Warga Sibu, Jangan Panik!

Sumber memberitahu, suspek baharu pulang dari sebuah negara Afrika dan secara tiba-tiba pengsan di sebuah pasar raya pada Ahad.

Trending Sat, 21 Nov 2020
Trending Tue, 24 Apr 2018

15张「不需要PS」视觉就非常震撼的精彩照片

自然和人类都是伟大的艺术家,当他们联手,可以产生惊人的杰作;捕捉难能可贵的一瞬间、最棒的时机、最棒的构图画面是一名成功摄影师厉害的地方。

Trending Thu, 23 Jan 2020

| Live TV