Trending By: Maya Basir February 8, 2023 @ 7:42pm

“Awal-Awal Dia Dah Keluar Rumah…” – Bukan Talak 3, Tapi 1! Cat Farish Dedah Punca Cerai Gara-Gara…

Sebelum ini, heboh dakwaan yang mengatakan penyanyi dan komposer, Cat Farish didakwa menceraikan isteri, Suriani Hassan dengan talak tiga.

Cat atau nama sebenar Farish Ramli mendedahkan dia dan Suriani bercerai dengan talak satu di Mahkamah Syariah Senawang, Negeri Sembilan pada 16 Januari lalu.

Menurut anggota kumpulan Ruffedge ini, punca perceraian adalah masalah dalaman yang berpanjangan dan sebagai dia bertanggungjawab tentang perkara yang berlaku dalam rumah tangga sebelum ini.

“Sebenarnya, hubungan kami suami isteri ada beberapa masalah peribadi cuma apabila cerita itu bertukar tangan, ia jadi lain. Bercerai memang cerai, tetapi talak satu sahaja bukan tiga.

“Saya pun enggan buka aib sesiapa sebab perceraian itu bermula daripada suami, dari lelaki. Masalah dalaman memang semua ada, tetapi kami sendiri gagal mengawal. Hal ini ada kaitannya dengan anak-anak dan keluarga juga,” katanya.

Pada masa sama, Cat memberitahu masalah perkahwinan mereka sudah lama berlarutan dan sukar dibawa berbincang tanpa melibatkan emosi.

Malah, tiada ruang untuk mereka berdamai kerana bekas isteri bertindak keluar rumah dan tinggal bersama ibu bapanya.

“Apa yang boleh saya katakan, perkahwinan ini tidak sempurna, jadi jalan yang paling selamat adalah untuk kami berpisah. Nak berbincang, nak berbicara mengenai masalah yang timbul pun tak dapat sebab awal-awal lagi dia dah keluar daripada rumah saya dan ke rumah ibu bapanya.

“Saya berdiam diri kerana saya tahu emosi orang ni tak boleh lawan dengan ‘api’. Kalau saya sama-sama juga melagakan api tu, nanti situasi akan menjadi lebih buruk,” ujarnya.

Setelah melalui dua kali kegagalan dalam perkahwinan, Cat mengakui tidak lagi mahu terburu-buru dalam perhubungan dan akan mendahulukan anak-anak.

Untuk rekod, Cat dan Suriani berkahwin pada 20 November 2020 dan tidak dikurniakan cahaya mata.

Sebelum itu, Cat pernah mendirikan rumah tangga bersama Hartiny Ramli, namun bercerai pada April 2016.

Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan tiga orang cahaya mata iaitu Nia Karlyssa, 16, Latheefa, 13 dan Qul Iskandar, 12.

Cat ditemui di sidang media Jelajah Suria Anggun Cotton Collection di Glasshouse, Seputeh, baru-baru ini.

Siri Jelajah Suria kembali menemui peminat di Zon Selatan, Utara, Pantai Timur dan Lembah Klang bermula 11 Februari 2023 sehingga 4 Mac 2023 bertemakan sentuhan ‘80an, 90an, dan terkini!

Jelajah Suria Anggun Cotton Collection akan membuka tirai pada hari Sabtu, 11 Februari di Paradigm Mall, Johor Bahru, diikuti Zon Utara pada 19 Februari. Lokasi seterusnya di Kuantan City Mall, Kuantan Pahang pada 25 Februari 2023 dan di Tropicana Gardens Mall, Petaling Jaya, Selangor pada 4 Mac 2023.

Lebih mengujakan, Jelajah Suria pada kali ini bakal membariskan lebih 40 artis popular seperti Shidee, Raja Ema, Bunga, Insomniacks, Akim & The Majistret, Luqman Podolski, Zamani Slam, Nabila Razali, Siti Nordiana, Alyph, Sissy Imann, Ally Axl, Exists, Khai Bahar, Aishah, Ruffedge, Kristal X, Zulhadi, Syameer Azmi, Aris Ariwatan, Muss, Floor 88, Ernie Zakri, Syamel, Ramlah Ram dan ramai lagi.

Selain berhibur dengan persembahan artis, pengunjung juga boleh beramah mesra bersama barisan penyampai Suria FM seperti Ajak, Shuib, Suraya Borhan, Feeya Iskandar, Sharifah Shahirah, Tyzo Xander, DJ Lin dan Anna J.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 23 Mar 2020
Trending Wed, 21 Apr 2021

“Bulan Puasa Bulan Paling Sibuk” – Fazley Yaakob

“Jujur saya katakan, jadual saya rangka dua minggu awal. Ada sahaja aktiviti yang saya lakukan setiap hari,” kata penyanyi dan cef selebriti, Datuk Fazley Yaakob mengenai aktiviti hariannya dalam merencana kerjaya. Menurut Fazley, kesibukannya bertambah

Featured Sun, 14 Mar 2021
Featured Fri, 3 Feb 2023
Featured Sun, 5 Feb 2023

Ummi Nazeera Pesan Jangan Ada Cinta Lokasi – “Ia Menganggu Orang Lain Kalau…”

Kalau pandai control perasaan, go ahead – Ummi Nazeera

Trending Fri, 14 Dec 2018

| Live TV