Trending By: Salma Syahbuddin April 9, 2021 @ 9:26am

Bantuan Sebanyak RM950,000 Buat Golongan B40 -TNB

Pihak Tenaga Nasional Berhad (TNB) memperuntukkan sebanyak RM950,000 menerusi Projek Baiti Jannati dan Projek Mesra Rakyat bagi membantu 19 keluarga berpendapatan rendah (B40).

Bantuan yang diberikan itu adalah menerusi sumbangan kediaman baharu yang dibina atas inisiatif TNB dengan kerjasama Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Perlis (MAIPs) kepada mereka yang layak terutamanya di negeri Perlis.

“Saya yakin bantuan ini mengurangkan beban penerima dan keluarga mereka terutama dalam menjalani ibadah puasa nanti,”

Menurut Pengerusi TNB, Datuk Seri Mahdzir Khalid,  dua daripada 19 keluarga yang menerima manfaat daripada program tanggungjawab sosial korporat (CSR) organisasi itu adalah keluarga bukan Islam.

“Pada masa sama, penyerahan kediaman baharu kepada 17 keluarga beragama Islam diharapkan memberi kegembiraan kepada mereka menjelang sambutan Ramadan dan Aidilfitri tidak lama lagi” katanya ketika Majlis Penyerahan Projek Baiti Jannati dan Projek Mesra Rakyat TNB Peringkat Negeri Perlis dan Penyampaian Zakat Perniagaan TNB Perlis 2019.

Turut hadir, Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail yang juga Yang DiPertua MAIPs berkenan berangkat ke majlis itu dan menyampaikan sumbangan berkenaan kepada semua penerima program tersebut.

 

 

Sumber : BH

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 19 Nov 2020
Featured Wed, 18 Jan 2023
Featured Sun, 20 Jun 2021

“Better Stop Kalau Tak Nak Saya Keluarkan Kata-Kata Kesat” – Jadi Mangsa Body Shaming, Nabila Huda Bagi Warning! 

Budaya ” body shaming”  di kalangan kita kini menjadi kebiasaan ramai orang tidak kira melalui media sosial atau di luar . Ramai yang tertekan apabila terpaksa berdepan dengan kritikan seperti dikritik  akibat berat badan, dediskriminasi

Featured Thu, 29 Sep 2022
Featured Tue, 20 Sep 2022

Bapa Jadikan Dua Anak Hamba S*ks Sejak 7 Tahun Dipenjara 428 Tahun & 240 Sebatan

Fuhhh, hukuman setimpal dengan perbuatan keji bapa durjana 😡🤬🤬

| Live TV