Trending By: Salma Syahbuddin April 9, 2021 @ 9:26am

Bantuan Sebanyak RM950,000 Buat Golongan B40 -TNB

Pihak Tenaga Nasional Berhad (TNB) memperuntukkan sebanyak RM950,000 menerusi Projek Baiti Jannati dan Projek Mesra Rakyat bagi membantu 19 keluarga berpendapatan rendah (B40).

Bantuan yang diberikan itu adalah menerusi sumbangan kediaman baharu yang dibina atas inisiatif TNB dengan kerjasama Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Perlis (MAIPs) kepada mereka yang layak terutamanya di negeri Perlis.

“Saya yakin bantuan ini mengurangkan beban penerima dan keluarga mereka terutama dalam menjalani ibadah puasa nanti,”

Menurut Pengerusi TNB, Datuk Seri Mahdzir Khalid,  dua daripada 19 keluarga yang menerima manfaat daripada program tanggungjawab sosial korporat (CSR) organisasi itu adalah keluarga bukan Islam.

“Pada masa sama, penyerahan kediaman baharu kepada 17 keluarga beragama Islam diharapkan memberi kegembiraan kepada mereka menjelang sambutan Ramadan dan Aidilfitri tidak lama lagi” katanya ketika Majlis Penyerahan Projek Baiti Jannati dan Projek Mesra Rakyat TNB Peringkat Negeri Perlis dan Penyampaian Zakat Perniagaan TNB Perlis 2019.

Turut hadir, Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail yang juga Yang DiPertua MAIPs berkenan berangkat ke majlis itu dan menyampaikan sumbangan berkenaan kepada semua penerima program tersebut.

 

 

Sumber : BH

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sat, 1 Aug 2020
Trending Sat, 3 Nov 2018

Bajet 2019: BR1M Ganti Sara Hidup 4.1 Juta Isi Rumah

Pembentangan bajet 2019 kali ini bertemakan ‘Malaysia Wibawa, Ekonomi Dinamik, Rakyat Sejahtera’ dilaksanakan bawah kerajaan Pakatan Harapan.

Trending Wed, 9 Dec 2020

Pawagam Mula Dibuka Bermula 16 Disember Ini

Korang bolehlah layan cerita Wonder Woman lepasni!

Trending Sun, 10 Jun 2018

Kejam Betul! Bayi Lelaki Ditinggalkan Dalam Mangkuk Tandas

Polis masih mengesan individu yang terlibat dan mana-mana pihak yang mempunyai maklumat mengenai kejadian berkenaan diminta tampil bagi membantu siasatan.

Trending Fri, 16 Apr 2021
Trending Fri, 30 Oct 2020

| Live TV