Trending By: Salma Syahbuddin February 3, 2021 @ 8:05pm

“Bukan Tak Mahu, Tapi Athisha & Ameera…” – Tak Pilih Anak Sendiri, Ini Alasan Noor Kartini

Usahawan selebriti, Datin Noor Kartini Noor Mohamed mengakui tugas sebagai seorang ibu dan menjalankan perniagaan begitu mencabar.

Biarpun terpalit pelbagai kontroversi, ibu kepada Neelofa ini tidak pernah berputus asa dalam mengetengahkan produk makanan mahupun kecantikan yang dianggap sedikit sebanyak dapat memberi manfaat buat masyarakat.

Kini, Kartini mengusahakan jenama produk kecantikan Young & Glow Foundation serta jenama produk makanan, Aunty Tini Kitchen.

Baru sahaja melancarkan penjenamaan semula produk kecantikan miliknya, Kartini tidak memilih anak-anaknya, Athisha Khan dan Ameera Khan sebagai model untuk produk terbabit.

Menurut Kartini, dia lebih memilih dan fokus dengan keutamaan pengguna.

“Bukan tidak mahu, tapi Athisha dan Ameera memang sudah sebati dengan saya. Jadi dimana-mana sahaja mereka akan ada.

“Cumanya, pemilihan model ini adalah berdasarkan warna kulit sesuai dengan produk yang kita lancarkan,” katanya menerusi sidang media di aplikasi maya pada Selasa.

Young & Glow Foundation tampil dengan wajah baru yang lebih sleek. Bedak asas jenis kompak selari dengan trend terkini direka khas dengan mengambil kira fungsi penggunaan yang mudah, selamat, dan bersih.

 

Terdahulu, Kartini mendapat perhatian Raja Permaisuri Agong mengenai isu daging Harimau Menangis yang mencetuskan kontroversi dalam kalangan netizen.

ARTIKEL BERKAITAN : “Ibu Neelofa Tidak Salah Cuma…”- Raja Permaisuri Agong Komen Isu Daging Harimau Menangis

ARTIKEL BERKAITAN Ibu Neelofa Batalkan Permohonan Untuk Trademark Daging Harimau Menangis

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Sihat Sat, 28 Sep 2019
Featured Tue, 18 May 2021

Semakan Dan Penebusan RM 150 E-Wallet Bermula 1 Jun 2021

Khas buat golongan belia dan pelajar Institut Pengajian Tinggi (IPT) di Malaysia, anda layak untuk menerima bantuan kredit eWallet menerusi Program eBelia RM150 melalui Program Strategik Memperkasa Rakyat dan Ekonomi (PEMERKASA). Kerajaan memperuntukkan bantuan  sebanyak […]

Trending Sun, 11 Aug 2019

Mak Terlelap, Anak 2 Tahun Maut Tertinggal Dalam Kereta

Macam mana anaknya boleh maut dan ada dalam kereta ya ?

Trending Wed, 25 Mar 2020

“Inilah Masa Wanita Single Atau Yang Sukakan Laki Orang Pergi Pasaraya,” – Gurauan Michael Ang Cuit Hati Rakan Artis Dan Netizen

Menerusi siaran langsung Pengumuman Rasmi oleh Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin baru-baru ini, beliau telah mengumumkan tempoh Kawalan Pergerakan yang sepatutnya berakhir pada 1 April dilanjutkan sehingga 14 April. Sepanjang tempoh Kawalan Pergerakan ini, […]

Featured Wed, 7 Mar 2018

Ramai Nak Tahu Status Ziana Zain Selepas Suaminya Didakwa, Adakah Mereka Akan Bercerai?

Melihat ketegangan rumah tangga Ziana dan Armin ketika ini, ramai menjangkakan pasangan ini akan membawa haluan masing-masing, terutamanya jika Armin gagal menang kes.

Trending Tue, 16 Jan 2018

WANITA IKLAN FIREFLY DIANGGAP LUCAH. KENAPA?

Lagi isu syarikat penerbangan negara menjadi kontroversi apabila salah satu  syarikat penerbangan di Negara ini iaitu Firefly pula menjadi tajuk perbincangan sensasi netizen. Kenapa?

Trending Mon, 26 Aug 2019

Safiey Ilias Nekad Buang Silikon Lagi?

Apapun, doakan yang terbaik!

Featured Thu, 8 Apr 2021

Kadar Pengganguran Menurun Pada Februari

Menurut Jabatan Perangkaan Malaysia, pada Februari, kadar pengangguran di negara ini turun kepada 4.8 peratus berbanding 4.9 peratus pada Januari. Ketua Perangkawan Malaysia Datuk Seri Dr Mohd Uzir Mahidin dalam satu kenyataan berkata, ini merupakan […]

Featured Wed, 10 Mar 2021

| Live TV